Κορωνοϊός: Επιμένει η ανοδική τάση των κρουσμάτων στην Αττική παρά τα μέτρα

Κορωνοϊός: Επιμένει η ανοδική τάση των κρουσμάτων στην Αττική παρά τα μέτρα

Παρά τα μέτρα, παραμένει η ανοδική πορεία του κορωνοϊού στην Αττική - Στοχευμένες δράσεις του ΕΟΔΥ στο λεκανοπέδιο

meth-art
Διατηρεί τη δυναμική του ο κορωνοϊός, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία των επιδημιολογικών εκθέσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), που ανακοίνωσε χθες επιπλέον 407 κρούσματα. Ο αριθμός των κρουσμάτων σε αυτή τη φάση έχει σταθεροποιηθεί στα 400 ημερησίως, με τα μισά ή και περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική. Το λεκανοπέδιο όπως και αρκετές περιοχές της χώρας -τελευταίες η Αχαΐα, τα Ιωάννινα και η Κοζάνη- βρίσκονται σε καθεστώς επιδημιολογικής επιτήρησης, ανάλογα με το επίπεδο συναγερμού που έχουν κηρύξει οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές.

Στην Αττική το επόμενο βήμα, όπως έχουν αναφέρει επανειλημμένως οι επιστήμονες, είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, καταγράφεται ανοδική τάση αλλά όχι εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που θεωρείται ενθαρρυντικό για την απόδοση των μέτρων. Σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θεωρούν πως η υποχρεωτική εφαρμογή της μπορεί να στείλει με περισσότερη σαφήνεια το μήνυμα για την αναγκαιότητα της μάσκας παντού ως ισχυρού μέσου προστασίας από τον κορωνοϊό.

Πάντως, τα στοιχεία που αφορούν τις νοσηλείες τα τελευταία δύο 24ωρα καταγράφουν μικρή υποχώρηση. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας μέχρι και χθες το βράδυ ήταν 698, ενώ τις περασμένες μέρες ήταν πάνω από 715. Χθες έγιναν 72 νέες εισαγωγές σε όλα τα νοσοκομεία, αριθμός επίσης υψηλός σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες που γίνονταν κατά μέσο όρο 55 εισαγωγές ημερησίως.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες υπάρχει διαφοροποίηση στις νέες εισαγωγές του χθεσινού 24ωρου, οι οποίες «απλώνονται» σε διάφορα σημεία της επικράτειας, σε σύγκριση με εκείνες της περασμένης εβδομάδας που γίνονταν κυρίως στα νοσοκομεία της Αττικής. Αρκετές εισαγωγές έγιναν στα νοσοκομεία Λάρισα, Ιωαννίνων και Πάτρας που δείχνουν την επίπτωση της κυκλοφορίας του κορωνοϊού στις ευρύτερες προαναφερθείσες περιοχές στους ευάλωτους και ηλικιωμένους.

Σε ό,τι αφορά τους διασωληνωμένους, που ανέρχονταν χθες βράδυ σε 91, με το 60% αυτών να βρίσκονται στα νοσοκομεία της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Δράσεις του ΕΟΔΥ στην Αττική, ενίσχυση της 6ης ΥΠΕ

Στο μεταξύ, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε γειτονιές με έντονο επιδημιολογικό φορτίο. Χθες, διενέργησαν 615 rapid tests στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα. Από αυτά, εντοπίστηκαν έντεκα θετικά εκ των οποίων τα οκτώ αφορούν σε Έλληνες και τα τρία σε αλλοδαπούς, με διάμεση ηλικία των θετικών τα 37 έτη.

Κλείσιμο
Μαθήματα ταχείας εκμάθησης σε ό,τι αφορά την επιχειρησιακή ετοιμότητα των υγειονομικών στελεχών δρομολογούνται στα τμήματα του ΕΚΑΒ στην Πάτρα και το Αγρίνιο καθώς και στα αντίστοιχα νοσοκομεία. Στις δυο πόλεις οι οποίες σημειωτέον μετρούν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού και στο υγειονομικό προσωπικό, θα βρίσκονται αύριο ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου και ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Αθήνας, Πύρρος Δημήτρης.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιείται, όπως ανακοίνωσε το ΕΚΑΒ, στα πλαίσια του συνεχούς ελέγχου αλλά και του συντονισμού της επιχειρησιακής ετοιμότητας και εκπαίδευσης του υγειονομικού προσωπικού της πρώτης γραμμής, τόσο των τοπικών δυνάμεων του ΕΚΑΒ όσο και τον επιφορτισμένων για την υποδοχή ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19 Υγειονομικών Σχηματισμών σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, Γιάννη Καρβέλη, με κύριο θέμα τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων αναφορικά με την επιχειρησιακή διαχείριση αλλά και την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19 στον Νομό Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.


Ειδήσεις σήμερα

Εκλογές ΗΠΑ: Η...μάχη των αντιπροέδρων νίκησε αυτή των Προέδρων

Ναγκόρνο Καραμπάχ: «Βροχή» πυραύλων στη Στεπανακέρτ - Σε καταφύγια οι πολίτες (βίντεο)

Πανδημία-Τουρκία: Οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 8.600
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης