Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr οι μετανάστες που εγκατέλειψαν το camp μετά την πυρκαγιά που έκαψε τη δομή φιλοξενίας άφησαν πίσω τους χιλιάδες σκουπίδια: μπουκάλια με νερο, κουβέρτες, πλαστικά, χιλιάδες ρούχα και τσάντες. Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές.
Κάτοικοι της περιοχής μίλησαν στο protothema.gr ξεκαθαρίζοντας πως το σημείο τείνει να μετατραπεί σε «υγειονομική βόμβα» και ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα καθαρισμού.
«Τόνοι ολόκληροι από πλαστικά, κάθε λογής σκουπίδια και επικίνδυνες χημικές ουσίες, η κληρονομιά που άφησε πίσω της η φωτιά στον ελαιώνα της Μόριας. Αν δεν υπάρξει άμεση περισυλλογή με την πρώτη δυνατή βροχή τα περισσότερα θα βρεθούν στη θάλασσα», μας είπε κάτοικος της περιοχής.
Είναι ενδεικτικό πως από την ημέρα που κάηκε το ΚΥΤ έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας και δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μετρο για τον καθαρισμό της περιοχής. «Πρέπει να επιληφθούν του συγκεκριμένου θέματος. Πρέπει να καθαριστεί το σημείο. Δεν γίνεται να μένουμε δίπλα σε αυτή την υγειονομική βόμβα», σχολίασε άλλος κάτοικος της Μόριας στη Λέσβο.
Στο Vione Paros, υπό την διαχείρηση της SWOT Hospitality, η φιλοξενία, η γαστρονομία και η θέα στο Αιγαίο συνθέτουν μια πρόταση διαμονής που αποτυπώνει τον σύγχρονο χαρακτήρα του νησιού.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς