Καιρός: Κακοκαιρία στην Αττική με καταιγίδες και χιόνια στην Πάρνηθα - Κρύο στα βόρεια, 20άρια στην Κρήτη

Καιρός: Κακοκαιρία στην Αττική με καταιγίδες και χιόνια στην Πάρνηθα - Κρύο στα βόρεια, 20άρια στην Κρήτη

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο, πού βρέχει τώρα  - Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια, 20 βαθμοί στην Κρήτη -  Δείτε σε χάρτες πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

xionia-parnitha3
Τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα θα υποδεχθούμε το βράδυ της Δευτέρας, μία μόλις ημέρα πριν το ημερολόγιο προϋπαντήσει τον χειμωνιάτικο και εορταστικό μήνα Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr, νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και ενδεχομένως πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Τα φαινόμενα έως τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά και να συνοδεύονται από καταιγίδες.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν το βράδυ στα ανώτερα τμήματα της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και από αργά το απόγευμα, βόρειοι με εντάσεως έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του meteo.gr, αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς  σε περιοχές της Πελοποννήσου(Μονεμβασιά), τα Δωδεκάνησα(Ρόδος) και τις Κυκλάδες(Νάξος), αλλά και στην Μακεδονία.
athina_kakokairia


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά, στα νότια και στο Αιγαίο αναμένονται για την Δευτέρα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στον Έβρο.

Βαθμιαία σημαντική πτώση της θερμοκρασίας μετά το μεσημέρι.

Επικράτηση πολύ ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο.
Κλείσιμο
kairos_ellada_vroxes_ektakto_deutera


kairos_deutera_ellada

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 αρχικά αναμένονται βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, με ισχυρότερα φαινόμενα και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά, στα νότια, στη Χαλκιδική και στο Αιγαίο.

Μέχρι το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και προς το βράδυ σε περιοχές του Βόρειου Έβρου με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ το βράδυ θα σημειωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 5 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20-21 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται όμως ότι μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σημαντική πτώση.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο  θα στραφούν σταδιακά σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν στα 7-8 μποφόρ.

Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά το απόγευμα στα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε βόρειους και βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6-7. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Δείτε βίντεο και χάρτες από την σημερινή κακοκαιρία σε Ιόνιο - Πελοπόννησο

Ο καιρός έχει επιδεινωθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής με καταιγίδες που εκδηλώθηκαν  στα ανοικτά του Ιονίου, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει τη χώρα.


Δεν εκτελούνται δρομολόγια στη γραμμή Ληξούρι-Αργοστόλι σήμερα λόγω απαγορευτικού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του kefaloniapress.gr.


kefalonia_omixli_kairos
Ομίχλη στη Γέφυρα Φάλαρης στην Κεφαλονιά




Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει από την Ισπανία και θα κινηθεί ανατολικά και από το μεσημέρι της Κυριακής να επηρεάσει τη χώρα μας μέχρι και την Τρίτη, με μια τριήμερη κακοκαιρία που αναμένεται να δώσει διαρκείς, σημαντικές βροχές και αρκετό νερό, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νοτιοανατολικά και μάλιστα, τα τωρινά στοιχεία θέλουν να ανατροφοδοτείται από νέα βαρομετρικά χαμηλά, με αποτέλεσμα αρκετές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, αλλά και σημαντικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.


Παρακολουθήστε σε βίντεο την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο και βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνο 



Ο Δεκέμβριος θα μας υποδεχτεί με αρκετό κρύο και δεν αποκλείεται την ερχόμενη Τρίτη να εκδηλωθούν χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού μοντέλου GFS.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Τη Δευτέρα (30-11-2020)

Τη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλαδες και την Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί αποτυπώνονται τα νέφη του βαρομετρικού χαμηλού στις 08:40 ώρα Ελλάδας, ενώ με κίτρινους αστερίσκους σημειώνονται οι περιοχές όπου εκδηλώνονται καταιγίδες, σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS.

akairos_ektakto_deltio_kiriaki


Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης από αργά το βράδυ του Σαββάτου, όταν βροχές θα εκδηλώνονται στη νοτιοδυτική χώρα, έως τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα ανατολικά και νότια.
akairos_xartis_vroxes_meteo

Πού βρέχει τώρα  - Δείτε χάρτες του meteo
akairos_meteo_map



Δείτε που βρέχει ανά ώρα - Παρακολουθήστε όλες τις περιοχές στους χάρτες του meteo ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα: 
 
Κώστας Τσόκλης για την πανδημία: «Το μωρό το θεωρούμε άξιο να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο - Θα έσωζα τον γέροντα»
 
Σοκαριστικό ατύχημα στη Formula 1: Εξερράγη το μονοθέσιο του Γκροζάν
 
Πολίνα Γκρέτζκι: Η σύζυγος του Νο1 γκολφέρ στον κόσμο ποζάρει ολόγυμνη αλά... Κάιλι Τζένερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης