Μπεκατώρου - Κακλαμανάκης: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις τους για βιασμό 11χρονης - Να «δέσει» την υπόθεση θέλει η Εισαγγελία

Μπεκατώρου - Κακλαμανάκης: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις τους για βιασμό 11χρονης - Να «δέσει» την υπόθεση θέλει η Εισαγγελία

Δικαστική έρευνα για μη παραγεγραμμένα αδικήματα μετά την κατάθεση Μπεκατώρου και τις αποκαλύψεις Κακλαμανάκη

bekatorou2
Σοκ προκαλούν στην κοινή γνώμη τα όσα αποκάλυψε χθες ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης ως συνέχεια της τρίωρης κατάθεσης που είχε δώσει προηγουμένως σε εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η Σοφία Μπεκατώρου. Η χρυσή Ολυμπιονίκης, που κατήγγειλε βιασμό της πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της Ιστιοπλοΐας, χθες, ενώπιον του εισαγγελέα πέραν της δίκης της τραυματικής εμπειρίας, φέρεται να αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης συναθλήτριας της. Ένα περιστατικό, το οποίος έλαβε χώρα πριν από περίπου μια δεκαετία και ενδέχεται να μην έχει υποπέσει σε παραγραφή, όπως συνέβη στην περίπτωση της κυρίας Μπεκατώρου.

Δηλώσεις μπεκατωρου ευελπίδων


Συγκεκριμένα λίγες μόνο ώρες μετά την τρίωρη κατάθεση της Ολυμπιονίκη στον εισαγγελέα και τη δήλωση – μήνυμά της προς όλους όσοι έχουν υποστεί σεξουαλική βία ή κακοποίηση να μιλήσουν, ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να ξεπεραστεί ο φόβος, ο επίσης Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης πήρε τη σκυτάλη των αποκαλύψεων. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o κ. Κακλαμανάκης τόνισε πως η περίπτωση στην οποία αναφέρθηκε η κυρία Μπεκατώρου στον εισαγγελέα αφορά σε ένα 11χρονο κορίτσι και το περαστικό αυτό έλαβε χώρα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πριν από περίπου εννέα έτη.

Πλέον, οι εισαγγελικές αρχές που είναι αποφασισμένες να ερευνήσουν την συγκεκριμένη υπόθεση εις βάθος, αναμένεται να καλέσουν άμεσα για κατάθεση την αθλήτρια για την οποία μίλησε πρώτα η κυρία Μπεκατώρου και κατόπιν ο κ. Κακλαμανάκης. Σκοπός τους είναι να διαπιστώσουν αν η γυναίκα αυτή θα επιβεβαιώσει τις καταγγελίες και βέβαια αν τις επιβεβαιώσει, να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το έγκλημα ή τα εγκλήματα που θα καταγγείλει στην κατάθεση της. Πάντως, σε περίπτωση που η εν λόγω μάρτυρας μιλήσει και επιβεβαιώσει ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση, τότε το πιθανότερο είναι ότι η αρμόδια εισαγγελική αρχή θα έχει να κάνει με «ζωντανά» ποινικά αδικήματα, ήτοι αδικήματα που δεν έχουν εκ του νόμου υποπέσει σε παραγραφή.

Και όλα αυτά ενώ υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι τα στόματα έχουν ανοίξει και ότι δεν αποκλείεται η νέα μάρτυρας που θα κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα να αναφερθεί και εκείνη με τη σειρά της σε άλλο περιστατικό κακοποίησης. Όσα πρόσωπα πάντως κατονομαστούν από τις παθούσες ως δράστες εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας θα κληθούν τελευταία για κατάθεση από τον εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα. Όταν πάντως ο εισαγγελικός λειτουργός λάβει καταθέσεις και από τα πρόσωπα αυτά θα προχωρήσει στην αποτίμηση των στοιχείων που έχει συλλέξει και θα κρίνει αν αυτά είναι ικανά για άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, μια άλλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πάλι από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η οποία έχει στο επίκεντρό της τα τεκταινόμενα στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Πρόκειται για την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Κων. Σιμιτζόγλου και η οποία διενεργείται με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση και κατάχρηση εξουσίας στην Ομοσπονδία. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής μάλιστα έχει καταθέσει και η κυρία Μπεκατώρου. Χθες μάλιστα η κυρία Έλλη Ρούσσου που εκπροσωπεί νομικά τόσο τον κ. Κακλαμανάκη όσο και την κυρία Μπεκατώρου κατέθεσε στον κ. Σιμιτζόγλου λίστα με τα ονόματα οκτώ μαρτύρων. Η δικηγόρος ζήτησε από τον εισαγγελέα τα πρόσωπα αυτά να καταθέσουν ενώπιον του και παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη αναζήτησης συγκεκριμένων εγγράφων που μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Δείτε βίντεο: Μπεκατώρου - Κακλαμανάκης: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις τους για βιασμό 11χρονης 
Μπεκατώρου - Κακλαμανάκης: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις τους για βιασμό 11χρονης



Ειδήσεις σήμερα:

Με φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της ορκωμοσίας Μπάιντεν και Χάρις


Ο Τζο Μπάιντεν έφτασε στον Λευκό Οίκο και υπέγραψε το διάταγμα επιστροφής στη Συμφωνία του Παρισιού

Survivor: Ανατροπές σε όλα τα επίπεδα-Αποχώρησε η Ελίζαμπεθ Ελέτσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης