
@21:20: Mαλώvoυv στα σχόλια τα γαλάζια και τα ροζ τρoλάκια ενώ οι πoλιτικές τους είναι ίδιες! Ένα σας λέω: Στόμα λαρύγγι οισoφάγος… Μέχρι τοv πάτο του βαρελιoύ και πιο κάτω θα σας πάvε οι τσιπρoκoύληδες τoξοτάκια μου!
Που θα την βρει την εμπειρία ρε μάστορα αν δεν τον παίρνει κανείς για δουλεια και θέλει ένα χρόνο και πάνω εμπειρία για να προσληφθεί?
Και αν το παιδί δεν κάνει να τον φάμε στη μάπα για όλη του τη ζωή να δημιουργήσει προϋποθέσεις για παιδιά με αναπηρία εάν είναι εκπαιδευτικός.
Τι να πρωτοσχολιασει κάνεις... Την... συνέντευξη;;;; Το μπαχαλο με τις γλώσσες που δημιουργείτε... Επίτηδες??? και αφού όλοι έχουν δώσει ένα σωρό λεφτά μέχρι και για δεύτερη, τρίτη γλωσσα??? Τα διδακτορικά που είναι προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς (είτε γόνοι είτε γλειφτρονια των καθηγητών??), τα μεταπτυχιακά που πλέον είναι οικονομικό καθαρα θέμα και τα μοιράζουν με το κιλό (μη μιλήσω για "πρωτοκλασσατες" δήθεν σχολές).. αλλά ο βαθμός πτυχίου όχι.. εκεί δημιουργούσε στρεβλές καταστασεις, γιατί κάποιος που πηρε πτυχίο με 9 σίγουρα δεν αξίζει περισσότερο από κάποιον με 6!!!!... Μη ξεχάσω και τα σεμινάρια... Πληρώνατε μ@λ@κες 500αρια για να πάρετε ένα δύο μόρια και αυτά τα έκοψαν... Αλήθεια, το καποδιστριακό γιατί ακόμη τα διαφημίζει;;;; Με λίγα λόγια.. οι αδιάβλητες εξετάσεις που διαφημίζετε είναι στάχτη στα μάτια.... Μη παίζετε με τη νοημοσύνη μας..
Ο βαθμός πτυχίου πάντα παίζει ρόλο και μοριοδοτειται αντίστοιχα. Επομένως, το πτυχίο με 9 ναι ειχε, έχει και θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα στον πίνακα μορίων (σε δεύτερη συζήτηση μπορεί να μπει η συζήτηση για τα ίδια τμήματα, διαφορετικών πανεπιστημίων γιατί το 7 πχ σε σχολή του ΕΚΠΑ είναι αντίστοιχο με το 8 του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πάει λέγοντας... βέβαια αυτό ποτέ κανείς δεν θα το αναλύσει). Οι γλώσσες επίσης μοριοδοτουνταν και είναι χρήσιμο να υπάρχουν. Νομίζω πέραν της αγγλικής κανείς δεν κάθησε να μάθει άριστα 2-3 ακόμα γλώσσες για να μπει στο δημόσιο. Αν το έκανε οκ μαγκιά του. Τα μεταπτυχιακά πάλι, τα περισσότερα με δίδακτρα, οικονομικής φύσης και πάλι αφορούν ανταγωνιστικότητα σε εργασία ιδιωτικού τομέα. Ναι υπάρχουν δωρεάν ( ΕΚΠΑ, Πάντειο και αλλού) που κάποιος μπαίνει με εξετάσεις και ακαδημαϊκό υπόβαθρο, αλλά είναι εκτός αγοράς εργασίας. Πχ κάποια κοινωνιολογίας, φιλολογίας, ιστορίας που μια χαρά είναι αλλά δεν βοηθούν στην αγορά εργασίας πέραν δημοσίου που και αυτό από το 2010 έχει κλείσει τις πόρτες του (εξυπακούεται πως δεν αναφερόμαστε σε 8μηνα). Όσον αφορά το διδακτορικό, σας διαβεβαιώνω πως δεν είναι προνόμιο λίγων. Είναι αυτών που το γουστάρουν, μπορούν να το συνδυάσουν με τη δουλειά τους (ή έχουν οικογενειακό back up) και έκαναν την επιλογή να συνεχίσουν το διάβασμα τους και την έρευνα τους σε πρωτογενές ερευνητικό πλαίσιο. Δεν είναι για όλους, γιατί δεν ενδιαφέρει τους περισσότερους. Τώρα για τα σεμινάρια δεν ξέρω τι παίζει. Όλα όμως τα παραπάνω αφορούν προσόντα ανταγωνιστικά για την εύρεση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ή περιπτώσεις διά βίου μάθησης και απόκτησης κάποιας επιμόρφωσης αναγκαίας για την εργασία. Χαίρομαι που θα προσμετρηθούν χρόνια εργασίας και είναι καλό βήμα. Ένα σωρό κόσμος φτύνει αίμα με ρυθμούς εργασίας σε γκάζια και δεν μπορούσε να το αποδείξει.
Ωραιες αλλαγες οι οποιες βεβαια ισχυουν εδω και 20 χρονια.....ακου μοριοδοτηση ξενων γλωσσων...γιατι τωρα δεν υπαρχει;
Ένα μόριο η ΑΡΙΣΤΗ γνώση, 0,5 μόριο η δεύτερη γλώσσα σε ΑΡΙΣΤΗ γνώση (μέχρι τώρα 70 η άριστη γνώση, 50 η καλή, 30 η μέτρια)... Αυτά αφού έχουν πρόσθεσει ενδιάμεσο επίπεδο (το γ1 κάποτε δεν υπήρχε).. αυτό θα έχει ως συνέπεια, όσοι επαναπαυτηκαν στο γ1 να τρέχουν να πάρουν το γ2, επίσης οι περισσότεροι που έχουν δεύτερη γλώσσα είναι του επιπέδου β2 το πολύ γ1... Κοινώς.. όλα γίνονται για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και τα ξενα ινστιτούτα..κυριως του γερμανικου, του Θερβάντες, του ιταλικού και του γαλλικού που πλέον θα δουν τα έσοδα τους να αυξάνονται...είναι απλά τραγικοι
Δηλαδή ρε μάκη ένας πολιτικός μηχανικός του εργοταξίου και ένας που εργάζεται ως γραμματεία θα έχουν την ίδια προϋπηρεσία για το δημόσιο, αφού το μόνο κριτήριο είναι να έχει αποκτηθεί μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών. Τι τομή ειναι αυτή ρε μάκη, πως τους πετσόκοψες έτσι πάλι?
Ύπαρξη προσωπικής συνέντευξης στο δημόσιο συνεπάγεται κομματική παρέμβαση. Τα τυπικά προσόντα και η προϋπηρεσία θα πρέπει να έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα. Τέστ προσωπικότητας είναι για μπαίνουν...οι κουμπάροι...
Έτσι ακριβώς!