Θεσσαλονίκη: Δεκάδες προσαγωγές στην κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες προσαγωγές στην κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο

Εργαζόμενοι και μέλη οργανώσεων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και άτομα του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου ξεκίνησαν το μεσημέρι πορεία προς το αμερικανικό προξενείο

poreia17n__2_
Με δεκάδες προσαγωγές και βεβαιώσεις παραβάσεων έληξε η κινητοποίηση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Παρά την απαγόρευση συναθροίσεων, φοιτητές, εργαζόμενοι και μέλη οργανώσεων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και άτομα του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι πορεία προς το αμερικανικό προξενείο.

Συλλήψεις στην πορεία


Στο σημείο παρατάχθηκαν ισχυρές αστυνομικές παρατάξεις και στην οδό Τσιμισκή, στο ύψος της Καρόλου Ντηλ και τους έκλεισαν το δρόμο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν επί της οδού Τσιμισκή και στο ύψος της Αγίας Σοφίας εγκλωβίζοντας τα άτομα στο σημείο.

Οι συγκεντρωμένοι οπισθοχώρησαν προς την Αγίας Σοφίας, όπου και τελικά σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα και φώναζαν συνθήματα.

Κλείσιμο
poreia17n__6_
poreia17n__7_
poreia17n__1_


Οι αστυνομικοί προέβησαν σε ελέγχους και βεβαίωναν παραβάσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την αντίδραση των συγκεντρωμένων. Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αναπτυχθεί και στους γύρω δρόμους, κυρίως επί της οδού Αγίας Σοφίας είναι έντονη η παρουσία της Αστυνομίας ώστε να μην μπορεί να φύγει κανείς χωρίς να περάσει από αστυνομικό έλεγχο. Νωρίτερα, αστυνομικοί απέσπασαν τα πανό και τα πλακάτ από συγκεντρωμένους.

Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, όταν σιγά σιγά τα άτομα άρχισαν να απομακρύνονται κατά τετράδες χωρίς να βεβαιώνονται παραβάσεις.

Σύμφωνα με την ΓΑΔΘ, έχουν γίνει πολλές προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, βεβαιώθηκαν παραβάσεις και πρόστιμα ύψους 300 ευρώ

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για μετατροπή προσαγωγών σε συλλήψεις.

Πηγή: GRTIMES

Ειδήσεις σήμερα

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση με πάνω από 150 άτομα για το Πολυτεχνείο

Κορωνοϊός - «Επιχείρηση εμβολιασμός»: Πώς ετοιμάζονται Ευρώπη και ΗΠΑ για την έλευση του εμβολίου

Κορωνοϊός - Μπουρλά για τη Θεσσαλονίκη: «Υπάρχει φως στο τούνελ - Να φοράνε μάσκες και θα έρθουν καλύτερες μέρες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης