Θεοδωρίδου: Μόνο χρονικός ο συσχετισμός της λοίμωξης του αναπληρωτή διοικητή του Θριασίου με το εμβόλιο

Θεοδωρίδου: Μόνο χρονικός ο συσχετισμός της λοίμωξης του αναπληρωτή διοικητή του Θριασίου με το εμβόλιο

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας απέρριψε το ενδεχόμενο της συσχέτισης του εμβολίου με την κατάσταση του 54χρονου στελέχους του ΕΣΥ

23210465
"Μυστήριο" συνεχίζει να αποτελεί για τους ειδικούς στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) το περιστατικό που αφορά στον αναπληρωτή διοικητή του Θριάσιου νοσοκομείου, ο οποίος δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοιου εμφάνισε αναπνευστική ανεπάρκεια και διασωληνώθηκε στο Γενικό κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την επιδημία, ανέφερε ότι υπάρχει καταρχήν χρονικός συσχετισμός μεταξύ εμβολιασμού και εμφάνισης της οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας, ωστόσο απέρριψε το ενδεχόμενο της συσχέτισης του εμβολίου με την κατάσταση του 54χρονου στελέχους του ΕΣΎ.

"Υπάρχει προφανώς χρονικός συσχετισμός, καθώς εμβολιάστηκε και έπειτα από δύο ημέρες εμφάνισε την αναπνευστική ανεπάρκεια. Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη συσχέτιση. Το περιστατικό κινητοποίησε την προβλεπόμενη διαδικασία στον ΕΟΦ, δηλαδή συμπληρώθηκε η κίτρινη κάρτα για τις παρενέργειες όπως γίνεται σε κάθε σημαντικό περιστατικό που χρονικά ακολουθεί τη χορήγηση ενός φαρμάκου ή ενός εμβολίου" εξήγησε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής.

«Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά» 

Ο 54χρονος υποδιοικητής αποδείχθηκε ότι έπασχε από υποκείμενο νόσημα, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς στη χώρα, η κα. Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ο ασθενής είναι σίγουρο ότι δεν είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό: «Υποβλήθηκε σε 4 τεστ για SARS-COV-2 και όλα ήταν αρνητικά. Οπότε έχει αποκλειστεί η περίπτωση», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο 54χρονος, εμφάνισε συμπτώματα λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού την προηγούμενη Τετάρτη. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όμως, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωλήνωσή του καθώς διαγνώστηκε αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω της λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού.

Τόσο η λοίμωξη όσο και η νοσηλεία του 54χρονου προκάλεσαν την αντίδραση των αρνητών του εμβολιασμού με το υπουργείο Υγείας να επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία για συσχέτιση τον εμβολιασμό στον οποίο είχε υποβληθεί την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο της έναρξης του Σχεδίου «Ελευθερία» για εμβολιασμούς κατά του ιού.

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει πως ο αναπληρωτής διοικητής εμβολιάστηκε και εξετάστηκε το ιστορικό του για αλλεργίες σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν υπάρχει συσχέτιση του εμβολιασμού με τη λοίμωξη που εμφάνισε.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης