«Βούλιαξε» ο Έβρος: Αυτός είναι ο 46χρονος πυροσβέστης που πνίγηκε στον Απαλό

«Βούλιαξε» ο Έβρος: Αυτός είναι ο 46χρονος πυροσβέστης που πνίγηκε στον Απαλό

Συλλυπητήριο μήνυμα του Μητσοτάκη για τον άτυχο πυροσβέστη - Πνίγηκε ο Έβρος μετά τις καταρρακτώδεις βροχές - Στη μαχή του απεγκλωβισμού παιδιών και πολιτών και ο στρατός - Τι είπαν στο protothema.gr o  δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς

pirosvesti-main
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης μετά τον άδικο χαμό 46χρονου πυροσβέστη, ο οποίος πνίγηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης απεγκλωβισμού μαθητών από δημοτικό σχολείο.

Οι καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες πλήττουν από το πρωί τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ήταν ο λόγος που μαθητές και δάσκαλοι δημοτικού σχολείο στον οικισμό Απαλού εγκλωβίστηκαν στον χώρο του σχολείου.

Στην επιχείρηση για την ασφαλή απομάκρυνση των παιδιών και των εκπαιδευτικών από το πλημμυρισμένο κτίριο, συμμετείχαν στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική και εθελοντές.

Φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση στρατού και πυροσβεστικής:

ΒΙΝΤΕΟ ΕΒΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ 4

ΒΙΝΤΕΟ ΕΒΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ 3
Κλείσιμο


apalos1
144993999_446674229817989_3856273659481439294_n
144592948_259868838826603_5858971188826840306_n



Στη διάρκεια της επιχείρησης όμως, το πυροσβεστικό όχημα, στο οποίο ήταν οδηγός ο 46χρονος Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης - πατέρας τριών παιδιών, εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής και στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα, παρασύρθηκε και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα παραπέρα, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου «Δημόκριτος».

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον πυροσβέστη



Το tweet του Αλέξη Τσίπρα για τον άτυχο πυροσβέστη



Ο εντοπισμός του άτυχου πυρτοσβέστη:

Ο εντοπισμός και η ανάσυρση της σωρού


Στο όχημα επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, οι οποίοι κατάφεραν και βγήκαν με ασφάλεια.

«Όπως το πυροσβεστικό πήγαινε στον οικισμό του Απαλού πέρασε από ρέμα. Το πυροσβεστικό έγειρε με συνέπεια να σβήσει η μηχανή του. Βγήκε ο οδηγός και τον παρέσυρε το ρέμα. Τον έβγαλε περίπου έκατό μέτρα, τον πέρασε κάτω από τον δρόμο και τον έβγαλε στην πλευρά του», δήλωσε στο protothema.gr o αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Πέτροβιτς.

evros-pyrosvestiko-arthro_2
Το όχημα που επέβαινε ο 46χρονος πυροσβέστης


«Το όχημα βρισκόταν σε εντεταλμένη εκτέλεση υπηρεσίας από την Πυροσβεστική υπηρεσία. Αυτό που έμαθα είναι πως αναποδογύρισε το πυροσβεστικό με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μέσα ο πυροσβέστης. Δυστυχώς έφυγε τόσο άδικα ένα νέος άνθρωπος», δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης.

Όλο το σώμα της πυροσβεστκής είναι σοκαρισμένο και όλα αυτά ενώ η βροχή συνεχίζεται και είναι έντονη σε όλη την περιοχή του Έβρου.

5234014
5234016
alexandroypoli-plymmires-arthro


Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η περιπέτεια των παιδιών είχε αίσιο τέλος για τα ίδια, καθώς βρέθηκα τελικά στις αγκαλιές των γονιών τους με τη βοήθεια της πυροσβεστικής και του στρατού.

Σουφλί: Πλημμύρισαν σπίτια σε πόλη και χωριά

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν και στο Σουφλί και στα γύρω χωριά οι έντονες βροχοπτώσεις που συνεχίζονται από το πρωί μέχρι τώρα.

evros1
evros2


Για τρίτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τώρα και μέσα στην πόλη του Σουφλίου, πλημμύρισαν σπίτια και η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για βοήθεια και άντληση υδάτων, ενώ και οι υπηρεσίες του δήμου είναι στους δρόμους για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Έκλεισε το ΚΕΠ Διδυμοτείχου

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρεάσαν και τη λειτουργία των ΚΕΠ Διδυμοτείχου, τα οποία ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω τεχνικών ζητημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Διδυμοτείχου, όλες οι υπηρεσίες του δήμου που αφορούν πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και άλλες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

Ενώ για υπηρεσίες επικύρωσης και άλλες που εξυπηρετεί το ΚΕΠ και δεν άπτονται των υπηρεσιών του δήμου, οι πολίτες μπορούν να μεταβούν στην παρακάτω σελίδα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τζένιφερ Άνιστον: Αποθεώνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως «γυναίκα που φέρνει την αλλαγή»

Κατερίνα Λέχου: «Ο Γιώργος Κιμούλης με έβριζε στη σκηνή» - «Έπινα και έπαιρνα Lexotanil»

Δικηγόρος στο Περού έκανε σεξ σε live streaming ακροαματικής διαδικασίας!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης