Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφεση για τις χαμηλές ποινές ζητούν οι συνήγοροι των Αιγύπτιων ψαράδων

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφεση για τις χαμηλές ποινές ζητούν οι συνήγοροι των Αιγύπτιων ψαράδων

Η έφεση αφορά τους χρυσαυγίτες που εμπλέκονται στην υπόθεση του εντολέα τους

kampagiannis_papadakisx
Στην εισαγγελία Εφετών της Αθήνας όπου και θα συναντήσουν τον προϊστάμενό της Ιωάννη Μωραΐτάκη μεταβαίνουν σήμερα οι συνήγοροι των Αιγύπτιων αλιεργατών, Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης. Οι δυο συνήγοροι θα υποβάλλουν στον προϊστάμενο της εισαγγελίας αίτημα για έφεση κατά της απόφασης που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Όπως επισημαίνουν οι συνήγοροι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του Αμπουσίντ Εμπάρακ τόσο για το αδίκημα αυτό όσο και για την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση είναι χαμηλές.

Να σημειωθεί ότι για την επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων καταδικάστηκαν με την απόφαση του δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής οι Δημήτρης Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός, Θωμάς Μαρίας και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος με ποινή, κατά συγχώνευση, 7 ετών κάθειρξης ο καθένας. Ακόμη για τη συγκεκριμένη επίθεση καταδικάσθηκε και ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής ο οποίος καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών. Οι Αγριογιάννης, Ευγενικός και Πανταζής οδηγήθηκαν στην φυλακή καθώς το δικαστήριο δεν τους χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών.

Η επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων είχε γίνει το καλοκαίρι του 2012. Οι τέσσερις αλιεργάτες εργάζονταν στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας και διέμεναν σε μονοκατοικία στο Ικόνιο Περάματος. Οι ψαράδες δέχθηκαν την επίθεση των χρυσαυγιτών με ρόπαλα και ξύλα μετά τις 3 τα ξημερώματα. Οι τρεις από αυτούς κατάφεραν να την αποφύγουν, ο τέταρτος, όμως, ο Αμπουσίντ Εμπάρακ κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικίας και δεν τα κατάφερε. Οι χρυσαυγίτες τον χτυπούσαν αλύπητα και τον τραυμάτισαν πολύ σοβαρά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης