Κορωνοϊός: Οι κηδείες «κοκκίνισαν» την Αλίαρτο 

Κορωνοϊός: Οι κηδείες «κοκκίνισαν» την Αλίαρτο 

Στο νοσοκομείο ο ιερέας - Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου σε σκληρό lockdown

aliartos
Κηδείες, τραπέζια σε σπίτι με 50 άτομα, λειτουργίες στις εκκλησίες με απίστευτο συνωστισμό. Από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι και μετά την Πρωτοχρονιά οι... ανεξέλεγκτες συναθροίσεις αποτέλεσαν την βασική αιτία της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανεξέλεγκτα στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων, όπου από χθες επιβλήθηκε καθολικό lock down μετά από απόφαση της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας.

Ο ιερέας της Αλιάρτου από την περασμένη Πέμπτη νόσησε βαριά και στο κέντρο υγειας σήμανε συναγερμός καθώς κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί αρχικά σε νοσοκομείο της Χαλκίδας και εν συνέχεια σε νοσοκομείο της πρωτευουσας, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Εργαζόμενη του κεντρου υγειας της Αλιάρτου δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» πως η κατάσταση βγήκε μέσα σε λίγες ημέρες εκτός ελέγχου εξαιτίας των μεγάλος συναθροίσεων. «Ο ιερέας κόλλησε κορωνοϊό από όσο μπορώ να γνωρίζω μετά από μια κηδεία. Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε υπήρχε τραπέζι με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να μαζεύει πάνω από πενήντα άτομα. Άνετος!», μας είπε και συνέχισε: «κάποιες μέρες υπήρχε συνωστισμός στις εκκλησίες ωστόσο οι περισσότεροι φορούσαν μάσκα. Όταν έβλεπα αρκετό κόσμο δεν πήγαινα στην εκκλησία». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ανήμερα των Χριστουγέννων στη λειτουργία του ιερού ναού παρατηρήθηκε μεγαλος συνωστισμός ενώ στις 2 Ιανουαρίου έγινε κι άλλη κηδεία όπου βρέθηκαν αρκετά άτομα.

Αστυνομικοί από χθες στις έξι το πρωί βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή και διενεργούν εντατικούς ελέγχους σταματώντας όλους τους οδηγούς προκειμένου να τοις ζητήσουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης. Οι περισσότεροι μετακινούνταν για εργασιακούς λόγους ή για λόγους υγειας. Στην περιοχή ανεστάλη η λειτουργία των καταστημάτων και των θρησκευτικών τελετών ενώ από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις πέντε το πρωί επιβλήθηκε ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, σε μια προσπάθεια να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η έξαρση του κορωνοϊού. «Δυστυχώς κάποιοι δεν τήρησαν τα μέτρα με αποτέλεσμα να έχουμε την τεράστια εξάπλωση του κορωνοϊού. Υπήρχε συνωστισμός στις εκκλησίες και σε κάποια σπίτια. Αυτό λένε οι περισσότεροι στην περιοχής», είπε στο protothema.gr ακόμη ένας κάτοικος της περιοχής.

Κλείσιμο
Σημειώνεται πως τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν μέχρι την Παρασκευή 15/01/2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.


Ειδήσεις σήμερα: 

Βοήθησαν αστυνομικοί στην εισβολή στο Καπιτωλίο; - Βίντεο δείχνει να ανοίγουν τα κιγκλιδώματα!

Η Γερουσία επικυρώνει το αποτέλεσμα των εκλογών - Σε εξέλιξη η συνεδρίαση - Δείτε live

Φώτα: Κραυγή αγωνίας από τους επιστήμονες για τα «ιερά παρατράγουδα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης