Χαρδαλιάς: Έτσι θα γίνονται οι νυχτερινές μετακινήσεις στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές
Πώς θα μετακινηθούν κατ' εξαίρεση εργαζόμενοι και άλλα πρόσωπα - Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας - Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας
Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να μετακινηθούν κατ' εξαίρεση, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, από τις 00:30 έως 05:00 το πρωί, οι εργαζόμενοι και άλλα πρόσωπα στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Για τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, η μετακίνηση θα γίνεται όπως στην περίοδο του lockdown, δηλαδή με την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και βεβαίωσης εργοδότη που πρέπει να ανανεώνεται κάθε 14 ημέρες.
Για του εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, θα απαιτείται άδεια κυκλοφορίας από τον εργοδότη, που συμπληρώνεται στην ΕΡΓΑΝΗ. Η γνησιότητα του εγγράφου αποδεικνύεται από τον αριθμό πρωτοκόλλου του.
Για άλλα πρόσωπα που χρειάζεται να μετακινηθούν για επαγγελματικούς σκοπούς, όπως ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες, αυτοαπασχολούμενους, αυτοί συμπληρώνουν στην ΕΡΓΑΝΗ σχετικό έγγραφο με τους κωδικούς του TAXISNET.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι εφόσον χρειαστούν κατ' εξαίρεση μετακίνηση, αυτή γίνεται με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου και βεβαίωση κίνησης από σχετική εφαρμογή στο apografi.gov.gr ή από τον αρμόδιο προϊστάμενο.
Ο Ν. Χαρδαλιάς σημείωσε, βέβαια, ότι σε έκτακτες περιπτώσεις, π.χ. όταν κάποιος πρέπει να πάει στο φαρμακείο το βράδυ, είναι βέβαιο ότι θα βρει κατανόηση από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, που είναι υποχρεωτική παντού στις περιοχές Επιπέδου 3 και 4, εξαιρούνται οι περιπτώσεις ομαδικής ή ατομικής άσκησης και μόνο κατά τη διάρκειά της.
Επίσης, από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας εξαιρούνται όσοι οδηγούν μόνοι στο αυτοκίνητό τους.
Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η χρήση της μάσκας στις περιοχές αυτές γίνεται πλέον υποχρεωτική και στα διαλείμματα των σχολείων. Εξαιρείται η ώρα της φυσικής αγωγής.
Εξάλλου, στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας. Στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους.
Το Qualco Foundation υποστηρίζει συστηματικά οργανισμούς και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ευημερία και στην ενδυνάμωση των παιδιών στην Ελλάδα, με μια σειρά παρεμβάσεων που ξεκινάει από τη φροντίδα για τις βασικές ανάγκες διαβίωσης, περνάει από την εκπαίδευση και φτάνει ως την ψυχική ενδυνάμωση.
Με τον ιδανικό συνδυασμό ποιότητας και ανθεκτικότητας, η σειρά Färden της Fjällräven είναι φτιαγμένη για να αντέχει, ώστε εμείς να εστιάσουμε σε αυτό που πραγματικά μετρά: την εμπειρία του ταξιδιού
Τα καλύτερα «νέα» για την άνοιξη του ανδρικού στυλ, με εκλεπτυσμένες προτάσεις για όσους θέλουν να απολαμβάνουν την άνεση από το πρωί μέχρι το βράδυ, δίχως να θυσιάζουν την κομψότητα.