Καιρός - Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χωρίς ρεύμα από χθες τα νησιά των Σποράδων - Πάγωσαν οι κάτοικοι

Καιρός - Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χωρίς ρεύμα από χθες τα νησιά των Σποράδων - Πάγωσαν οι κάτοικοι

Τέσσερις ώρες χωρίς ρεύμα στον Διόνυσο - Τι λένε στο protothema.gr οι δήμαρχοι των Σποράδων - «Δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε νερό, τηλέφωνα, δεν υπάρχουν ψυγεία, ο κόσμος δεν μπορεί να μαγειρέψει» - Βλάβη στο σύστημα Υψηλής Τάσης στη βόρεια Εύβοια - Ποια χωριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό

xioniasporades
Μεγάλα τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Μήδεια». Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει από χτες το μεσημέρι τα νησιά των Σποράδων και, όπως καταγγέλλουν στο protothema.gr, οι δήμαρχοι της Σκιάθου και της Αλοννήσου, η ΔΕΔΔΗΕ θα έπρεπε να είχε φροντίσει να μην υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα από τη στιγμή που ήταν ενήμεροι όλοι για την κακοκαιρία.

Η ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι προκλήθηκε νέα ζημιά στο χερσαίο τμήμα του Δικτύου στην περιοχή του Πηλίου που τροφοδοτεί τις Σποράδες, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Αγανακτισμένοι οι δήμαρχοι για την βλάβη στην ηλεκτροδότηση που έχει προκληθεί από πτώσεις δέντρων λόγω της κακοκαιρίας μιλούν στο protothema.gr για τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι στα νησιά των Σποράδων.

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης μίλησε στο protohema.gr

«Από χτες το απόγευμα δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε νερό, τηλέφωνα, δεν υπάρχουν ψυγεία, ο κόσμος δεν μπορεί να μαγειρέψει, είναι τραγική η κατάσταση».

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας μίλησε στο protothema.gr

«Eίναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, έχουμε μείνει χωρίς ρεύμα από χτες το μεσημέρι από μια βλάβη που έγινε στο Λαύκο στο Πήλιο γιατί από εκεί έρχεται η γραμμή. Η βλάβη έχει προκληθεί από πτώσεις δέντρων που θα έπρεπε να είχε προνοήσει η ΔΕΔΔΗΕ ώστε να έιναι προσπελάσιμο το οδικό δίκτυο και μην έχουμε προβλήματα. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες, κοντεύουμε να κλείσουμε 24ωρο, έχουμε παγώσει πολύ, η θερμοκρασία είναι κοντά στο μηδέν. Υπάρχουν οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη για λόγους υγείας αλλά και άνθρωποι που παραμένουν στα σπίτια τους λόγω covid. Εμείς είχαμε φροντίσει να είμαστε προετοιμασμένοι με τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας , είναι ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο. Ωστόσο η ΔΕΔΔΗΕ δεν έκανε αυτό που έπρεπε , δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι γιατί όλοι είχαμε ενημέρωση και θα έπρεπε να είχαμε λάβει τα μέτρα μας και μόλις τελειώσει όλο αυτό θα αποδοθούν ευθύνες. Έχουμε ζητήσει από χτες το βράδυ από την Περιφέρεια να κυρηχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στις ορεινές περιοχές του νησιού το χιόνι είναι περίπου στο μισό μέτρο, είναι τραγικό και αδιανόητο αυτό που ζούμε» λέει στο protothema.gr o Δήμαρχος της Σκιάθου.

Ο Δήμαρχος της Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης μίλησε στο protothema.gr

«To πιο σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει από την κακοκαιρία είναι η διακοπή ρεύματος που έγινε αργά χτες το απόγευμα και δεν γνωρίζουμε πότε θα επανέλθει. Ο κόσμος είναι πολλές ώρες δίχως ρεύμα και έχουν παγώσει από το κρύο καθώς επίσης και τα σχολεία έμειναν κλειστά γιατί οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές για την μετακίνηση των παιδιών.Δεν υπάρχει χιονόπτωση στο νησί και το σημαντικότερο πρόβλημά μας είναι η ηλεκτροδότηση. Αυτό που έχω μάθει είναι ότι η βλάβη έχει προκληθεί από πτώσεις δέντρων» λέει στο protothema.gr ο Δήμαρχος Αλοννήσου.

Χωρίς ρεύμα νησιά των Σποράδων

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση των Σποράδων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων και να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

«Όλο το δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από τη σφοδρή κακοκαιρία καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.Σημειώνεται ότι το έργο αποκατάστασης των βλαβών είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε ορεινές, εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο», αναφέρει ο Διαχειριστής του δικτύου.

Bλάβη παρατηρείται και στο Σύστημα Υψηλής Τάσης στη Βόρεια Εύβοια εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Στην περιοχή βρίσκεται εκτός λειτουργίας ο υποσταθμός Μαντουδίου. Αυτή την ώρα επιχειρούν τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ με την βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Το Μαντούδι επαναηλεκτροδοτήθηκε από τον σταθμό Αιδηψού.

Κλείσιμο
Λόγω της βλάβης παρατηρούνται προβλήματα στα χωριά Φαρακλά, Μετόχι, Σπαθάρι, Καλύβια, Ιστιαία, ‘Άγιος Γιώργιος, Πευκί, Βουτάς, Κοκκινομηλιά, Σήμνια, Κυπαρίσσι, Μαρούλι, Μηλιές και Κρυονερίτης.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον Διαχειριστή, η βλάβη εντοπίζεται στη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης Μαντούδι – Ψαχνά και παρατηρήθηκε λίγο μετά τις 10 π.μ.

Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δυσχερής λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και τα κλιμάκια του Διαχειριστή συνδράμουν δυνάμεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Ελληνικής Αστυνομίας.



Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ολονύχτια μάχη με τα χιόνια - Ποιοι δρόμοι έκλεισαν– Πού χρειάζονται αλυσίδες

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποια σχολεία κλείνουν - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Βυθίστηκαν ξανά στο σκοτάδι Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης