Καιρός: Μίνι κακοκαιρία με ισχυρές βροχές - Νέοι χάρτες

Καιρός: Μίνι κακοκαιρία με ισχυρές βροχές - Νέοι χάρτες

Ο καιρός της Πέμπτης σε χάρτες - Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

anemoi-kairos-hiliometra
Το «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και υγρασίας θα αρχίσει να εκτοπίζεται από το απόγευμα, με το πέρασμα βαρομετρικού χαμηλού τη νύχτα πάνω από τη χώρα μας να προκαλεί έντονη κακοκαιρία από τα βορειοδυτικά, αλλάζοντας ραγδαία τον καιρό.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη αναμένουμε, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr για την Πέμπτη.

Βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 7 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από βορρά προς νότο με υποχώρηση της σκόνης.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας με εντονότερα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία στο Ανατολικό Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Τοπικές χαλαζοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν κυρίως στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο.

Αργά το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Βαθμιαία υποχώρηση θα παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Κλείσιμο
vroxes_kakokairia_ditika


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 26, στην Ήπειρο από 15 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 25 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 28, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου. Βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα, με εντάσεις που στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και τοπικά στο Βορειοδυτικό Αιγαίο τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές που γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία στα ανοικτά του Θερμαϊκού 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς.
kakokairia_emy_xartis_thermokrasies_ditika


kAIROS_EMY_XARTES_KAKOKAIRIA

Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτη είδηση στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα η απόφαση για την Χρυσή Αυγή

GNTM: Η αποχώρηση, η καλύτερη φωτογραφία και τα κλάματα

ΟΑΕΔ: Ρεκόρ δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στο γ΄ τρίμηνο - Αιτήσεις για 8.000 θέσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης