Μύκονος: Ζευγάρι εμπόρων ναρκωτικών μετέφερε κόκα μέσα σε λούτρινα κουκλάκια

Μύκονος: Ζευγάρι εμπόρων ναρκωτικών μετέφερε κόκα μέσα σε λούτρινα κουκλάκια

Μέσα σε παιχνίδια έκρυβαν την κόκα ο 45χρονος Άντριαν, γνωστός ως «Άρης» και η γοητευτική ξανθιά συνεργός του Νέλα

arkoudi_2
Χειροπέδες στους χειμερινούς dealers της Μυκόνου που πηγαινοέρχονταν στην Αθήνα για να ψωνίζουν κόκα και να τη ρίχνουν στην πελατεία του νησιού των ανέμων, χρησιμοποιώντας λούτρινα αρκουδάκια για να κρύβουν τη «λευκή κυρία» πέρασαν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στο βίντεο του protothema.gr, φαίνεται πώς έκρυβε το κύκλωμα τα ναρκωτικά μέχρι να τα ξετρυπώσουν με χειρουργικό τρόπο τα «λαγωνικά» του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ.

Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται ένας 45χρονος Αλβανός ο Αντριάν, γνωστός στις πιάτσες της Αθήνας και της Μυκόνου με το κωδικό όνομα «Άρης» και δεξί του χέρι μια γοητευτική ξανθιά γυναίκα η Νέλα. Μάλιστα, εκείνη ήταν που αναλάμβανε να μεταφέρει την κόκα με τα λούτρινα αρκουδάκια προκειμένου να ρίχνει στάχτη στα μάτια των αρχών. Το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου ήταν η τελευταία μεταφορά. Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης μετά από πληροφοριίες μπλόκαραν το ζευγάρι μόλις αποβιβάστηκε από το πλοίο και τους πέρασαν χειροπέδες.

Βίντεο Αρκουδάκι Μύκονος


Η πληροφορία

Οι πληροφορίες που έφθασαν πριν μερικές ημέρες στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου και του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης έδιναν συγκεκριμένα πρόσωπα και κρίθηκαν ώες άκρως αξιόπιστες με αποτέλεσμα οι δύο υπηρεσίες που κατά την άψογη συνεργασία τους έχουν να επιδείξουν μεγάλες επιτυχίες στο ξεδόντιασμα κυκλωμάτων, να πιάσουν αμέσως δουλειά. Από την έρευνα, διαπίστωσαν ότι ο 45χρονος Αντριάν, που κυκλοφορεί ως «Άρης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό που έχει στη διάθεση του το protothema.gr, είναι «ηγετικό στέλεχος με ρόλο στην οργάνωση α) της προμήθειας των ναρκωτικών ουσιών από έτερα άτομα – συνεργάτες του στην Αθήνα και β) της μεταφοράς των κατεχομένων από το κύκλωμα ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη Μύκονο για την περαιτέρω διακίνηση τους σε έτερα άτομα – συνεργάτες τους που διαμένουν στη Μύκονο. Από την έρευνα της υπηρεσίας μας εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του παραπάνω στελέχους «Άρης» και συγκεκριμένα ότι πρόκειται για τον κατηγορούμενο κάτοικο Μυκόνου – περιοχή Καντούνια και ότι κινείται με το υπ΄αριθμον (σ.σ αναφέρεται στον αριθμο) όχημα μάρκας Volkswagen χρώματος ερυθρού». Μάλιστα, όπωε χαρακτηριστικά αναφέρουν στο μικροσκόπιο μπήκαν και τα ταξίδια του 45χρονου στην Αθήνα «Ο κατηγορούμενος βρισκόταν στην Αθήνα οπερίπου 10 ημέρες και σχεδίαζε τη μεταφορά ποσότητας κοκαίνης στη Μύκονο με πλοίο της γραμμής την οποία προμηθεύτηκε από συνεργάτη του αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Αθήνα».
mikono
Κλείσιμο

Το λούτρινο αρκουδάκι των γενεθλίων

Στις επόμενες γραμμές του διαβιβαστικού ξεδιπλώνεται η επιχείρηση των αρχών. «Την εν λόγω μεταφορά θα αναλάμβανε γυναίκα αλβανικής υπηκοότητας ηλικίας 35 ετών περίπου με ξανθά μαλλιά ονόματι «Νέλα». Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν στις 29.1.21 να εξέρχονται του Ε/Γ –Ο.Γ πλοίου Blue Star Mykonos, ο μεν με το όχημα η δε πεζή. Τέθηκαν σε στενή επιτήρηση και επιβιβάστηκε στο όχημα, κινούμενοι προς την οικία του. Έπειτα από λίγη ώρα εξήλθαν αμφότεροι από την οικία του και αφού επιβιβάστηκαν στο όχημα κατευθύνθηκαν στον νέο λιμένα Μυκόνου. Αφού η κατηγορούμενη αποβιβάστηκε από το όχημα και κινήθηκε προς τα εκδοτήρια εισιτηρίων όπου εξέδωσε εισιτήριο για Πειραιά στέλεχος του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή χειριστή συνοδού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών Κ9 Ugly ακινητοποίησαν τους κατηγορούμενους για έλεγχο. Σε σχετικές ερωτήσεις η κατηγορούμενη ανέφερε πως μετέφερε ένα λούτρινο αρκούδο με περιεχόμενο ναρκωτικές ουσίες αντί του ποσού των 600 ευρώ. Όπως εξακριβώθηκε στη συνέχεια επρόκειτο για τρεις ναυλον συσκευασίες κοκαίνη σε μορφη βράχου βάρους 317.35 γραμμάρια».

Αμέσως τους πέρασαν χειροπέδες ενώ οιθ έρευνες των δύο υπηρεσιών συνεχίζονται για να εντοπίσουν και άλλα μέλη του κυκλώματος αλλά και το πελατολόγιο τους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Ουρές στα καταστήματα - Είναι... κίτρινη στον χάρτη και το «έριξαν» στα ψώνια

Γεωργιάδης (ΘΕΜΑ 104,6): «Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν, θα πάμε σε αυστηρότερο lockdown»

Αναλυτικός Οδηγός : Πώς θα λειτουργήσσει από σήμερα η αγορά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης