Κορωνοϊός: Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τις νέες ΜΕΘ σε «Σωτηρία» και Νίκαιας

Κορωνοϊός: Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τις νέες ΜΕΘ σε «Σωτηρία» και Νίκαιας

Εκκενώνονται κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό - Εκκενώνονται κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό

tavani
Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού, αυξάνονται καθημερινά στην χώρας μας και τα νοσοκομεία βρίσκονται σε «ασφυξία», σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κοινοποίησε τις πρώτες φωτογραφίες από τις εργασίες για την ανέγερση νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και Νίκαιας.
met1
met2
methnikaua


Η ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει την αντίθεσή της στη μετατροπή γενικών ΜΕΘ σε ΜΕΘ Covid-19, επισημαίνοντας ότι είναι ελάχιστες οι γενικές ΜΕΘ και εκφράζει την ελπίδα οι νέες μονάδες στο «Σωτηρία» και το νοσοκομείο Νίκαιας να λειτουργήσουν άμεσα «αν και στο σημείο που βρίσκονται οι εργασίες δεν φαίνεται πιθανόν».


Νωρίτερα, σήμερα με αποκλειστικό θέμα την καταγραφή των κλινών ΜΕΘ και την προοπτική της περαιτέρω αύξησής τους, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπ. Υγείας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.
Κλείσιμο
siskepsi-ypoyrgeio-ygeias

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για το σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ Αναστασία Κοτανίδου, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης και ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός.

Το πρωί της Τετάρτης, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές μονάδες για ασθενείς με κορωνοϊό.


Ειδήσεις σήμερα:

Βροχές στο βόρειο Ιόνιο - Ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα

Στη Ρωσία έδωσαν βραβείο που θύμιζε... φαλλό στη δασκάλα της χρονιάς - Δείτε βίντεο

Πανδημία - Ισραήλ: 2.445 κρούσματα και 12 θάνατοι σε 24 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης