LIVE

Κορωνοϊός

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Πρόεδρος κατά εισαγγελέα - Ζητάτε αναστολή παρά τον κίνδυνο υποτροπής

lepenioti-oikonomou-arthro

«Δεν αναφερθήκατε σε καταδίκες κάθειρξης» είπε η Μαρία Λεπενιώτη στην Αδαμαντία Οικονόμου, που είχε προτείνει αναστολές για όλους, πλην Ρουπακιά - Η δίκη διακόπηκε, ώστε να αναζητηθεί βούλευμα για ενδεχόμενη παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Γιάννη Λαγό

Αύριο θα συνεχιστεί, εκτός απροόπτου, η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σήμερα, η δίκη διακόπηκε, καθώς, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, θα πρέπει να αναζητηθεί -υπό την επιμέλεια εισαγγελικού λειτουργού- βούλευμα για τυχόν παραβίαση περιοριστικών όρων από την πλευρά του καταδικασθέντα ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού.

Ακόμη, κατά τη σημερινή σύντομη διαδικασία, η πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα της έδρας, κυρία Αδαμαντία Οικονόμου, να συμπληρώσει την πρότασή της για 11 πρόσωπα, τα οποία στο παρελθόν είχαν καταδικασθεί σε ποινές κάθειρξης (μεταξύ αυτών οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν).

Και αυτό γιατί, όπως διευκρίνισε η πρόεδρος, το ζήτημα αυτό συνδέεται με το εάν τα πρόσωπα αυτά είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων ή υπότροποι.

Απαντώντας, η εισαγγελέας ανέφερε πως, σύμφωνα με τα ποινικά μητρώα, πράγματι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν καταδικασθεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα σε ποινές κάθειρξης, ωστόσο, δεν τους συμπεριέλαβε στην πρότασή της, όπως είπε, γιατί έχουν εκτίσει τις ποινές τους, έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί.

Η εισαγγελέας για τα πρόσωπα αυτά δήλωσε ότι εμμένει στην άποψή της περί χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεσή της.

Στη δίκη έλαβε χώρα ο εξής διάλογος μεταξύ της προέδρου και της εισαγγελέως:

Πρόεδρος: Η κυρία εισαγγελέας ανέφερε ότι τα ποινικά μητρώα των καταδικασθέντων είναι λευκά, πλην των ονομαστικά αναφερομένων [...] Στη συνέχεια ανέφερε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο ονομαστικά και 11 ακόμη καταδικασθέντες [...] Πλην των πέντε προσώπων που καταδικάστηκαν για ήσσονος σημασίας πράξεις. Παρέλειψε όμως να αναφερθεί στους κατηγορουμένους που έχουν καταδικαστεί ακόμα και σε ποινές κάθειρξης. Όπως για παράδειγμα, όσοι καταδικάσθηκαν για την ανθρωποκτονία Λουκμάν Σαζζάτ, κ.ά. [...] Κατά τούτο το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση. Δεύτερον, η εισαγγελέας ανέφερε ότι κάποιοι εκ των καταδικασθέντων δεν παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν. Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο δικηγόρος του κ. Ματθαιόπουλου και κατέθεσε κάποια έγγραφα, όπου σε αυτά αναφέρεται ότι ο Ιωάννης Λαγός έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους. Άρα, πρέπει να αναζητηθεί, με επιμέλεια της εισαγγελέως, τυχόν βούλευμα για το αν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους ο Ιωάννης Λαγός.

Εισαγγελέας: Δεν είπα για ήσσονος απαξίας πράξεις…

Πρόεδρος: Δεν έθεσα εκεί το θέμα. Είπα ότι ακόμα και για καταδίκες κάθειρξης δεν αναφερθήκατε.

Εισαγγελέας: Αναφέρθηκα ονομαστικά μόνο σε αυτούς που έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Για τους υπόλοιπους το γνώριζα ότι δεν είχαν λευκό ποινικό μητρώο, έχω δει τα βουλεύματα, όμως έχουν εκτίσει τις ποινές τους και έχουν τηρήσει τους περιοριστικούς όρους…

Πρόεδρος: Για τους άλλους ποια είναι η πρόταση;

Εισαγγελέας: Όλοι τηρούν τους όρους (σ.σ. για αναστολή). Ανέφερα μόνο όσους είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Όσους δεν ανέφερα, εννοείται ότι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Πρόεδρος: Και η πρόταση ποια είναι;

Εισαγγελέας: Να ανασταλεί και γι' αυτούς. Όλοι τηρούν τους όρους.

Πρόεδρος: Αυτή είναι η πρόταση; Για όλους; Παρά τον κίνδυνο υποτροπής;

Εισαγγελέας: Μάλιστα.

Πρόεδρος: Σημειώστε το, κύριε γραμματέα, για το θέμα Λαγού τώρα. Υπάρχει σχετικό βούλευμα ότι παραβίασε τους όρους; [...] Το δικαστήριο διακόπτει για αύριο, ώστε με επιμέλεια της εισαγγελέα να αναζητηθεί το βούλευμα για τους περιοριστικούς όρους του κατηγορούμενου Λαγού.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο Βόρειο Αιγαίο πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού - Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές δυνάμεις

Άνοιξη του 2022 η έναρξη της κατασκευής για την γραμμή 4 του μετρό

Κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Χαλάζι στην Κρήτη (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (40)

Ντροπή της η Λεπενιώτη

Προσπαθεί να συνεχίσει το ''θέατρο''

Εξώδικο του κατάδικου

Εδωθεν στας Βρυξέλλας, υπό του σκότους του λαγουμίου μου που έχων ως κρυπτην, παρεαν με την γαλην μου που αμύνεται έναντι των τρωκτικων του περιγυρου μου, και ενίοτε θηρευουσα μερικών εξ αυτών, και υπό τας οσμας των αερίων μου που εκπεμπουσι εκ του πρωκτός μου, καθότι πέρδομαι διαρκώς και ακατάπαυσταν, σας λέγω μόνο τοιούτον: ου απωλεσω αμαχητί το μαμαλον που απομυζω από τας ταμειας της Ε. Ε.

ΜΠΑΜΠΗΣ

Στην φάρμα των ζωών στην τελευταία σκηνή γουρούνια και άνθρωποι τρώνε στο ίδιο τραπέζι και λέει ο συγγραφέας ότι δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις τα γουρούνια από τους ανθρώπους. Ακριβώς το ίδιο έχω πάθει και εγώ με τους δημοκράτες και τους φασίστες, εσείς μπορείτε να τους ξεχωρίσετε;

Αρης

Εμείς ναι. Εσύ δυσκολεύεσαι όμως επειδή στην ουσία είσαι φασίστας!

Μ

@Αρης Πώς τους ξεχωρίζεις; Εσύ είσαι τόσο θολωμένος, που δε βλέπεις τίποτα. Αδιάβαστα, αμόρφωτα, στενόμυαλα αριστεροφασισταριά, πουλάτε και πνεύμα...

ZZ

Ασχέτως των λεγομένων όλων των (ειδικών) που παρελαύνουν από τα κανάλια με τις μπούρδες τους η Αδαμαντία Οικονόμου έκανε αυτό που ο νόμος προβλέπει ,ζήτησε την ανώτερη ποινή διότι έτσι έκρινε βάση του νόμου ,τότε ήταν καλή ασχέτως εάν όλοι ήξεραν ότι δεν τους έκανε χατίρι αλλά εφάρμοσε τον νόμο , τότε γιόρταζε η σάπια αριστερά που αυτή και αν αιματοκύλισε την Ελλάδα , αλλά δεν βλέπω κανένα να τους δικάζει για τα ανατρεπτικά τους , την άρνηση του συντάγματος της Ελληνικής δημοκρατίας , σήμερα αυτά τα δίποδα όντα περίμεναν την εκτελεστική καταδίκη , ΑΛΛΆ ξανά η κυρία Αδαμαντία Οικονόμου τους έκανε έκπληξη είπε όχι κύριοι θα εφαρμόσω τον νόμο . Τώρα γιατί η πρόεδρος της έδρας επιτέθηκε εναντίον της κυρίας Αδαμαντίας Οικονόμου ?Απλά η κυρία Αδαμαντία Οικονόμου δεν θέλει να γίνει συνένοχη του θεάτρου και για αυτό υποχρεώνει την πρόεδρο της έδρας να φορτωθεί τα πάντα με την απόφαση που θα έκδοση ,δηλαδή και τα χειροκροτήματα των ακέραιου όχλου και τις μούντζες ΤΟΥΣ διότι κάπου η κυρία πρόεδρος έκανε γκέλα .

Κοκός

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος υποτροπής. ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ακόμη ΚΑΙ σε αυτούς. Χωρίς επιείκεια υποτροπιάζει και μεροληπτεί η Δικαιοσύνη.

αγωνιστης της αριστερας

η επιδειξη δυναμεως του δημοκρατικου τοξου και η υποκριτικες ικανοτητες της συντροφισσας Μαγδας Φυσσα αποδειχθηκαν αρκετα ωστε το δικαστηριο να περνει τις σωστες αποφασεις. τωρα πια δεν χρειαζονται τετοιου ειδους συγκεντρωσεις.... οχι οτι εχουμε δουλειες που πρεπει να παρατισουμε, αεργοι ειμαστε και θεμα κορονοιου για τις προοδευτικες δυναμεις δεν υφισταται.

Χρυσή Λεπενιώτη

Το μεγαλύτερο δικαστικό πραξικόπημα στην παγκόσμια ιστορία. Τα Λαοδίκεια της Γαλλικής επανάστασης ωχριούν μπροστά στα τερατώδη δρώμενα της Λεπενιώτη. Τι την θέλαν την δική; Δεν ρωτούσαν απευθείας Σαμαρά, Βενιζέλο και Λεπενιώτη; Αίσχος! Ντροπή! Τέτοια δυσωδία; Μα τέτοια;!!!

Ο.Ε

Φίλτατε, κόψε το -ιώτη και έχει λήξει η απορία σου...

Φασίστες δικάζουν φασίστες

για να κάνουν το κέφι σε ένα κοινό από φασίστες. Άντε βγάλε άκρη. Πολλά ζόμπι βλέπω. Μήπως ήρθε η ώρα να πιάσουμε φτυάρι;

Φασίστες δικάζουν φασίστες

για να κάνουν το κέφι σε ένα κοινό από φασίστες. Άντε βγάλε άκρη. Πολλά ζόμπι βλέπω. Μήπως ήρθε η ώρα να πιάσουμε φτυάρι;

Η Λεπενιώτη

Που φοράει τον σταυρό στο λαιμό της και πολύ καλά κάνει, όταν κατήργησε η κυβέρνηση ως ποινικό αδίκημα την εξύβριση των Θείων δεν βγήκε μια φορά να πει ποσό ποινικά και κοινωνικά άδικη είναι αυτή η αποποινικοποίηση. Μόνον εις ό,τι αφορά τη ΧΑ έχει γνώμη το γύναιο

Ερωτηση:η ΝΔ εχει καταργησει

Την εξυβριση των θειων ως ποινικο αδικημα ;παρακαλω πειτε μου καποιος!

Δημοκράτης

Καλά έκανε και κατήργησε το ποινικό αδίκημα της εξύβρισης των θείων. Με δεισιδαιμονίες θα ασχολούμαστε τώρα; Αν σε ενοχλεί, ξυδάκι!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης