ΟΑΣΑ: Σε ποιες γραμμές λεωφορείων ξεκινούν από σήμερα δρομολόγια τα ΚΤΕΛ στην Αθήνα

ΟΑΣΑ: Σε ποιες γραμμές λεωφορείων ξεκινούν από σήμερα δρομολόγια τα ΚΤΕΛ στην Αθήνα

Συνολικά θα ενισχυθούν 60 περιφερειακές γραμμές με 200 λεωφορεία και 550 οδηγούς

leoforeio__1_
Με 200 οχήματα και 550 επιπλέον οδηγούς σε ημερήσια βάση ενισχύεται σταδιακά το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΑ καθώς ξεκινά από σήμερα η συνεργασία του οργανισμού με τα ΚΤΕΛ σε συνολικά 60 περιφερειακές γραμμές.

Οι πρώτες από τις εξήντα συνολικά γραμμές που ανατίθενται είναι οι «504: Θρακομακεδόνες – Σ.Σ. Δεκελείας – Κηφισιά» και «740: Ολυμπιακό Χωριό – ΣΚΑ – Αχαρναί – Αγ. Άννα».

Οι χρονοαποστάσεις των δυο δρομολογίων θα βελτιωθούν σημαντικά κατά 5 και 17,5 λεπτά αντίστοιχα.

Αντίστοιχα, με τα οχήματα και τους οδηγούς που απελευθερώνονται από αυτές τις γραμμές, οι πρώτες από τις επιβαρυμένες γραμμές υψηλής επιβατικής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας που ενισχύονται με επιπλέον δρομολόγια είναι οι: «732 Αγ. Φανούριος – Χαλκοκονδύλη», «Α8 Πολυτεχνείο – Ν. Ιωνία – Μαρούσι», «235: Ζωγράφου – Ακαδημία» και «220 – 221: Α. Ιλίσια – Ακαδημία». Σε όλες αυτές τις γραμμές μειώνονται σημαντικά οι χρονοαποστάσεις.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα πρώτα λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Λεωφορεία


Κλείσιμο
leoforeio__2_
leoforeio__1_


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ με τη συνεργασία αυτή επιτυγχάνεται το 100% της εκτέλεσης των προγραμματισμένων δρομολογίων με βελτιωμένες χρονοαποστάσεις ενώ μειώνονται οι χρόνοι αναμονής στις στάσεις σε όλο το δίκτυο του ΟΑΣΑ.

Συνολικά 500 λεωφορεία θα ενταχθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του χρόνου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας (200 από τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ και 300 λεωφορεία από leasing). Παράλληλα θα ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό με 550 οδηγούς.
Μέσα στον Οκτώβριο, θα βρεθούν στους δρόμους της Αττικής τα 100 από αυτά τα 500 λεωφορεία.

Από τη Δευτέρα η β΄φάση της συνεργασίας

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, προστίθενται επιπλέον οχήματα των ΚΤΕΛ Αττικής στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών, με την ανάθεση των γραμμών:

«123: Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια», «171: Στ. Μετρό Ελληνικό – Βάρκιζα», «323: Αγ. Νικόλαος – Αγ. Κυριακή – Βραυρώνα», «326: Στ. Κάντζας – Σπάτα – Άρτεμις», «310: Μαραθώνας – Νέα Μάκρη – Ραφήνα» και «330: Κορωπί – Αγ. Μαρίνα».

Με την εφαρμογή της Β΄ Φάσης τα οχήματα που θα εξοικονομηθούν, θα ενισχύσουν γραμμές που χρήζουν βελτίωσης.

Στο πλαίσιο της επιτακτικής ανάγκης αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού, τα οχήματα των ΚΤΕΛ θα ενταχθούν άμεσα στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών, ενώ ο εξοπλισμός τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα οχήματα αυτά θα εγκατασταθεί σταδιακά.

Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν οι επόμενες φάσεις, έτσι ώστε έως το τέλος του 2020, ο στόλος του ΟΑΣΑ να ενισχυθεί με επιπλέον 300 οχήματα μέσω leasing.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι είναι το sonic boom που τρομοκράτησε το Παρίσι όταν το Rafale έσπασε το φράγμα του ήχου

Μελάνια Τραμπ και Τζιλ Μπάιντεν: «Ντιμπέιτ» κομψότητας για τις δύο υποψήφιες πρώτες κυρίες των ΗΠΑ

Βίντεο: Επεισόδιο με τον Νουσρέτ και ζηλιάρη σύζυγο σε εστιατόριό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης