Χρυσή Αυγή: Απολύτως εσφαλμένη η εισαγγελική πρόταση για αναστολή ποινών είπε ο Γ. Μαντζουράνης στον ΘΕΜΑ 104.6

Χρυσή Αυγή: Απολύτως εσφαλμένη η εισαγγελική πρόταση για αναστολή ποινών είπε ο Γ. Μαντζουράνης στον ΘΕΜΑ 104.6

«Ακόμη και το 2019 οι καταδικασθέντες πλέον, έδειχναν παραβατική συμπεριφορά», είπε χαρακτηριστικά 

matzouranis
Την απόλυτη διαφωνία του με την πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής για αναστολή των ποινών, που έχουν επιβληθεί στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εξέφρασε ο νομικός Γιάννης Μαντζουράνης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ΘΕΜΑ 104.6.

Εξηγώντας την άποψή του τονισε ότι "ακόμη και το 2019 οι καταδικασθέντες πλέον, έδειχναν παραβατική συμπεριφορά", προσθέτοντας για την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου ότι "είναι απόλυτο δικαίωμα της να εκφράζει τις θέσεις της, οι οποίες δεν είναι δεσμευτικές για το δικαστήριο".

Ο κ. Μαντζουράνης μίλησε επίσης για τη σύμβαση του Παλέρμο, που ορίζει την εγκληματική οργάνωση εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οπως είπε, η Σύμβαση που υπογράφηκε το 2001 και σύμφωνα με το άρθρο 2 εγκληματική οργάνωση ορίζεται με συγκεκριμένα στοιχεία, όταν υπάρχει επιδίωξη οικονομικού οφέλους. Ο κ. Ματζουράνης όμως, πρόσθεσε πώς δεν δεσμεύεται μόνο από αυτό, διότι μέσα στη σύμβαση υπάρχει κι άλλο ένα άρθρο το οποίο δε θεωρεί απαραίτητο το οικονομικό όφελος. 

Παράλληλα, όπως εξηγεί, τα κράτη μέλη μπορούν να λαμβάνουν κι άλλα μέτρα ώστε, να αντιμετωπίζουν τα εγκληματικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα, το Ελληνικό κράτος, δε θεωρεί στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης μιας εγκληματικής οργάνωσης το οικονομικό όφελος. Ο κ. Ματζουράνης, εξηγώντας το σκεπτικό του με νομικούς όρους, υπογράμμισε πως ουδέποτε υποστήριξε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή.



Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Συναγερμός για τα κρούσματα στη βόρεια Ελλάδα - Αγωνία για το γκρουπ των Γάλλων μαθητών

Ελληνοτουρκικά: Αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ - Τουρκίας ζητά η Ελλάδα

Γιώργος Καπουτζίδης: Αν θελήσω να αποκτήσω παιδί θα το καταφέρω, θα φύγω κι από τη χώρα αν χρειαστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης