Κατηγορούμενος και για τρομοκρατία ο Βασίλης Παλαιοκώστας

Κατηγορούμενος και για τρομοκρατία ο Βασίλης Παλαιοκώστας

Βρέθηκε αποτύπωμά του στον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο που είχε σταλεί στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Κατηγορούμενος και για τρομοκρατία ο Βασίλης Παλαιοκώστας
Κατηγορούν τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς αποτύπωμά του βρέθηκε στον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο που στάλθηκε στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του υπασπιστή του Γιώργου Βασιλάκη.

Επίσης, ανακοινώθηκε επίσημα ότι αποτύπωμα του Παλαιοκώστα, βρέθηκε και στο κλεμμένο Audi που εγκατέλειψαν άγνωστοι το μεσημέρι της Κυριακής στη Χαιρώνεια Βοιωτίας μετά από άγρια καταδίωξη με αστυνομικούς. Μάλιστα, από τους πυροβολισμούς με καλάζνικοφ τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός ενώ οι δράστες τελικά ξεγλίστρησαν και εξαφανίστηκαν.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα καθώς η αστυνομία τον συνδέει με τρομοκρατική δράση κατηγορώντας τον για τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή, ανθρωποκτονία με πρόθεση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας από τρομοκρατική οργάνωση και θανατηφόρα έκρηξη.
Κλείσιμο

Πλέον, όλος ο φάκελος Παλαιοκώστα έχει περάσει στην Αντιτρομοκρατική, η οποία μάλιστα, κάνει έκκληση στους πολίτες να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 1964 και 1014 σε περίπτωση που τον δουν ή γνωρίζουν κάτι.

Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες υπήρχε έντονη η φημολογία ότι πίσω από το φονικό πακέτο που έστειλε στο θάνατο τον υπασπιστή του κ. Χρυσοχοΐδη ήταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας καθώς βρέθηκε αποτύπωμα του στην επιστολή. Ωστόσο η αστυνομία δεν το επιβεβαίωνε μέχρι που σημειώθηκε η άγρια καταδίωξη και ο σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού το μεσημέρι της Κυριακής στη Βοιωτία.

Τότε, που ένα κλεμμένο Audi Α4 αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα της Αστυνομίας, ακολούθησε άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού. Με δεδομένο ότι βρέθηκε στο κλεμμένο Audi αποτύπωμα του Βασίλη Παλαιοκώστα, θεωρείται από την Αστυνομία πιθανό, ένας από τους δύο δράστες που τραυμάτισαν τον αστυνομικό να ήταν ο διαβόητος δραπέτης.

Πλέον, είναι η πρώτη φορά που επισήμως ανακοινώνεται και αποδεικνύεται (από το αποτύπωμα που βρέθηκε) ότι υπάρχουν υπόγειοι δεσμοί και συνεργασία τρομοκρατών και ατόμων του κοινού ποινικού δικαίου. Έτσι, δημιουργούνται νέα δεδομένα αλλά και φόβοι από την πλευρά των αστυνομικών ότι ενδεχομένως υπάρξουν νέα χτυπήματα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης