Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ξεκίνησε η δίκη - Δέχομαι την κατηγορία, είπε ο 28χρονος

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ξεκίνησε η δίκη - Δέχομαι την κατηγορία, είπε ο 28χρονος

Απόντες ο σύζυγος και τα παιδιά της βιολόγου που βρίσκονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση

souzan-iton
Ξεκίνησε σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η δίκη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, η οποία και συγκλόνισε το πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2019.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο 28χρονος κατηγορούμενος, Γιάννης Παρασκάκης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και με το μισό κεφάλι του ξυρισμένο, δήλωσε: «Δέχομαι ότι ισχύει η κατηγορία».

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είχε γίνει γνωστό ότι ο 28χρονος που αρχικά είχε ομολογήσει για όλες τις πράξεις και κατηγορίες, είχε σκοπό να αρνηθεί στο δικαστήριο την κατηγορία του βιασμού. Ωστόσο στο ερώτημα σήμερα της προέδρου, ο 28χρονος, δέχτηκε όλες τις κατηγορίες.

Η υπεράσπισή του υπέβαλε αίτημα να προσέλθουν για να εξεταστούν οι πραγματογνώμονες που διενήργησαν την ψυχιατρική εξέταση του κατηγορούμενου. Για το αίτημα επιφυλάχθηκε η έδρα.

Η άτυχη βιολόγος

souzan-iton1


Το «παρών» δίνουν η παπαδιά μητέρα του 28χρονου, ο αδερφός και η σύζυγός του, που εισήλθαν στο κτίριο φορώντας μαύρα φούτερ με κουκούλα, προκειμένου να κινηθούν διακριτικά και - όσο αυτό είναι εφικτό - να περάσουν απαρατήρητοι.

Παρόντες είναι και συγγενείς της αδικοχαμένης βιολόγου, όχι όμως ο σύζυγος και τα παιδιά της, οι οποίοι μάλιστα δε γνωρίζουν λεπτομέρειες για το τί βίωσε η άτυχη Ίτον και βρίσκονται υπό ψυχολογική παρακολούθηση.

Η στενή οικογένεια της βιολόγου δε βρίσκεται στο Δικαστήριο, αφενός λόγω της εύθραυστης ψυχικής κατάστασής τους κι αφετέρου λόγω της πανδημίας του Covid. Λόγω της κατάστασης στις ΗΠΑ χρειάζονται ειδική άδεια για να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν.

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις τους πριν την έναρξη της δίκης οι δυο δικηγόροι της οικογένειας έκαναν λόγο για την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Με πληροφορίες από flashnews.gr και cretalive.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πάρτι «βόμβα» για τη δημόσια υγεία στο Βοτανικό: Κάλεσαν μέχρι και ζογκλέρ!

Βίντεο-σοκ: Επιτραπέζια θερμάστρα εκρήγνυται και σκοτώνει 19χρονο κορίτσι

Η χαμένη ζωή της Ελοίσα Φόντες και το μυστήριο της φαβέλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης