Ηγουμενίτσα: Ιρανός τύλιξε σε φιλμ και ψέκασε με πιπέρι 10 κιλά αφγανικής ηρωίνης για να τα περάσει στην Ιταλία!

Ηγουμενίτσα: Ιρανός τύλιξε σε φιλμ και ψέκασε με πιπέρι 10 κιλά αφγανικής ηρωίνης για να τα περάσει στην Ιταλία!

Διαβάστε στο protothema.gr τι υποστήριξε στην απολογία του ο Ιρανός - Ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά - Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των λιμενικών η αξία των ναρκωτικών μπορούσε να ξεπεράσει και τις 61.000 ευρώ

peripoliko_syl
Στις 29 Ιανουαρίου στελέχη του Λιμενικού στην Ηγουμενίτσα σταματούν για έλεγχο ένα ύποπτο όχημα. Έχουν ρητές εντολές να σαρώσουν τα πάντα για ναρκωτικά. Μαζί τους έχουν τον αστυνομικό σκύλο της Κ9 «Λέσυ» ο οποίος μυρίζει… την ηρωΐνη που κατηγορείται ότι έκρυψε μέσα στο αυτοκίνητό του ο Ιρανός οδηγός του. Ο αστυνομικός σκύλος, παρά το γεγονός πως ο οδηγός είχε τυλίξει σε… φιλμ τα 10 κιλά αφγανικής ηρωΐνης και τα είχε ψεκάσει με πιπέρι για να μην εντοπιστούν, βρήκε εύκολα τα ναρκωτικά.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr o Ιρανός, που έχει και βρετανική υπηκοότητα, δήλωσε πως τελικός προορισμός του ήταν η Αγγλία και πως δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό του. Ο ίδιος ξεκίνησε από την Τεχεράνη μαζί με φίλους του με κατεύθυνση την Τουρκία. Από εκεί πέρασε στην Ελλάδα και έφτασε στην Ηγουμενίτσα για να περάσει στην Ιταλία με πλοίο.

«Δεν γνωρίζω τίποτα για τα ναρκωτικά. Το αυτοκίνητο το αγόρασα πριν από οκτώ μήνες και το χρησιμοποιούσαν πολλά άτομα στην οικογένειά μου. Διάφοροι από την οικογένειά μου μου είχαν δώσει χρήματα επειδή θα ανοίγαμε οικογενειακή επιχείρηση. Από την Αγγλία ήθελα να πάρω πράγματα επειδή είναι πιο φθηνά και θα τα πήγαινα πίσω στο Ιράν. Ξεκίνησα το ταξίδι από την Τεχεράνη και στην Αγγλία θα πήγαινα στην πόλη Νότινγχαμ», ανέφερε στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος. «Το ταξίδι διαρκούσε 10 μέρες. Επίσης έκανα μία στάση δέκα ημερών στην Τουρκία. Ήμασταν τρία άτομα οδηγούσαμε οκτώ ώρες και κάναμε στάση ανά μία ή δύο ημέρες και μετά συνεχίζαμε. 32 ώρες είναι το ταξίδι από το Ιράν στην Τουρκία. Οι φίλοι μου ήρθαν μαζί μου για να μοιραστούν τα έξοδα του ταξιδιού επειδή ήταν πιο οικονομικό. Στην Τουρκία θα αγόραζαν κάποια πράγματα και μετά θα γύριζαν πίσω στο Ιράν. (…) Δεν έχω καμία σχέση με αυτό που έγινε και δεν πιστεύω ότι κάποιος στην οικογένειά μου έχει κάποια σχέση. Πιστεύω ότι το έκανε κάποιος που θέλει να μου καταστρέψει τη ζωή. Δεν έχω ιδέα για την αξία και το κόστος των ναρκωτικών», είπε στον ανακριτή ο κατηγορούμενος.

«Σε έλεγχο που έκανα στο όχημα κατόπιν ενδείξεως του αστυνομικού σκύλου Κ9 Λέσυ κάτω από τον εμπρός αριστερό θόλο του τροχού διαπίστωσα, αφού αφαιρέθηκε ο μπροστινός προφυλακτήρας και κομμάτι της μετόπης του οχήματος, την ύπαρξη ποσότητας άγνωστης ουσίας πιθανών ναρκωτικής, όπιο συσκευασμένη σε πακέτα, κρυμμένη μέσα στο σασί στο μπροστινό δεξιό και αριστερό μέρος του οχήματος», ανέφερε στην κατάθεσή του άνδρας του Λιμενικού που διενήργησε τον έλεγχο και συνέχισε: «Στα σημεία που βρέθηκαν κρυμμένα τα πακέτα με την άγνωστη ουσία είχαν τοποθετηθεί πρόσθετα μεταλλικά καπάκια, όπου έπρεπε να αφαιρεθούν προκειμένου να γίνουν ορατά τα πακέτα με τα ναρκωτικά. Επίσης οι συσκευασίες περιείχαν εξωτερικά πιπέρι για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τον αστυνομικό σκύλο και είχαν τυλιχθεί με πολυκαβονικό φιλμ για να μην εντοπίζονται από μηχάνημα ακτινών Χ. Επίσης τα πακέτα ήταν επαλειμμένα με γράσο και ήταν δεμένα με σχοινιά ώστε να αφαιρούνται από την κρύπτη προς τα έξω».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των λιμενικών τα δέκα κιλά ναρκωτικών έχουν ως ελάχιστη εκτιμώμενη αξίας τα 30.000 ευρώ ενώ η μέγιστη μπορεί να ξεπεράσει και τις 61.000 ευρώ.

«Θα καταστεί σαφές μέχρι την επ΄ακροατηρίω διαδικασία ότι ο εντολέας μας είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών, και προέβη στην πράξη της μεταφοράς με αντάλλαγμα ποσότητα ναρκωτικών για ίδια χρήση. Ως χρήστης, λοιπόν, μπορεί να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις που ο νόμος περί ναρκωτικών προβλέπει. Βέβαια με μια απλή ανάγνωση της υπόθεσης «τραβάνε» την προσοχή, ακόμη και ενός απλού πολίτη, κάποια στοιχεία που δείχνουν μόνιμες παθογένειες που αντιμετωπίζουμε σε τέτοιες υποθέσεις», δήλωσε στο protothema.gr o συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Θοδωρής Καραγιάννης.
dikigoros
Ο συνήγορος υπεράσπισης του συλληφθέντα Θοδωρής Καραγιάννης

«Είναι π.χ. ευκρινέστατη η προσπάθεια με «δημιουργική ασάφεια» να αυξηθεί το προσδοκώμενο όφελος από την σχετική ποσότητα ναρκωτικών, ώστε η δίωξη να αποκτήσει το βαρύτερο δυνατό χαρακτήρα, κάτι που ευτυχώς δεν έγινε. Είναι επίσης σαφές ότι οι πραγματικοί διακινητές συνθέτουν ένα κύκλωμα «επαγγελματιών των ναρκωτικών» που πηγαινοέρχονται μεταξύ διαφόρων χωρών σαν τουρίστες και χρησιμοποιούνε αναλώσιμους, ενώ εκείνοι δεν διώκονται ποτέ. Τέλος ο εντολέας μας έχει μια σειρά από ισχυρισμούς ότι κατά την διάρκεια της αστυνομικής προανάκρισης δε τηρήθηκαν βασικά δικαιώματα του κατηγορουμένου, όπως, εντελώς ενδεικτικά, η παρουσία ενός διερμηνέα που αντιλαμβάνεται πλήρως και τις δύο γλώσσες».

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Κέρκυρα: Έψαξαν και σκάφος Βρετανού εκατομμυριούχου για τον θάνατο της 60χρονης

Μύκονος: Κρούσματα και λουκέτα σε Nammos, Scorpios - Αγωνία για 100 εργαζόμενους που έφυγαν πριν τους ελέγχους

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον ξυλοδαρμό 13χρονης από 17χρονες - Την χτυπούσαν για 15 λεπτά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης