Στον εισαγγελέα οι επτά συλληφθέντες αγρότες

Στον εισαγγελέα οι επτά συλληφθέντες αγρότες

Νέες συσκέψεις σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο

Στον εισαγγελέα οι επτά συλληφθέντες αγρότες
Νέες συσκέψεις πραγματοποιούν την Τρίτη αγρότες από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία και με τη λήξη τους αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, σχετικά με το αν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ή όχι αλλά και τη μορφή που θα προσδώσουν σ’ αυτές.

Στο σημείο όπου έχουν συγκεντρωθεί αγρότες στις Σέρρες επικρατεί ένταση αυτή την ώρα με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων να παραμένει ισχυρή.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία οι επτά αγρότες που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, όταν «έσπασαν» το μπλόκο της αστυνομίας και μέσα από αγροτικούς παράδρομους και χωράφια κατάφεραν με τα τρακτέρ τους να φτάσουν στον Προμαχώνα. Η μεθοριακή διάβαση, πάντως, έχει αποκλειστεί ξανά, σήμερα το πρωί, από περίπου 250 εργαζόμενους του ομίλου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.), οι οποίοι ξεκίνησαν την κινητοποίησή τους χτες και αποχώρησαν από το σημείο χτες το βράδυ.

Οι Σερραίοι αγρότες συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Πάντως, έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται περισσότεροι από 50 αγρότες, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους. Στο μεταξύ, παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ αγροτών στην εθνικό οδό Σερρών - Προμαχώνα, πριν από τη γέφυρα Πετριτσίου, καθώς και οι διμοιρίες της αστυνομίας.

Οι Θεσσαλοί αγρότες, που έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Γυρτώνης, στις 12 το μεσημέρι, προτίθενται να ανοίξουν τα διόδια Μακρυχωρίου, όπου και θα μεταβούν με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους.
Κλείσιμο

Οι συγκεντρώσεις αγροτών έχουν ως εξής: Θεσσαλονικείς στα Μάλγαρα, από την περιοχή της Ημαθίας στον κόμβο της Κουλούρας, της Πέλλας στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, της Φλώρινας και του Αμυνταίου στον κόμβο Φιλώτα και της Θεσσαλίας στον κόμβο της Γυρτώνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης