Επίδοξοι «Ιντιάνα» Τζόουνς έσκαψαν έξω από εκκλησία στον Ακροκόρινθο

Επίδοξοι «Ιντιάνα» Τζόουνς έσκαψαν έξω από εκκλησία στον Ακροκόρινθο

Ονειρεύονταν κρυμμένα σεντούκια με λίρες

akro
Ένας θεός ξέρει τι πίστευαν ότι κρυβόταν ακριβώς μπροστά στην είσοδο της μικρής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στον Ακροκορίνθο, οι επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» που έσπασαν τις τσιμεντένιες πλάκες οι οποίες βρίσκονται κοντά στην πόρτα και έσκαψαν ένα λάκκο!

Φαίνεται πως οι δράστες ήταν «κυνηγοί» θησαυρών οι οποίοι είχαν πληροφορίες ότι σε εκείνο το σημείο υπήρχαν κρυμμένα σεντούκια με λίρες, καθώς στην Κορινθία λέγεται πως είναι κρυμμένος ο θησαυρός του πλουσιότερου Τούρκου πασά του Μοριά, του Κιαμίλ μπέη, που έμεινε στα αζήτητα όταν συνελήφθη κατά την επανάσταση του 1821 και φυλακίστηκε. Σύμφωνα με οθωμανικά έγγραφα, η περιουσία του υπολογίζεται σε σημερινά 500.000.000 ευρώ!

Έσκαψαν για θησαυρό σε εκκλησία στον Ακροκόρινθο


Οι χρυσοθήρες αλωνίζουν μόνιμα στην Πελοπόννησο, αναζητώντας κρυμμένους θησαυρούς, μεταξύ των οποίων και το χαμένο αυτοκρατορικό ξίφος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, πάνω στο οποίο λέγεται ότι υπάρχουν μεγάλοι πολύτιμοι λίθοι αμύθητης αξίας. Συχνά, οι λαθρανασκαφές έχουν ολέθρια αποτελέσματα, όπως έγινε τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου στο Λουτράκι.

Τότε, είχαν βρεθεί νεκροί τέσσερις άνδρες ηλικίας 72, 49, 37 και 35 χρόνων οι οποίοι -σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών- έψαχναν για θησαυρούς μέσα στην σπηλιά της περιοχής Καρμπουνάρι, αλλά δηλητηριάστηκαν από το μονοξείδιο του άνθρακα από τη γεννήτρια βενζίνης που είχαν μαζί τους για να φωτίζουν την ανασκαφή.

Πηγή φώτο και βίντεο: korinthostv


Ειδήσεις σήμερα

Τρόμος με τον κορωνοϊό στη Γαλλία: Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος μολύνεται με Covid-19!

Με εξευτέλισαν λόγω του μεγάλου μου στήθους, καταγγέλλει μοντέλο του Playboy για αεροπορική

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Κλιμακώνει τη ρητορική του ο Τραμπ, προειδοποιεί για «βία στους δρόμους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης