LIVE

Κορωνοϊός

Φύλαξη των ΑΕΙ: «20 χρόνια στην Οξφόρδη δεν έγραψε κανείς στους τοίχους»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ_ΟΞΦΟΡΔΗ2

Δύο καθηγητές του περίφημου πανεπιστημίου, ο Παύλος Ελευθεριάδης (υπεύθυνος του Πειθαρχικού της Νομικής) και ο Στάθης Καλύβας, απαντούν στον συνάδελφό τους Αντώνη Τζανακόπουλο, αδελφό του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

Νόμος και τάξη επικρατεί σε όλα τα ξένα πανεπιστήμια την ώρα που η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προσπαθεί να δώσει το πραγματικό του νόημα στην ελευθερία διακίνησης ιδεών εντός αυτών, αλλά ιδεοληψίες όπως αυτή του Αντώνη Τζανακόπουλου, αδελφού του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν εντάσεις. Οι σκηνές βίας στα πανεπιστήμια με τους βανδαλισμούς, τους τραμπουκισμούς, ακόμα και τη διαπόμπευση των πρυτανικών αρχών που έκαναν τον γύρο του κόσμου το τελευταίο διάστημα αναμένεται να λάβουν τέλος με τον νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που καθιερώνει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και επιχειρεί να βάλει τάξη στο ξέφραγο αμπέλι των ιδρυμάτων.

Με το νομοσχέδιο που θέτει σε δημόσια διαβούλευση η υπουργός Παιδείας θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος στην είσοδο και έξοδο των φοιτητών, των διδασκόντων και των εργαζομένων στα ιδρύματα, όπως συμβαίνει σε όλες τις άλλες χώρες του κόσμου, προκειμένου να μην παρατηρείται πλέον το νοσηρό φαινόμενο οι περισσότεροι από όσους διαπράττουν αδικήματα, όπως καταστροφές δημόσιας περιουσίας, ακόμα και διακίνηση ναρκωτικών, να είναι ξένα στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με τη φοιτητική ιδιότητα.

Δύο καθηγητές της Οξφόρδης μιλούν στο «ΘΕΜΑ» και εξηγούν γιατί στα ξένα πανεπιστήμια υπάρχει τάξη και ασφάλεια σε αντίθεση με τα ελληνικά, όπου κυριαρχούν η ασυδοσία και η ανομία.


Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στην Οξφόρδη Στάθης Ν. Καλύβας, ο οποίος ήταν ο πρώτος που απάντησε στον συνάδελφό του στην Οξφόρδη Αντώνη Τζανακόπουλο για το tweet που έγραψε επικρίνοντας την τάξη στα πανεπιστήμια, λέει: «Η φωτογραφία που ανήρτησε στο Διαδίκτυο είναι από το δικό μου κολέγιο, που είναι καθαρό και προσεγμένο. Εχει κάμερες, θυρωρό και κανένας δεν διανοείται να γράψει κάτι στους τοίχους. Υπάρχει παντού καθαριότητα και ευταξία γιατί έχουν κανόνες εδώ οι φοιτητές, όπως και οι πολίτες».

Ο πολυγραφότατος καθηγητής, κάτοχος της έδρας Gladstone, αναφέρει ότι «υπάρχει φύλαξη, η οποία είναι παράγοντας αποτροπής». Και εξηγεί ότι η η φύλαξη όπου υπάρχει κάνει τους φοιτητές να τηρούν τους κανόνες, έστω και αν δεν τη βλέπουν. Τα βιβλία του Ελληνα καθηγητή, που ξεκίνησε από την Αθήνα σπουδάζοντας στην ΑΣΟΕΕ, δίνουν πάντα ερέθισμα για εκρηκτικές συζητήσεις, όπως άλλωστε και οι συχνές αναφορές τους στα social media. Σε ό,τι αφορά την απάντηση στον καθηγητή Τζανακόπουλο, ο οποίος επέκρινε τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ο κ. Καλύβας λέει: «Εχει υβριστική διάθεση όταν κουνάει το δάχτυλο σε αποδέκτες που είναι άνθρωποι που δεν δουλεύουν σε ιδανικές συνθήκες. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά γιατί είναι στο Νομικό Τμήμα, αλλά και φύλαξη έχουμε στο πανεπιστήμιο και τάξη».

Ο κ. Καλύβας πριν από την Οξφόρδη ήταν καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Γέιλ. Το έργο του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, όπως το Gregory Luebbert Best Article Award, το Mary Parker Follett Award για το καλύτερο άρθρο και το J. David Greenstone Prize για το καλύτερο βιβλίο, που απονέμονται από τον τομέα Πολιτικής και Ιστορίας της Αμερικανικής Ενωσης Πολιτικών Επιστημών (American Political Science Association - APSA), καθώς και το Council of Graduate Schools Distinguished Dissertation Award. Στην ερώτηση πώς βλέπει σήμερα την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια, η απάντησή του είναι αποστομωτική: «Εχω διδάξει σε τέσσερα πανεπιστήμια στην Αμερική, ένα στην Αγγλία και ως επισκέπτης καθηγητής στην Ασία και τη Λατινική Αμερική και δεν έχω δει τέτοιες καταστάσεις όπως στα ελληνικά πανεπιστήμια, όπου λείπουν ένα σύστημα βασικής συμπεριφοράς και κανόνες αποτροπής».

Σε ό,τι αφορά τους Ελληνες πανεπιστημιακούς, «τους συναδέλφους μου», όπως λέει ο κ. Καλύβας, ο οποίος θεωρεί το έργο τους δύσκολο λόγω της απαξίωσης που δημιουργείται, επισημαίνει: «Οι καταστάσεις αυτές είναι από τους παράγοντες που δημιουργούν απαξίωση, οι ζημιές δημιουργούν την απαξίωση και είναι άδικο γατί οι πανεπιστημιακοί δουλεύουν σκληρά και έχουμε αξιόλογους επιστήμονες στην Ελλάδα».

f5_Capture
f8_Capture4
Η ανάρτηση Τζανακόπουλου και η απάντηση του Καλύβα
Στην ερώτηση γιατί οι Ελληνες πανεπιστημιακοί που έχουν ζήσει και εργαστεί στο εξωτερικό είναι δηκτικοί απέναντι στην ελληνική πραγματικότητα και δεν έχουν συμπεριφορά κατανόησης και διάθεσης αλλαγής του σκηνικού ο κ. Καλύβας αναφέρεται σε απόσπασμα από βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά, ο οποίος γράφει ότι του έκανε εντύπωση ότι οι καθηγητές που είχαν δουλέψει στο εξωτερικό, ενώ είχαν δει τα καλύτερα, δεν συμπεριφέρονταν ανάλογα ενώ αυτό που αναμένουν από αυτούς είναι το υψηλότερο.

«Μου λένε φίλοι καθηγητές ότι αυτό που έχουν υποστεί στην Ελλάδα είναι βιαιοπραγίες έμμεσα ή άμεσα. Η βιαιοπραγία στην Ελλάδα θεωρείται μέρος του τοπίου. Δεν ξέρω αν η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα λύσει το πρόβλημα, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πανεπιστήμια χωρίς να αγγίξουμε “τον ελέφαντα στο δωμάτιο”, που στην προκειμένη περίπτωση είναι αυτοί που κάνουν τις βιαιοπραγίες», λέει ο κ. Καλύβας.

Ο κ. Καλύβας περιγράφει στο «Πρώτο Θέμα» την κατάσταση που επικρατεί στο Γέιλ: «Οι φοιτητές με το που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο παίρνουν ένα βιβλιάριο (handbook) με όλους τους κανονισμούς που πρέπει να τηρούν. Τώρα βέβαια είναι όλα ανηρτημένα και στο Ιντερνετ, οπότε μπορούν να τα βλέπουν και εκεί. Υπάρχει ένας κώδικας και αν υπάρχει επανάληψη του αδικήματος ο φοιτητής μπορεί να φτάσει και στην αποβολή. Τα θέματα που απασχολούν την τελευταία δεκαετία τα πανεπιστήμια της Αμερικής σε ό,τι αφορά την παραβατικότητα είναι οι σχέσεις, η σεξουαλική παρενόχληση, τα ρατσιστικά σχόλια».

Φαινόμενα αντιγραφής, λέει ο καθηγητής, υπάρχουν και κάποιος φοιτητής του Γέιλ που εντοπίστηκε να αντιγράφει αποβλήθηκε για έναν χρόνο και αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές καθώς υπάρχουν και λειτουργούν τα πειθαρχικά συμβούλια. Δεν γίνονται πολλές αλλαγές στα πανεπιστήμια στην Ελλάδα, τονίζει ο καθηγητής και προσθέτει: «Τίθεται το ερώτημα για πολλά χρόνια από τους αρμόδιους “θα πετύχω;” και είτε από φόβο, είτε από αποφυγή πολιτικού κόστους, είτε από έλλειψη πόρων δεν προχωράνε». Και κλείνει τη συζήτηση διερωτώμενος: «Αν όμως όλοι φοβηθούν;».

«Υπάρχουν παντού κάμερες»

Pavlos-Radcliffe-Camera-May-2019

Ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή της Οξφόρδης Παύλος Ελευθεριάδης είναι και υπεύθυνος για το Πειθαρχικό Συμβούλιο της σχολής και συνάδελφος στην ίδια σχολή με τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου Αντώνη Τζανακόπουλο, για τον οποίο ο πρώτος λέει: «Δεν έπρεπε να συγκρίνει τα ελληνικά πανεπιστήμια με την Οξφόρδη».

Οπως δηλώνει στο «ΘΕΜΑ», «η τελευταία ποινή που επιβλήθηκε ήταν σε φοιτητή που ήταν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού και την έσπασε για να κάνει μια βόλτα στις 12 τα μεσάνυχτα, χωρίς να συναντήσει κάποιον». Οπως συνεχίζει ο καθηγητής, «το συμβούλιο του επέβαλε ποινή αποβολής επειδή παραβίασε τους κανόνες, αλλά τελικά έμεινε στο πανεπιστήμιο καθώς άσκησε έφεση και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι βγήκε τα μεσάνυχτα και δεν συνάντησε κανέναν και έτσι παρέμεινε».

Ο καθηγητής αναλύει όλο το σύστημα κανόνων στο οποίο κάθε φοιτητής της Οξφόρδης οφείλει να υπακούει, αλλιώς του επιβάλλονται ποινές: «Οι ποινές ξεκινούν από μικρό πρόστιμο έως αποβολή».

Ο αρμόδιος για το Πειθαρχικό Συμβούλιο Ελληνας καθηγητής στην Οξφόρδη διηγείται ένα άλλο περιστατικό: «Γίνονταν επισκευές στον Ναό της Μαρίας Μαγδαληνής και ανέβηκαν δύο φοιτητές μέχρι επάνω από τις σκαλωσιές. Οταν αυτό αναφέρθηκε πλήρωσαν πρόστιμο 100 λίρες».

«Σπάνια οι φοιτητές αντιγράφουν στην Οξφόρδη, καθώς το θεωρούν υποτιμητικό. Εδώ ακολουθούν τους κανόνες», αναφέρει ο καθηγητής, καθώς το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι φτιαγμένο για ακαδημαϊκή αριστεία. «Υπάρχουν όμως άλλα πανεπιστήμια που είναι φτιαγμένα για “αιώνιους φοιτητές” καθώς υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για φοιτητές που εργάζονται και μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε διπλάσιο χρόνο».

Στην Οξφόρδη, επισημαίνει ο κ. Ελευθεριάδης, ο οποίος διδάσκει πάνω από 20 χρόνια, υπάρχουν παντού κάμερες: «Το έγκλημα εντοπίζεται αμέσως. Οι φοιτητές μπαίνουν στο κτίριο με κάρτα και υπάρχουν σεκιούριτι χωρίς οι φοιτητές να αντιλαμβάνονται συνέχεια την παρουσία τους. Παλιότερα υπήρχε και παράρτημα αστυνομικού τμήματος εντός του πανεπιστημίου , το οποίο για οικονομικούς λόγους δεν υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Τώρα αν συμβεί κάτι θα παρέμβει το Αστυνομικό Τμήμα της Κοιλάδας του Τάμεση, στο οποίο υπαγόμαστε. Η Αστυνομία δεν θεωρείται όργανο καταπίεσης αλλά προστασίας των πολιτών». Και συνεχίζει ο καθηγητής λέγοντας ότι τα πανεπιστήμια στην Αγγλία είναι πιο αυτόνομα απ’ ό,τι στην Ελλάδα και επιλέγουν τα ίδια τους φοιτητές τους, όπως και ατυτά επιβάλλουν τους πειθαρχικούς τους κανόνες. Ο ίδιος στηρίζει το έργο που κάνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και θεωρεί δύσκολη υπόθεση την αλλαγή σε κάποιες καταστάσεις.

«Ηρθα στην Ελλάδα στη Νομική Σχολή Αθηνών για κάποια ομιλία και μου έκανε χείριστη εντύπωση η ακαταστασία». Σύμφωνα με τον ίδιο, η πανεπιστημιακή ζωή θέλει τάξη και οργάνωση, τονίζοντας ότι «το πανεπιστημιακό περιβάλλον πρέπει να είναι πολιτισμένο καθώς δεν γίνεται εκπαίδευση σε αχούρι». Και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης «δεν υπάρχει ίχνος βίας, δεν υπάρχει η έννοια του ασύλου, αλλά και η Αστυνομία είναι προσεκτική και σωστά εκπαιδευμένη. Είκοσι χρόνια που είμαι στο πανεπιστήμιο δεν έχει συμβεί ούτε ένα ποινικό αδίκημα, ούτε μία βιαιοπραγία, ούτε γκράφιτι». «Αυτό δεν σημαίνει», συμπληρώνει ο καθηγητής της Νομικής, «ότι οι φοιτητές μας δεν διασκεδάζουν, καθώς διοργανώνονται πάρτυ στα οποία πίνουν, διασκεδάζουν, χωρίς ωστόσο να καταστρέφουν τον χώρο». «Τα ελληνικά πανεπιστήμια παρόλο που αποτελούν νησίδες αριστείας δεν υπάρχουν στα 50 πρώτα του κόσμου», λέει ο κ. Ελευθεριάδης, καταλήγοντας ότι πρέπει να πειστούν οι πρυτάνεις και οι πανεπιστημιακοί ότι χρειάζονται αλλαγές.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι - Περισσότερα από 40 κρούσματα κορωνοϊού

Λοβέρδος (ΘΕΜΑ 104,6): Μπορώ καλύτερα από τη Γεννηματά - Θα υπερδιπλασιάσω τις δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ

Τρόμαξαν τους ειδικούς οι σκηνές συνωστισμού στην αγορά - Αλλαγές σήμερα στα ταξί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (134)

George

Ούτε στο Χαροκόπειο που σπούδασα εγώ δεν είχε βάψει κανείς ποτέ τους τείχους, ούτε είχε κάνει κανείς κατάληψη ούτε καμιά φασαρία.. Το χαροκόπειο είναι υπόδειγμα πανεπιστημίου και το λένε και από το εξωτερικό

pit

Όντως εχωντας πάρει πτυχίο από πανεπιστήμιο σε χώρα κεντρικής Ευρώπης , έχω μάθει από πρώτο χέρι τις διαφορές με τα ελληνικά πανεπιστημιακα ιδρύματα . Είναι σαφές στο εξωτερικό ότι οποιοδήποτε πανεπιστήμιο δεν μπορεί σαν φυσική παρουσία να είναι πόλος, οποιαδήποτε έξω πανεπιστημιακης δραστηριότητας.... Η οποία στην Ελλάδα αποτελεί κανόνα με ιστορικές προεκτάσεις λόγω πολυτεχνείου κλπ. Μέσα από αυτό το στάτους όμως μην ξεχνάτε υπάρχει έστω μια μοναδική και ιδιεταιρη μορφή αντίδρασης , που μόνο σε πανεπιστήμια μπορεί να τραφεί με την ανεμελιά και νεανική ορμή , που έχουν νέοι άνθρωποι με όνειρα για μια καλύτερη κοινωνία με αναδιοτελη προθέσεις....

Michael Pazianas

Το Πανεπιστημιο το κυβερνα δια τρομου η πανεπιστημιακη συμμορια των αδελφικων φιλων του Τζανακοπουλου που επιβαλλονται με τον τρομο που σκορπίζει η αναρχικη αλητεια, που ειναι η πολιτοφυλακη τους.  Γι αυτο, η Αστυνομία δεν θα λυσει το προβλημα στο πανεπιστημιο οσο τα μελη της πανεπιστημιακης αλητειας εξακολουθουν να ειναι και μελη της πανεπιστημιακης κοινοτητας. Αυτους πρεπει να απομονώσουν και να απαξιωσουν οι πανεπιστημιακοι συναδελφοι τους και μετα η λυση ειναι πανευκολη.

Γκρεμισμα

Το οτι αφεθηκαν τα πανεπιστημια (και τα σχολεια) και καταντησαν ενα χαλι οφειλεται σε πολλους λογους: αριστεριλα, αδιαφορια, ελλειψη αξιοκρατιας και αξιολογησης κλπ κλπ. Αποτελεσμα ειναι διαφοροι τσογλανοι να εκμεταλλευτουν την απιστευτη ασυδοσια/ατιμωρησια με τα γνωστα αποτελεσματα. Το οτι ανεχτηκαμε επι 40 χρονια αυτο το ξεφτιλικι, ειναι ισως οτι χειροτερο εχουμε κανει σαν κοινωνια, κυριως γιατι το σχολειο και το πανεπιστημιο εχουν ισχυροτατο αντικτυπο στο πως γαλουχειται ενα νεο ατομο. Οταν ενας νεος δηλαδη βλεπει το απολυτο μπαχαλο και την απολυτη ασυδωσια στο σχολειο και στο πανεπιστημιο, οταν βλεπει ας πουμε οτι μπορεις να γραψεις την σαβουρα σου σε ενα δημοσιο τοιχο η να βρισεις η να απειλεισεις χωρις συνεπειες, τοτε και στην μετεπειτα ζωη του θα πορευτει αναλογα γιατι πολυ απλα θα πει, ε αφου ειναι αχουρι/χανειο το σχολειο και το πανεπιστημιο, αχουρι/χανειο θα ειναι και γενικοτερα εκει εξω, οποτε ολα καλα μπορω να κανω οτι γουσταρω. Εδω που φτασαμε θελει επιθετικη διαχειρηση: θελει ολα αυτα που εξαγκαλθηκαν και ακομα περισσοτερα. Θελει αλλαγες στις διοικησεις, αλλαγες ωστε να φυγουν κοματικες οργανωσεις (!!), θελει αυστηρη αξιολογηση, θελει αξιοκρατια. Αλλα τιποτα απο ολα αυτα δεν γινεται αν δεν υπαρχει ασφαλεια, οποτε οι προτεινομενες αλλαγες πρεπει να εφαρμοστουν αμεσα και αυστηρα. Η κοινωνια εχει σιχαθει και αυτη η μπιχλα δεν ειναι πλεον ανεκτη.

είναι αποπροσανατολιστικό να συγκρινόμαστε με Οξφόρδη

η συγκριση με αφρικάνικα πανεπιστήμια θα ξεβρακώσει τελείως την κατάσταση

Συγκρίσεις

To χειρότερο αφρικανικό πανεπιστήμιο δεν έχει τόσο χάλια μπαχαλοεμφάνισης όπως τα ελληνικά. Μόνο εδώ είναι έτσι. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν κάνουν κουμάντο οι αγράμματοι.

δπ

Στην οξφορδη φιλε μου πανε για να σπουδασουν. Να μαθουν δηλαδη. Και αυτα που θα μαθουν να τα χρησιμοποιησουν για να βρουν δουλεια. Στη μπανανια ομως πανε για να παρουν ενα χαρτι για να μπουν στο δημοσιο. Οχι για να μαθουν.

Κ

Χωρίς αριστερούς καθηγητές θα έπαιρνε πτυχίο ο τσηπρας ;;;και ο κάθε τσηπρας;;;αυτός σπούδασε στη Γιουγκοσλαβία .🤮

Αμετανόητος ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ...

εμ εκει στην Αγγλία έχετε φασισμό, μόνο εδώ στην Ελλάδα τελικά υπάρχει αριστερά σε όλη την Ευρώπη, μόνο εδώ υπάρχει αληθινή Δημοκρατία.

Αμετανόητος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

Τα Πανεπιστήμια ανήκουν στην αριστερά. Δεν είναι χώροι εκπαίδευσης των νέων ανθρώπων για να ενταχθούν στο καπιταλιστικό σύστημα.

Είσαι,και δε στο παίρνει κανείς,δε το θέλει

Αν και ποτέ δεν είν'αργά για να καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει,εσένα σου επιτρέπουμε ως σύνολο να παραμείνεις αμετανόητος και σκουριασμένος κολλημένος στα πιστέυω σου,γιατί απλούστατα,όπου αλλού και να πήγαινες θα χαλούσες κι εκείνο το σύνολο

Λια

Οξφόρδη - ΑΣΟΕΕ. Συγκρίνω δηλαδή πού..ες με βούρτσες.

UltraNeoLiberal

H ΑΣΟΕΕ "κρατούσε" το φιλελεύθερο χαρακτηρα της μέχρι τα μέσα του 90. Τότε οι "μπάχαλοι" κατέστρεφαν το Πολυτεχνείο. Δεν είχαν πάρει καν χαμπάρι οτι υπήρχε ένα ωραίο κτήριο σαν του Πολυτεχνείου λιγο πιο κάτω. Ποιός θυμάται την κατάληψη του 92? Ποιός θυμάτε το ξυλο που έπαιξαν εκατονταδες φοιτητές με τους μπάχαλους που ήταν απέξω και θέλαν να μπουν μέσα; Ποιός θυμάται τα δωρέαν συσσιτια που οργάνωσαν οι μπάχαλοι με το φαγητό της εστίας στο υπόγειο? Μέχρι που τελείωσαν οι μερίδες και μετά το εστιατόριο έκλεισε, και οι φτωχοι φοιτητές που στηρίζονταν σε αυτό, έπρεπε τωρα να τρώνε έξω και να πληρώνουν από την τσέπη τους. Ποιός θυμάται εκείνη τη γενική συνέλευση που ένα τσογλάνι των Βορείων Προαστείων με μπαμπά μεγαλοδικηγόρο και μέλος της ΕΑΑΚ έσπασε τα δόντια ενός φοιτητή από την επαρχία επειδή ο καημένος τόλμησε να ζητήσει τη λήξη της κατάληψης; Αστυνομία, συλληψεις, τιμωρία των μπαχαλάκηδων. Η μόνη λύση.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης