Μύκονος - Κορωνοϊός: Τα αυθαίρετα και τα πάρτι «κοκκίνισαν» τη Μύκονο

Μύκονος - Κορωνοϊός: Τα αυθαίρετα και τα πάρτι «κοκκίνισαν» τη Μύκονο

Τα συνεργεία που πηγαινοέρχονται από την Αθήνα αλλά και οι μαζώξεις στα σπίτια και στις βίλες του νησιού, ευθύνονται για την έξαρση των κρουσμάτων στο Νησί των Ανέμων

mikonos
Το κυκλαδίτικο νησί με τη μεγαλύτερη οικοδομική δραστηριότητα αυτή την εποχή σε ολόκληρη τη χώρα, εντάχθηκε στις «κόκκινες» περιοχές στον χάρτη επικινδυνότητας σε ό,τι αφορά στη πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού. Ήταν άλλωστε θέμα χρόνου να συμβεί καθώς εδώ και μήνες η οικοδομή δουλεύει στα κόκκινα, είτε αφορά σε νόμιμες, είτε σε παράνομες οικοδομικές δραστηριότητες, κάτι που είχαμε επισημάνει σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας. Οι εργολάβοι «έτρεχαν» να ολοκληρώσουν τις νόμιμες αλλά και τις αυθαίρετες οικοδομές έχοντας «μυριστεί» ότι σύντομα θα έμπαινε και πάλι φρένο.

Οι φήμες για ενεργά κρούσματα στην περιοχή Άνω Μερά, είχαν φουντώσει και τα δείγματα που εστάλησαν στον ΕΟΔΥ τις επιβεβαίωσαν με την επιβολή σκληρού lockdown από σήμερα στις 6 το πρωί. Τοπικοί παράγοντες εκτιμούν ότι οι μηχανικοί, οι εργάτες, οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι που εν μέσω πανδημίας έκαναν κάθε βδομάδα το δρομολόγιο Αθήνα – Μύκονο έφεραν τον ιό στο νησί και σε συνδυασμό με τις μαζώξεις σε σπίτια και βίλες δεν άργησε να εξαπλωθεί.

 Η Μύκονος λοιπόν βρίσκεται από σήμερα σε επίπεδο Β΄ «κόκκινο» που σημαίνει ότι τίθενται σε εφαρμογή μια σειρά από περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων από 01/02/2021.Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια.

-Πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα.

Κλείσιμο
-Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown- Αναλυτικός Οδηγός: Πώς θα λειτουργήσει από σήμερα η αγορά

Καιρός: Συννεφιά, βροχές, αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση: Τρεις άνδρες ηθοποιοί καταγγέλλουν γνωστό σκηνοθέτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης