Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ξεκίνησαν τα χιόνια στη βόρεια Ελλάδα - Έρχεται ψύχος τις επόμενες ημέρες - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ξεκίνησαν τα χιόνια στη βόρεια Ελλάδα - Έρχεται ψύχος τις επόμενες ημέρες - Δείτε βίντεο

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη, με χιόνια που θα φτάσουν ως και τα βόρεια προάστια της Αττικής και τα ορεινά της Κρήτης - Ξεκίνησε ήδη να χιονίζει στη Φλώρινα το απόγευμα της Τετάρτης - Προετοιμάζεται η Πολιτική Προστασία σε περιοχές αυξημένου κινδύνου - Έρχεται έκτακτη ενημέρωση από την ΕΜΥ

xionia354
Στους ρυθμούς  της κακοκαιρία Λέανδρος, ξεκινάει σιγά - σιγά  να κινείται η χώρα  από το βράδυ της Τετάρτης, με τα φαινόμενα να εντείνονται, κυρίως το διήμερο που ακολουθεί.

Κύριο χαρακτηριστικό της νέας κακοκαιρίας που θα πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας το διήμερο Πέμπτη με Παρασκευή, είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες αναμένεται να πέσουν ακόμα περισσότερο  το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα κυμανθούμε με επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή, με τη βόρεια χώρα να μπαίνει σε ολικό παγετό και τον υδράργυρο να κινείται υπό το μηδέν όλο το 24ωρο.

Σύμφωνα με όσα τόνισε στην ΕΡΤ3 ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, οι ψυχρές αέριες μάζες φτάνουν σε πολλές περιοχές της χώρας εκτός από την έντονη πτώση της θερμοκρασίας θα δούμε και χιονοπτώσεις.

«Για το Σαββατοκύριακο, καθώς υπάρχει ακόμα διχογνωμία ανάμεσα στα καιρικά προγνωστικά μοντέλα, δεν αποκλείεται να σημειωθούν φαινόμενα στην κεντρική και νότια Ελλάδα» επισημαίνει ο μετεωρολόγος, συμπληρώνοντας πως από σήμερα έως Παρασκευή ο χιονιάς θα πλήξει τα βόρεια. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται πυκνή συννεφιά και δεν αποκλείεται να το «στρώσει» σε αρκετά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης ακόμη και σε πιο μικρά υψώματα. Σταδιακά χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο και στη βόρεια Στερεά μέχρι μέχρι αργά τη νύχτα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8i57fjjab61-se)


Στο ίδιο μήκος κύματος και  τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σύμφωνα με τα οποία η ψυχρή εισβολή θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Λέανδρος», κυρίως από την Πέμπτη 14/1 έως τη Δευτέρα 18/1. 

Meteo.gr: Κακοκαιρία "Λέανδρος": η κίνηση των αερίων μαζών, 13-18/1/21


Κλείσιμο
Μάλιστα, χιόνια θα έχουμε μέχρι και στα ορεινά της Κρήτης, αλλά και σε ημιορεινές ή και πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και μέσα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Αυτό, βέβαια, θα εξαρτηθεί όμως από την τροχιά που τελικά θα ακολουθήσουν αυτά τα βαρομετρικά χαμηλά.

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης 14/1. Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, θα δημιουργήσει προβλήματα

Προειδοποιεί η ΕΜΥ για την κακοκαιρία

Σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη για τον καιρό της ΕΜΥ, το πρώτο κύμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή με τις περιοχές χιονοπτώσεων να είναι κυρίως στα κεντρικά, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου έως και το βράδυ, θα επηρεαστούν οι περιοχές από Θεσσαλία και νοτιότερα.

Ξεκίνησε να χιονίζει στη Φλώρινα - Προετοιμάζεται η Πολιτική Προστασία

Η κακοκαιρία έκανε ήδη την εμφάνισή της από το απόγευμα της Τετάρτης στη Φλώρινα, όπου ξεκίνησε να χιονίζει. 

Το βίντεο που ακολουθεί από το forecastweather είναι χαρακτηριστικό:




Στο μεταξύ, μέριμνα για να είναι έτοιμος σε περίπτωση σφοδρής κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες, λαμβάνει ήδη ο Δήμος Τρικκαίων. Παράλληλα, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο δήμο Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού. Στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Κώστα Κουγιουμτζίδη συμμετείχαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου. Με απόφαση του δημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου τίθενται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή από αύριο το απόγευμα, 14 Ιανουαρίου η Πολιτική Προστασία του δήμου και οι υπάλληλοι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. 


Τι πρέπει να ξέρετε για τον καιρό

- Βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ακόμη και σε πεδινά
– Πρόσκαιρη ύφεση το Σάββατο
Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά κατά 10 με 12 βαθμούς και προς το τέλος της εβδομάδος θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά
- Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ


Οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές
ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16/1 έως τη Δευτέρα 18/1. Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται ενδεικτικά η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται έως τη Δευτέρα 18/1.
kairos_kakokairia_leandros


Χιόνια  στα ορεινά του νομού Αττικής από το βράδυ της Πέμπτης

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά του νομού από το βράδυ της Πέμπτης. Η μέγιστη θερμοκρασία από τους 11 βαθμούς της Πέμπτης το Σάββατο θα πέσει στους 6 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε  βίντεο καιρού με την πρόγνωση των ερχόμενων ημερών




Ειδήσεις σήμερα: 

Διπλός σεισμός 4,7 και 4,4 Ρίχτερ στη Ναύπακτο

Βασίλης Κικίλιας: Συγκίνηση για τους υγειονομικούς αλλά και τη γέννηση του γιου του

«Μπλόκο» στον Τραμπ και από το Youtube – Πλέον δεν έχει κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης