Εκπρόσωπος Ιερού Συνδέσμου Κληρικών (Θέμα 104,6): «Την ανεπάρκεια τους, να μη τη βγάζουν πάνω στους θεσμούς»

Εκπρόσωπος Ιερού Συνδέσμου Κληρικών (Θέμα 104,6): «Την ανεπάρκεια τους, να μη τη βγάζουν πάνω στους θεσμούς»

«Η Εκκλησία δεν είναι είναι υπηρεσία της κυβέρνησης, δεν είναι οποιοδήποτε μαγαζί που μπορεί να το ανοιγοκλείνει, είναι θεσμός του κράτους» τόνισε ο πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου

iera_synodos
«Η Εκκλησία δεν είναι είναι υπηρεσία της κυβέρνησης, δεν είναι οποιοδήποτε μαγαζί που μπορεί να το ανοιγοκλείνει, είναι θεσμός του κράτους», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών, πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου, για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να ανοίξουν οι Εκκλησίες για τους πιστούς στη γιορτή των Θεοφανίων.

Ο πατήρ Γεώργιος, υποστήριξε πως δεν τηρήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης, κατηγορώντας την τελευταία πως έδρασε, όπως λέει, χωρίς να έχουν ερωτηθεί οι επιστήμονες. «Την ανεπάρκεια τους, να μη τη βγάζουν πάνω στους θεσμούς», υπογράμμισε αναφερόμενος εμμέσως στην κυβέρνηση.

Κλείσιμο
Όπως είπε, δεν πρόκειται για αντάρτικο της Εκκλησίας, αλλά, υπάρχει έντονος αναβρασμός στους κόλπους της τόσο από τους πιστούς όσο και από τους κληρικούς. «Όποιος ζει στο χώρο της Εκκλησίας ξέρει ότι υπάρχει αναβρασμός από πιστούς και κληρικούς. Δεν μπορεί η Εκκλησία να ανεχθεί αυτά τα πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γιατί αποφασίστηκε το άνοιγμα μόνο των δημοτικών - Τι θα γίνει με λύκεια, γυμνάσια

Μπαράζ ελέγχων σε επιχειρήσεις που έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης