Διακίνησαν μισό κιλό κοκαΐνης και δυο κιλά κάνναβης στην Κεφαλονιά

Διακίνησαν μισό κιλό κοκαΐνης και δυο κιλά κάνναβης στην Κεφαλονιά

Σε διάστημα 4 μηνών η σπείρα αποκόμισε περίπου 70.000 ευρώ

Kefalonia-kokaini-kannabi
Από τον περασμένο Αύγουστο είχε ξεκινήσει η έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Αργοστολίου για να χαρτογραφηθεί πλήρως η δράση μιας σπείρας Ελλήνων που διακινούσαν στην Κεφαλονιά μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, τις οποίες έστελνε συνεργός τους από την Αττική μέσω εταιρείας μεταφορών με ψεύτικο όνομα.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν συνελήφθησαν με οργανωμένη επιχείρηση μια γυναίκα και πέντε άνδρες, ένας από τους οποίους είχε ηγετικό ρόλο ως αποδέκτης των ναρκωτικών και συντόνιζε την προμήθεια, απόκρυψη και διακίνηση των ναρκωτικών από τους υπόλοιπους. Σε διάστημα τεσσάρων μηνών, η σπείρα διέθεσε τουλάχιστον 500 γραμμάρια κοκαΐνης και δυο κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε εξαρτημένα άτομα και αποκόμισε περίπου 70.000 ευρώ!

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, έγιναν έρευνες σε πέντε σπίτια και σε «καβάντζες» της σπείρας, όπου κατασχέθηκαν 53 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα κιλό και 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δυο ναρκωτικά χάπια, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές, ένας μεταλλικός σπαστήρας και μετρητά ύψους 49.780 ευρώ από τα παράνομα έσοδα των μελών της.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας με την αυτόφωρης διαδικασία και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση, διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για προμήθεια, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και ο συνεργός τους ο οποίος αναζητείται στην Αττική.



Ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητο: Έβγαζε κρυφά τα βράδια τις δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό από το ψυγείο για να χαλάσουν!

Η 19χρονη Γιαέλ Σέλμπια είναι «η πιο όμορφη γυναίκα» του 2020 - Δείτε φωτογραφίες

Ταξιτζής έκρυβε μετανάστη στο… πορτ μπαγκάζ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης