Κυπριακό: Ετοιμότητα Αναστασιάδη για συμμετοχή σε άτυπη πενταμερή διάσκεψη

Κυπριακό: Ετοιμότητα Αναστασιάδη για συμμετοχή σε άτυπη πενταμερή διάσκεψη

Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε στην αξιωματούχο του ΟΗΕ την ελπίδα ότι η πενταμερής διάσκεψη θα οδηγήσει σε άμεση επανέναρξη συνομιλιών για λύση του Κυπριακού προβλήματος

ANASTASIADIS-LOUT
Την ετοιμότητα του να συμμετάσχει στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη μέσα στα πλαίσια της επιστολής του ΓΓ του ΟΗΕ της 26ης Οκτωβρίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα, με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ, όπως ανέφερε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας με το πέρας της συνάντησης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κούσιος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ, με την οποία είχε μια εποικοδομητική συζήτηση σε σχέση με τη σύγκληση της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ετοιμότητα του για να συμμετάσχει στην άτυπη πενταμερή μέσα στα πλαίσια της επιστολής του ΓΓ του ΟΗΕ, ημερομηνίας 26 Οκτωβρίου 2020».

Εξέφρασε, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, επίσης, την προσδοκία πως η άτυπη πενταμερής θα οδηγήσει σε ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών, με στόχο την επίτευξη μιας λύσης στο κυπριακό πρόβλημα εντός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Χαμένοι στη «μετάφραση» των κειμένων στον ΣΥΡΙΖΑ - Νέες τάσεις και παράσταση νίκης προβληματίζουν την Κουμουνδούρου

Ανοίγει κι άλλο η «ομπρέλα» προστασίας για τις επιταγές

Επίδομα θέρμανσης 80-650 ευρώ: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης