LIVE

Κορωνοϊός

Κύπρος: Χρυσά διαβατήρια «τέλος» - «Επ' αυτοφώρω» ο πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής «πουλούσαν» διαβατήριο

kypros5345

Μετά τις αποκαλύψεις του Al Jazeera, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την πλήρη κατάργηση του προγράμματος της «χρυσής βίζας» - Πολιτική κρίση στην Κύπρο- Απέχει από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Βουλής και παραιτήθηκε ο βουλευτής  που  διαπραγματευόταν  διαβατήριο «για Κινέζο καταζητούμενο»  - Η Κομισιόν παρεμβαίνει σε βάρος της Λευκωσίας

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων του Al Jazeera για τα χρυσά διαβατήρια στη Κύπρο, το υπουργικό συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε την πλήρη κατάργηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η απόφαση θα ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου, ενώ λήφθηκε μετά από πρόταση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών.

Αποκαλυπτικό βίντεο για τα «χρυσά» διαβατήρια στην Κύπρο - «Παγίδευσαν» με κρυφές κάμερες...


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος υπογράμμισε πως οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή ήταν οι καταχρήσεις, αλλά και τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα από τον καιρό της εφαρμογής του.

Παράλληλα ανέφερε πως με το πέρας της έρευνας που έχει διατάξει ο Γενικός Εισαγγελέας, η Κυβέρνηση θα επενεξετάσει συνολικά την παροχή κινήτρων για επενδύσεις με στόχο την απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας.


The Cyprus Papers Undercover | Al Jazeera InvestigationsΝα υπενθυμίσουμε ότι το Al Jazeera παρουσίασε βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρήστος Τζιοβάνης να συζητούν με υπό κάλυψη δημοσιογράφους την εξασφάλιση διαβατηρίου για Κινέζο καταζητούμενο ο οποίος έχει καταδικαστεί ερήμην σε 7 χρόνια φυλάκιση για ξέπλυμα χρήματος

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως αν έρθουν τα χρήματα στη Κύπρο ο ίδιος θα έκανε ότι ήταν δυνατόν και αν δεν τα κατάφερνε στη Κύπρο θα μπορούσε να μιλήσει με τους ομολόγους του Προέδρους των Κοινοβουλίων της Μάλτας, της Λετονίας και της Σλοβενίας.

Αποχή από τα καθήκοντά του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κυπριακής βουλής και ζητάει συγγνώμη

Την αποχή του από τα καθήκοντά του από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου Δημήτρης Συλλούρης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο αναφέρει πως ζητάει «δημοσίως συγγνώμη, για τη δυσάρεστη εικόνα που πέρασε στον κυπριακό λαό – και όχι μόνο – και την αναστάτωση που αυτή έχει προκαλέσει».

«Απολογούμαι» αναφέρει ο κ. Συλλούρης «που επέτρεψα σε κάποιους, έστω και μέσα απ’ τη δημοσιοποίηση αυτής της σκηνοθετημένης και αποσπασματικής εικόνας, να πλήξουν το πρόσωπο μου και κατ’ επέκταση τον θεσμό του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. Παράλληλα θέλω να ανακοινώσω, ότι από την επόμενη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, απέχω από τα καθήκοντα μου, μέχρι να αποπερατωθούν οι έρευνες. Όταν ολοκληρωθούν, έχω πάρει τις αποφάσεις μου και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα τις ανακοινώσω. Καλώ επίσης όλες τις αρμόδιες αρχές να επιταχύνουν οποιεσδήποτε διαδικασίες έχουν αρχίσει και είμαι στη διάθεση των Αρχών για οποιαδήποτε διευκόλυνση χρειαστεί σχετικά με τις έρευνες».

Παρέμβαση της Κομισιόν

Η Commission εξετάζει επί του παρόντος τη συμμόρφωση με το κοινοτικό δίκαιο του κυπριακού προγράμματος απόδοσης διαβατηρίων σε επενδυτές ενόψει πιθανών διαδικασιών επί παραβάσει, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Ευρωπαίκής Επιτροπής Κρίστιαν Βίγκαντ, μετά και τις αποκαλύψεις του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera για τα χρυσά διαβατήρια στη Κύπρο και την εμπλοκή του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής σε προσπάθεια πολιτογράφησης Κινέζου καταζητούμενου.Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Commission Κρίστιαν Βίγκαντ ανέφερε ότι «παρατηρήσαμε με δυσπιστία πώς υψηλού επιπέδου αξιωματούχοι εμπορεύονταν ευρωπαϊκή ιθαγένεια για οικονομικά οφέλη. Η Πρόεδρος von der Leyen ήταν σαφής όταν είπε ότι οι ευρωπαϊκές αξίες δεν είναι προς πώληση».

«Η Commission έχει εκφράσει συχνά τις σοβαρές ανησυχίες της σχετικά με τα συστήματα υπηκοότητας επενδυτών, επίσης απευθείας με τις κυπριακές αρχές. Η Commission εξετάζει επί του παρόντος τη συμμόρφωση με το κοινοτικό δίκαιο του κυπριακού συστήματος ενόψει πιθανών διαδικασιών επί παραβάσει», ανέφερε ο αρμόδιος εκπρόσωπος.

«Γνωρίζουμε τις τελευταίες δηλώσεις της Κυβέρνησης και αναμένουμε από τις αρμόδιες κυπριακές αρχές να εξετάσουν διεξοδικά αυτήν την υπόθεση», κατέληξε.

Παραιτήθηκε ο Κύπριος βουλευτής που διαπραγματευόταν «χρυσά διαβατήρια»

Την παραίτησή του από το αξίωμα του Βουλευτή, αλλά και όλες τις θέσεις που κατέχει στο ΑΚΕΛ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κύπρου), ανακοίνωσε ο βουλευτής Χρήστος Τζιοβάνης, με επιστολή του προς τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει στην επιστολή «μετά τη δημοσιοποίηση του σκηνοθετημένου ρεπορτάζ με τους ‘υπό κάλυψη δημοσιογράφους’ του δικτύου Al Jazeera, που στόχο είχαν να πλήξουν το κύρος της χώρας μας, αλλά και του επενδυτικού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, για λόγους πολιτικής ευθιξίας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Βουλευτή ΑΚΕΛ Αμμοχώστου στο κυπριακό Κοινοβούλιου».

«Υποβάλλω επίσης την παραίτησή μου από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ και από όλα τα σώματα του κόμματος, δίνοντας τη δυνατότητα στο κόμμα μου να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης», προσθέτει.

«Κοιτώντας στα μάτια όλους όσοι με τίμησαν με τη ψήφο τους και τον κόσμο της Αριστερά, δηλώνω ξεκάθαρα ότι όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση των αρχών», αναφέρει ο κ. Τζιοβάνης, προσθέτοντας ότι για τον ίδιο είναι προτεραιότητα «να λάμψει η αλήθεια».

«Η δική μου παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα ας αποτελέσει την απαρχή για πλήρη διερεύνηση κι απόδοση δικαιοσύνης όλων των υποθέσεων που ταλανίζουν τον τόπο σε όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς χώρους και όλα τα επίπεδα με την ίδια πολιτική ευθιξία και ίδια πολιτική βούληση», σημειώνει.

Αναφέρει επίσης ότι ουδέποτε τα αξιώματα ήταν για τον ίδιο αυτοσκοπός και ότι μοναδικός γνώμονας της δικής του πορείας ήταν «η προσφορά στον συνάνθρωπο».

Πρέπει να σημειώθει πάντως, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλείται σάλος γύρω από  πρόγραμμα πολιτογράφησης της Κύπρου, αφού στο παρελθόν είχε ανακληθεί η πολιτογράφηση 26 αλλοδαπών, καθώς υπήρχαν βάσιμες ενδείξεις ότι είχαν πολιτογραφηθεί μετά από χρηματισμό αξιωματούχων της Κύπρου.  Ειδήσεις σήμερα:


Ισχυρισμός-βόμβα: Μάλκολμ X και Κου Κλουξ Κλαν συζητούσαν κρυφά το σενάριο «ξεχωριστού κράτους» Αφροαμερικανών

H Γκαλ Γκαντότ θα υποδυθεί την (Ελληνίδα) Κλεοπάτρα και κάποιοι «στράβωσαν» επειδή... δεν είναι μαύρη!

Τρίτη και 13... και 2020 - «Ας ετοιμάσουμε το καταφύγιο» λένε οι χρήστες στο Twitter!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (83)

κωστας αιρετικος κυνικος 53

Αφου ειναι σκηνοθετημενο το ρεπορταζ απο ανθρωπους που παρισταναν τους δημοσιογραφους ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΤΗΘΗΚΕΣ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ????????????μηπως το συμβολο του αισχους στον πενταδακτυλο σου μοιαζει με εμβλημα ποδοσφαιρικης ομαδας?????????????Αει στα τσακιδια κι εσυ!!!!!!!

Με λίγα λόγια

Κουμουνιστής μιζαδωρος σαν το ΚΚΕ κυβέρνηση 1989 θυμάστε;;; τηλεοπτική και ραδιόφωνικη άδεια ΤΖΑΜΠΑ

periergos

Αυτός παραιτήθηκε τουλάχιστον και απλά τον προσέγγισαν για να τους κάνει το κονέ. Το δεξιούλι μόγγολο που τα άρπαζε ακόμα κάνει την παλαβή σαν τα νεοδημοκρατάκια της μίζας, της ξάπλας και της αμορφωσιάς.

Καααλά

Εσείς εκεί κάτω......

Ποιά συγγνώμη

Δεν αρκεί συγγνώμη, εξέθεσε και ζημίωσε τη χώρα του εξαφανίζοντας και μία σημαντική πηγή εσόδων, που θα μπορούσε να λειτουργήσει για επιλεγμένους αλλά και διακεκριμένους επενδυτές. Τόσο μυαλό είχαν που δεν μπορούσαν να φανταστούν οτι αυτό θα ενοχλούσε τους συνήθεις προορισμούς των επενδύσεων, που επόμενο ήταν να στήσουν μία τέτοια κατάσταση. Τώρα, πάπαλα.

Ξεφτιλισμένοι πολιτικοί

το ερώτημα είναι αν υπάρχουν υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και γενικά οποιοσδήποτε που ασχολείται με τα κοινά που να μην τα αρπάζει...κι έχουμε στην Ελλάδα το νόμο περι ευθύνης υπουργών του τιμητή του δικαίου κου Ευάγγελου Βενιζέλου να απαντά αρνητικά στην απορία μας

Η κυπρος προδιδεται

Ξεκινησε ο διωγμός του ελληνισμού ! Περίεργα παιχνίδια παίζονται . Ελληνες προσεξτε!

Κύπρος

Φίλε έχεις κοιταχτεί τελευταία?

Argie

Ξεπλενουν στην Κύπρο μαύρα λεφτά και μοιράζουν διαβατήρια......γρήγορα φέρτε μου ένα σύννεφο να πέσω.

Σύντροφος με MKO και offshore πλυντήριο

Εντάξει, τα ίδια κάνουμε και εδώ μόνο στο λιγότερο κυριλέ.

Νικος

Ποιο Al Jazeera! Αυτο που το χρηματοδοτει ο Σορος και οι ΗΠΑ;

Τίγκα στους κάφρους

Όχι, το άλλο.

Φυλακή?

Όλα τα γάιδ...ρια που εμπλέκονται να πάνε μέσα. Εδώ γίνεται αγώνας και αυτοί οι ξεφτίλες κλέβουν την ψυχή της Κύπρου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης