LIVE

Κορωνοϊός

Παπαδάκης: «Τι γίνεται με τη Χρυσή Αυγή» τέσσερις μήνες μετά την καταδίκη της;

papadakis

Τα ερωτήματα που θέτει σε άρθρο του ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Πού είναι ο Χρήστος Παππάς; - Γιατί αργούν οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας  του Γιάννη Λαγού; - Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις των θυμάτων; 

Τέσσερις μήνες μετά από την ολοκλήρωση της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή και ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή καθαρογραφής των πρακτικών και της απόφασης για τον προσδιορισμό της κατ’ έφεση δίκης, σωρεία εξελίξεων δημιουργούν εύλογες ανησυχίες όσον αφορά την κυβερνητική βούληση να σεβαστεί την κρίση της καταδικαστικής απόφασης, ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση:

1. Εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμα ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και μάλιστα με εισαγγελική έφεση εναντίον της ποινής αυτής, που σημαίνει ότι στην κατ’ έφεση δίκη αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο επιβολής κάθειρξης 15 ετών, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Υπουργείου Προ. Πο, ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητες να διαφύγει.

2. Με απελπιστικά αργό ρυθμό και χωρίς καμμία πίεση από την ελληνική κυβέρνηση ούτε από το ίδιο το ευρωκοινοβούλιο και τις διαδικασίες του κινείται (;) η άρση της ευρωβουλευτικής ασυλίας του επίσης καταδικασμένου σε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε ποινή κάθειρξης 13 ετών Γιάννη Λαγού. Οφείλονται εξηγήσεις και ενημέρωση και από τους δύο για τις 2.000 σελίδες από το υλικό της δίκης ποιος τις επέλεξε, τι αντιπροσωπεύουν από μία ακαθαρόγραφη ακόμα απόφαση, που όμως αρκεί το απόσπασμά της για να εκτελεστή, γιατί εστάλησαν αμετάφραστες και εν τέλει που οφείλεται η τεράστια και άσκοπη αυτή καθυστέρηση, για την οποία μέχρι τώρα κυβέρνηση και ευρωκοινοβούλιο ανταλλάσσουν κατηγορίες αλλά όπως φαίνεται ευθύνονται και οι δύο, που όπως γράφεται θα συνεχιστεί ίσως και μέχρι το καλοκαίρι.

3. Κανένα απολύτως βήμα δεν έχει γίνει για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης ή οποιασδήποτε διοικητικής πράξης για την χορήγηση αποζημίωσης χρηματικής ικανοποίησης και δικαστικών εξόδων στα θύματα της Χρυσής Αυγής και στις οικογένειες τους.

4. Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου έχουν παραμείνει, εξακολουθούν να είναι ανοιχτά με τις πινακίδες της εγκληματικής οργάνωσης να φιγουράρουν επιδεικτικά στα μπαλκόνια τους. Σε λειτουργία παραμένει ανενόχλητη και η ιστοσελίδα της.

5. Το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής τόλμησε την περασμένη εβδομάδα να στείλει απειλητικά μηνύματα και να διακινήσει έγγραφα και πανώ με απειλητικό περιεχόμενο εναντίον πανεπιστημιακών, οι οποίοι υπέγραψαν κείμενο συμπαράστασης για την απεργία πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα. Πέρα από όλα τα άλλα επιβεβαιώθηκε άλλη μία φορά η προσπάθειά τους να ανακτήσουν το ρόλο τους στην υπηρεσία της συστημικής πολιτικής και να αποτελέσουν την αγωνιστική πλειοδοσία της επικοινωνιακής και όχι μόνο τρομοκρατίας που επιχειρείται απέναντι στους συμπαραστάτες του.

6. Μόλις το Σάββατο 30/1/2021 ομάδα 60-70 χρυσαυγιτών πραγματοποίησε ανεμπόδιστα πολιτική συγκέντρωση για την επέτειο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης με εκφώνηση λόγου από την Ουρανία Μιχαλολιάκου και ανάγνωση μηνυμάτων του φυλακισμένου αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ την ίδια ώρα συγκέντρωση αντιφασιστών με αντιεθνικιστικό περιεχόμενο περιορίστηκε από την αστυνομία και ουσιαστικά της απαγορεύθηκε η διεξαγωγή πορείας.

7. Ενθαρρυμένοι προφανώς όχι μόνο από τις χαμηλές ποινές που τους επιβλήθηκαν, από όλα τα παραπάνω, καθώς και από το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, που τόσο στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, όσο και στον χειρισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών εφαρμόζει ακροδεξιές πρακτικές που μοιάζουν να δικαιώνουν πολλά από αυτά που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή, ένας - ένας οι έγκλειστοι κατάδικοι της πρόσφατης απόφασης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, προτού ακόμα αυτή γραφτεί, υποβάλλουν αιτήσεις αναστολής - αποφυλάκισης.

Αρχικά ο Τσακανίκας, ήδη από τις 7/12/2020 με την αίτηση του να απορρίπτεται στις 5/1/2021 και στις 1/2/2021 οι καταδικασθέντες χωρίς ελαφρυντικό Βενετία Πόπορη (κάθειρξη έξι ετών) και Παναγιώτης Ηλιόπουλος (κάθειρξη επτά ετών) , των οποίων μάλιστα οι αιτήσεις αναστολών απορρίφθηκαν με οριακή πλειοψηφία 3-2 και αφού προηγουμένως ο εισαγγελέας έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών της 1/2/2021 Περικλής Δράκος πρότεινε να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις αναστολής, με το επιχείρημα, - που θυμίζει τις τελευταίες αγορεύσεις της συναδέλφου του Αδαμαντίας Οικονόμου στην μεγάλη δίκη, με το οποίο δικαιολογούσε την άποψη της για χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στους καταδικασθέντες - ότι η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί. Φυσικά, η παραπάνω εκτίμηση, εκτός του ότι πλήττει το κύρος της καταδικαστικής απόφασης και επιχειρεί απροκάλυπτα να ενισχύσει την αξιοπιστία εκείνης της εισαγγελικής πρότασης, αποδεικνύεται από όσα προαναφέρθηκαν προκλητικά αναντίστοιχη προς την πραγματικότητα.

Τα παραπάνω δεν επιτρέπουν καμμία επανάπαυση και αίσθηση ότι «τελειώσαμε» με τη Χ.Α. Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση. Να απαιτήσει την εφαρμογή της καταδικαστικής απόφασης, τη συμμόρφωση των φορέων της διοίκησης στο περιεχόμενο και την κρίση της, την αντιμετώπιση όλων των δραστηριοτήτων της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, την σύλληψη όλων των φυγόποινων και την συντομότερη δυνατή καθαρογραφή και θεώρηση των πρωτόδικων πρακτικών και απόφασης, προκειμένου η δίκη στον δεύτερο βαθμό να προγραμματισθεί το ταχύτερο δυνατό, δίκη στο Εφετείο και όχι στον Κορυδαλλό η αλλού, να προληφθεί η παραγραφή των πλημμελημάτων έως τον Σεπτέμβριο 2021 και να προχωρήσει η πολιτεία άμεσα στην λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αποζημίωση των θυμάτων της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους. Αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και οργανώσεις, κοινωνικοί, συνδικαλιστικοί, νομικοί και πολιτικοί φορείς να υποστηρίξουν τα αιτήματα αυτά μέχρι το τέλος. Μαζί φυσικά με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, τα θύματα της ΧΑ και τις οικογένειές τους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καστοριά: Φταίει η διαρροή υγραερίου για την έκρηξη που ισοπέδωσε το ξενοδοχείο «Τσάμης»;

Εθνική σύνταξη σε λιγότερο από έναν μήνα σε όσους καταθέτουν στο εξής αίτηση συνταξιοδότησης

Μπαράζ επιθέσεων σε τράπεζες, ΑΤΜ, σε ΕΛΤΑ και στο δημαρχείο Καισαριανής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Λαγός & Πλεύρης

θα σάς γλεντήσουν μέχρι τέλους ερυθρά καθάρματα. Κι όταν έρθει η ώρα θα δείτε και τη δική σας δίκη! Εκεί να δείτε γλέντια! Ωραίο προηγούμενο (μάς) φτιάξατε με τους γελοίους κομπλεξικους ΝουΔούλους σας! Υπομονή!

Dio7

https://youtu.be/-LCBc7oQGQs Παπαδάκη εδώ είναι η αλήθεια που σε ξεφτιλιζει ο Ιωάννης Λαγός. Για την υπόθεση με τον Τούρκο τρομοκράτη. Στησατε μια Τυραννία στην Ελλάδα αλλά η Νέμεσις έρχεται

Κώστα Μπέκας

Μια χαρά σας τα λέει ο Ιωάννης Λαγός τελικά . Είστε τύραννοι

Δημήτρης

Μιλάει ο Παπαδάκης που υπερασπιζε τρομοκράτες μαζί με το παραδικαστικό .Η ώρα όμως για την ελευθερία της Ελλάδας πλησιάζει και η ειμαρμένη θα πέσει στα κεφάλια των προδοτών. Πλέον εγώ θα ψηφίσω Γιάννη Λαγό και την Ελασυν

Γιωργος

Φαντάστηκε που φθάσανετην Ελλάδα καλοί μου άνθρωποι,να πάνε να τιμήσουν τους ήρωες των ιμιων,και να υπάρχουν Έλληνες να τους βρίζουν που η ελληνική κυβέρνηση το είχε ξεχασει

Τάσσος Έβρος

Γιάννης Λαγός ο μόνος που σας αντιστέκεται και σας ξεφτιλιζει την ώρα που έχετε επιβάλει Τυραννία στην Ελλάδα. Συντασομαι στο πλευρό του Γιάννη Λαγού. Που αντιστέκεται σε όλους εσάς τους Μαυροκορδάτους.Ο θεός να φυλάει τον Γιάννη Λαγό η μόνη ελληνική φωνή μέσα στο ευρωκοινοβούλιο.

Arkanovi tigrovi

Εύγε στον Ιωάννη Λαγο που αντιστέκεται στους υποτακτικούς του 4 Ράιχ.Παππαδακη οι Κουμουνιστες όπως και οι δεξιοί είστε ανέκαθεν ρουφιάνοι.

Γεώργιος Κουτκας

Καταρχήν σε μια δημοκρατική χώρα θα είχατε πάει φυλακή πουκανατε δικαστικό πραξικόπημα εναντίον αθώων Ελλήνων για πολιτική σκοπιμότητα. Εσύ αθώωσες με την Πογκα Τούρκο τρομοκράτη με διεθνή ένταλμα.Των αθώωσες με τον νόμο του Παλέρμο .Την ίδια ώρα βάλατε των Ιωάννη Λαγο και τους εθνικιστές χωρίς τον νόμο Παλέρμο. Ο νόμος λέει για να είσαι εγκληματική οργάνωση πρέπει να δουν βρουν χρήματα και όπλα.Η ΧΑ δεν είχε τίποτα από αυτά. Όταν επανέλθει η δημοκρατία στην Ελλάδα πρέπει να δικαστείς κύριε Παπαδάκη με την έσχατη των ποινών .Όλη εσείς του συνταγματικού τόξου που προδώσατε την. Μακεδονία ψηφίσατε μνημόνια,που έφεραν χιλιάδες αυτοκτονίες και κλείσατε έως τύραννοι τους Έλληνες στα σπίτια τους. Είστε τύραννοι και συνταγματικοί πραξικοπηματίες.Οπως λέει ο Ιωάννης Λαγός για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδας την Ελευθερία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΗ

Μονόλογος Παπαδάκη με ψέμματα και χωρίς αντίλογο. Τον Τούρκο τρομοκράτη που αθώωσες με την Πόγκα, βασιζόμενος στην σύμβαση του Παλέρμο, την θυμάσαι? Εδώ είναι και η απάντηση. https://elasyn.com/2021/02/05/%ce%b3-%ce%bb%ce%b1%ce%b3%cf%8c%cf%82-%cf%83%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%ac%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%8d%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%ad/

ΟΝΝΕΔίτης

Συγχαρητήρια στον κ. Παπαδάκη! Eμείς είμαστε ξεκάθαρα μαζί του και με τους αντιφασίστες! Ακούς εκεί να κάνουν εκδήλωση το Σάββατο 30/1/2021 για να τιμήσουν τους ήρωες των Ιμίων!!! Και οι χρηματικές αποζημιώσεις πρέπει να δωθoύν, τεκμήριο αθωότητας δεν υπάρχει!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης