Καθηγητής Παθολογίας (ΘΕΜΑ 104,6): Τεστ σε μαθητές και εργαζόμενους κάθε μέρα

Καθηγητής Παθολογίας (ΘΕΜΑ 104,6): Τεστ σε μαθητές και εργαζόμενους κάθε μέρα

«Σημαντικό όπλο τα τεστ ώστε να εντοπίζονται και να απομονώνονται όσοι νοσούν χωρίς συμπτώματα και να σταμάτα η διασπορά» τόνισε ο Γιώργος Σαρόγλου

test_covid
Την άποψη ότι τα τεστ πρέπει να γίνονται σε όλους τους εργασιακούς χώρους, ώστε να ελέγχονται οι ασυμπτωματικοί φορείς, εξέφρασε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γιώργος Σαρόγλου. Όπως είπε, τα τεστ είναι ένα σημαντικό όπλο, ώστε να εντοπίζονται και να απομονώνονται όσοι νοσούν χωρίς συμπτώματα και να σταμάτα η διασπορά.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι ενδεχομένως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να γίνει ετήσιο, ώστε σε βάθος χρόνου να αντιμετωπίζεται όπως μια απλή κοινή γρίπη και στο τέλος να αποδυναμωθεί. Πάντως, όπως σημελίωσε, χρειάζεται να εμβολιαστούν οι άνθρωποι όχι μόνο στον δυτικό κόσμο, αλλά και την Αφρική, διότι διαφορετικά θα επανακάμψει ο ιός με τις μεταλλάξεις του.

Όσον αφορά το lockdown στην Αττική, ο κ. Σαρόγλου παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι ρευστή και θα κριθεί στην αυριανή σύσκεψη η παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων, ενώ όπως είπε, η εικόνα στη χώρα μας δείχνει μια τάση σταθερών κρουσμάτων συγκριτικά με άλλες χώρες.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Εισβολή» με πανό και τρικάκια υπέρ του Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας - Προσαγωγές από την αστυνομία

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο - Πόσες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Θήβα αισθητός και στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης