Η πρώτη τηλε-διαβούλευση στην Ελλάδα από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Η πρώτη τηλε-διαβούλευση στην Ελλάδα από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

«Αλλάζουμε σελίδα, εισάγοντας το Δήμο μας στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ανοίγοντας ένα νέο άμεσο και σύγχρονο κανάλι επικοινωνίας και διάδρασης μεταξύ Δήμου και δημοτών»

dimosneapolis
H πανδημία του Covid-19 αναμφισβήτητα λειτούργησε καταλυτικά στην υιοθέτηση νέων ψηφιακών μέσων και εργαλείων που πλέον αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας. Οι Δήμοι της χώρας μας κλήθηκαν να σηκώσουν ένα μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας προσφέροντας, μεταξύ άλλων, βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες.

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών που είναι γνωστός για το πλούσιο κοινωνικό του έργο προχωράει ένα βήμα πιο μπροστά και αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για την συμμετοχή των πολιτών του στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, όπως είναι το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του 2021.

Μέσω κοινωνικών δικτύων (Facebook, YouTube) και της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης googlemee tκαλεί τους πολίτες σε μια πρωτότυπη για την χώρα μας ανοιχτή διαδικασία διαβούλευσης όπου κάθε δημότης μπορεί να συμμετέχει εκφέροντας άποψη για τις προτεραιότητες, τα έργα και τις δράσεις του Δήμου για την επόμενη χρονιά.



Το πρόγραμμα των ανοιχτών συζητήσεων είναι:


• Δ.Ε. ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ: Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 – 5:30 μ.μ.
googlemeet: https://meet.google.com/rzn-xbfr-oek
• Δ.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ: Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 – 6 μ.μ.
google meet: https://meet.google.com/kee-ktoi-ptz
• Δ.Ε. ΠΕΥΚΩΝ: Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 – 5:30 μ.μ.
google meet: https://meet.google.com/cmc-khnt-ccq
• Δ.Ε. ΣΥΚΕΩΝ: Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 – 5:30 μ.μ.
google meet: https://meet.google.com/jiv-smjh-bhv



Ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, δήλωσε σχετικά: «Αλλάζουμε σελίδα, εισάγοντας το Δήμο μας στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ανοίγοντας ένα νέο άμεσο και σύγχρονο κανάλι επικοινωνίας και διάδρασης μεταξύ Δήμου και δημοτών. Είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν και αυτήν την καινοτομία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών συμμετέχοντας στη χαρά της διαβούλευσης, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε από κοινού το Δήμο του μέλλοντος».

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Κλείσιμο




Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Δήμου Νεάπολης-Συκεών, κ. Αντώνης Σαουλίδης, δήλωσε: «Για πρώτη φορά η διαβούλευση γίνεται ηλεκτρονικά, διευκολύνοντας σημαντικά τον ενεργό ρόλο των συμπολιτών μας στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του Δήμου μας. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των δημοτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση με τη βοήθεια της τεχνολογίας».



Ειδήσεις σήμερα: 

Ιταλοί επιστήμονες λένε ότι ένα μήνα μετά το πρώτο θετικό τεστ για κορωνοϊό πρέπει να υπάρχει επανέλεγχος


Εξαπάτησαν τηλεφωνικά πολίτες στη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο

Κύπρος: 18χρονη δάγκωσε 52χρονο και του έκοψε το... δάχτυλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης