Δεν έχουν… τύχη οι ιερόσυλοι στην Ηλεία!

Δεν έχουν… τύχη οι ιερόσυλοι στην Ηλεία!

Οι  εκκλησίες της Ηλείας μπορεί  να αποτελούν «εύκολους στόχους»  για τους κάθε εθνικότητας  διαρρήκτες, όμως οι εφημέριοι αποδεικνύονται πιο… έξυπνοι καθώς δεν αφήνουν χρήματα μέσα.

 Δεν έχουν… τύχη οι ιερόσυλοι στην Ηλεία!
Οι  εκκλησίες της Ηλείας μπορεί  να αποτελούν «εύκολους στόχους»  για τους κάθε εθνικότητας  διαρρήκτες που τρυπώνουν στο  εσωτερικό τους αναζητώντας το… μεροκάματό τους στο παγκάρι  και το φιλόπτωχο ταμείο, όμως οι εφημέριοι αποδεικνύονται πιο… έξυπνοι καθώς δεν αφήνουν χρήματα μέσα.

 Κάπως  έτσι, η… περιοδεία των ιερόσυλων  στα χωριά νότια της Ζαχάρως, όπου «χτύπησαν» συνολικά τέσσερις ναούς, στέφθηκε από απόλυτη αποτυχία! Οι δράστες δε διέρρηξαν μόνο τον ναό των Αγίων Θεοδώρων παραβιάζοντας την πλαϊνή είσοδο και το παγκάρι, από το οποίο πήραν λιγότερα από 100 ευρώ. Την ίδια μέρα διέρρηξαν και τον ναό του Αγίου Αθανασίου και το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου. Όμως, δε βρήκαν ούτε… δεκάρα στα παγκάρια!

Την  ίδια… ατυχία είχαν όταν εισέβαλαν  στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην κοινότητα του Γιαννιτσοχωρίου που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον Κακόβατο. Βρήκαν άδεια το παγκάρι και το φιλόπτωχο ταμείο και τα πέταξαν τσαντισμένοι στην αυλή του ναού! Την ίδια ώρα, όμως, παραμένουν ασύλληπτοι οι δράστες της λεηλασίας στο μοναστήρι των αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στο Λαμπέτι Ηλείας, από το οποίο άρπαξαν αφιερώματα μεγάλης αξίας.
      

    

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης