Λακωνία: Μέλη οργανωμένης σπείρας εξαπατούσαν επιχειρηματίες

Λακωνία: Μέλη οργανωμένης σπείρας εξαπατούσαν επιχειρηματίες

Παριστάνοντας «γνωστά» πρόσωπα απέσπασαν από συνολικά 11 θύματα το ποσό των 25.000 ευρώ

fa8ddfa8aff9afbdc4a485ded54d6468_Generic
Πάνω από 25.000 ευρώ είχαν βγάλει μέσα σε μόλις πέντε ημέρες τα μέλη μιας οργανωμένης σπείρας που εξαπάτησαν οκτώ επιχειρηματίες και αποπειράθηκαν να κάνουν το ίδιο σε άλλους τρεις στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, παριστάνοντας πολύ γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας.

Οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματα χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών και έκαναν παραγγελίες προϊόντων ή υπηρεσιών. Στην συνέχεια, ισχυρίζονταν ότι κατά λάθος είχαν μεταφέρει στους λογαριασμούς των θυμάτων ποσά με ένα μηδενικό περισσότερο και ζητούσαν να τους επιστρέψουν άμεσα τη διαφορά, επειδή τάχα χρειάζονταν άμεσα τα χρήματα.

Οι οκτώ απάτες και οι τρεις απόπειρες είχαν γίνει στο διάστημα μεταξύ 23 και 28 Μαΐου και από τότε τις ερευνούσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Μολαών σε συνεργασία με συναδέλφους τους του τμήματος Ευρώτα. Τελικά, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες, οκτώ Έλληνες ηλικίας 22 ως 73 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος που έχει ήδη υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης. Η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν και τυχόν άλλα μέλη της σπείρας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Χαρδαλιάς για τα εμβόλια: Η Ελλάδα θα παραλάβει 424.624 δόσεις μέσα στον Ιανουάριο

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνέλαβαν τον «Βίκινγκ» με την προβιά και τα κέρατα 

Η Αττική βάζει «φρένο» στην άρση του lockdown
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης