Μύκονος: Λουκέτο σε «Nammos» και «Scorpios» λόγω κορωνοϊού

Μύκονος: Λουκέτο σε «Nammos» και «Scorpios» λόγω κορωνοϊού

Συναγερμός στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, που επιβεβαιώνουν πηγές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 11 κρούσματα σε 70 τεστ στο «Nammos» και δύο σε 125 τεστ στο «Scorpios»

namos0
Για τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους με σχεδιασμό της ομάδας της ΓΓΠΠ και με την προσωπική επιμέλεια του Νίκου Χαρδαλιά, μιλούσαν τα ρεπορτάζ του προηγούμενου Σαββατοκύριακου. Και επιβεβαιώθηκαν μια και σε κλίμα μυστικότητας και με ειδική πτήση όπως επιβεβαιώνει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, μικτά κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας "επισκέφθηκαν" το προηγούμενο Σάββατο τα δύο πασίγνωστα bar - restaurant στη Μύκονο, και τέσταραν με μοριακό έλεγχο όλους τους εργαζόμενους. Δύο 24ωρα αργότερα και μετά τα αποτελέσματα, φαίνεται ότι ο κορωνοϊός «χτυπάει κόκκινο» παρά τις συνεχείς προσπάθειες των αρχών να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.

Με την απόφαση (ΑΔΑ ΡΩ1Χ46ΜΤΛΒ-Ζ4Ψ) που μόλις αναρτήθηκε στην Διαύγεια με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, τα εν λόγω bar-restaurant αναστέλλουν τη λειτουργία τους μέχρι τις 4 του μήνα, ενώ σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Υγείας οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας τους θα εξεταστούν από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό. 

Στην ΓΓΠΠ επικρατεί μεν συναγερμός, αλλά αρνούνται να ανακοινώσουν επισήμως τον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχει ήδη ξεκινήσει η εξαντλητική ιχνηλάτηση τους. Πληροφορίες του protothema.gr, τις οποίες επιβεβαιώνουν πηγές του ΕΟΔΥ, κάνουν λόγο για 11 κρούσματα σε 70 τεστ στο «Nammos» και άλλα δύο μεταξύ των 125 τεστ σε εργαζομένους στο «Scorpios».

Τελικά η επίσημη επίσκεψη Χαρδαλιά σήμερα το πρωί στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς οι αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σαρωτικοί και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν έχοντας στο στόχαστρο τις περιοχές με μεγάλα επιδημιολογικά φορτία.

Δείτε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
Κλείσιμο
d9ed18f7-dddc-4e37-aa5a-8f9b143b42a7


Ειδήσεις σήμερα: 

Κατέληξε 92χρονη με κορωνοϊό από το «Αγία Κυριακή» στο Παπανικολάου

Μαγιορκίνης για σχολεία: Οι πιθανότητες μετάδοσης στην τάξη και οι αποστάσεις των μαθητών

Η «σιωπηλή» διασπορά του κορωνοϊού από τους νέους - «Κλειδί» η επιστροφή των εκδρομέων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης