Πρόεδρος δασκάλων (ΘΕΜΑ 104,6): Αντίφαση το 9 άτομα στο τραπέζι και 25 παιδιά στις τάξεις

Πρόεδρος δασκάλων (ΘΕΜΑ 104,6): Αντίφαση το 9 άτομα στο τραπέζι και 25 παιδιά στις τάξεις

«Υπάρχει ένα θολό τοπίο στα ελληνικά σχολεία με το τι πραγματικά συμβαίνει και με τα μέτρα που λαμβάνονται» τόνισε ο Θανάσης Κικινής

SXOLEIA_KLEISTA_LOCKDOWN
«Υπάρχει μια αντίφαση γενικώς, μπορούμε να μαζευτούμε μέχρι 9 άτομα αλλά στις σχολικές αίθουσες είναι 25 μαθητές», ανέφερε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής. Όπως είπε για το άνοιγμα των σχολείων «υπάρχει ένα θολό τοπίο στα ελληνικά σχολεία με το τι πραγματικά συμβαίνει και με τα μέτρα που λαμβάνονται».

Μιλώντας για τα τεστ είπε πως «είναι χρήσιμο να γίνονται rapid test σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε μαθητές, αφού συναινούν οι γονείς, ώστε να υπάρχει μια εικόνα». Υπενθύμισε, ότι «τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, υπήρξε σε έναν βαθμό μετάδοση στα σχολεία», λέγοντας ότι τότε έκλειναν τμήματα και αίθουσες, αφού νόσησαν εκπαιδευτικοί. «Οι μαθητές», τόνισε, «όπως έχουν επισημάνει οι ειδικοί είτε νοσούν ελαφρά είτε είναι ασυμπτωματικοί μεταδίδοντας, όμως τον ιο». «Πρέπει να γίνει το άνοιγμα με ασφάλεια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Κικινής εξήγησε, ότι οι εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται για το άνοιγμα των σχολείων. Γίνεται συγκεκριμένη οργάνωση και για τα διαλείμματα ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Απέδωσε σε ψυχολογικούς αλλά και παιδαγωγικούς λόγους την μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία. Όπως είπε, «για τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες η κοινωνικοποίηση τους περνάει μέσα από τα σχολεία. Πρέπει να έχει ζωντανή επικοινωνία για να χτίσει καλύτερα τις γνώσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβοκατεβαίνουν τα κρούσματα- Ανησυχία των ειδικών για τα αποτελέσματα των γιορτών

Επίθεση Μπάιντεν στον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο: «Ήταν ένα χάος από εγχώριους τρομοκράτες»

Το σκληρό παιχνίδι της μοίρας για τον 25χρονο από την Αμάρυνθο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης