Άνοιγμα σχολείων: Στις 14 Σεπτεμβρίου - Σήμερα οι ανακοινώσεις

Άνοιγμα σχολείων: Στις 14 Σεπτεμβρίου - Σήμερα οι ανακοινώσεις

Διάστημα δύο εβδομάδων προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα των σχολείων από την επιστροφή των διακοπών - Οι ανακοινώσεις σήμερα στις 16:00 σε κοινή συνέντευξη Τύπου με Πέτσα, Κεραμέως, Θεοδωρικάκο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου

sxoleia-anoigma-arthro
Για τις 14 Σεπτεμβρίου «κλειδώνει» το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, ωστόσο ο προβληματισμός για την τελική ημερομηνία αποδείχθηκε εντονότερος από αυτόν για την έναρξη των σχολείων τον Μάιο.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να γίνουν επαναλήψεις και σε κάθε περίπτωση οι μαθητές να κερδίσουν χρόνο σε περίπτωση που κλείσουν εκ νέου τα σχολεία.

Ωστόσο, η άποψη που φαίνεται να επικρατεί στους επιστήμονες είναι να υπάρξει το απαραίτητο χρονικό διάστημα των δύο εβδομάδων από την επιστροφή των οικογενειών από τις διακοπές, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι αυτό το χρονικό διάστημα των δύο εβδομάδων είναι απαραίτητο για να εξαχθούν συμπεράσματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και για τον λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας έκανε έκκληση στους γονείς να επιστρέψουν μέχρι και σήμερα από τις διακοπές.

Η τελική απόφαση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, στις 16:00. Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στη συνέντευξη θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου τάσσεται και ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως «το σημείο-κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά». Όπως είπε, το θέμα θα συζητηθεί και σήμερα στην επιτροπή για να αποφασιστεί με σιγουριά τι ακριβώς πρόκειται να γίνει. «Υπάρχει όλο το τελευταίο 15νθημερο αυξημένη επιδημιολογική εικόνα», δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης, προσθέτοντας ότι «εγώ θα έκλινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία και σήμερα θα ακουστούν όλες οι απόψεις».

Κλείσιμο
Στο ίδιο μήκος κύματος ο παθολόγος, λοιμωξιολόγος, καθηγητής ιατρικού τμήματος πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο MEGA φάνηκε να είναι από αυτούς που στηρίζουν τη εκδοχή, για άνοιγμα στις 14 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του «σε γενικές γραμμές, με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντικός όγκος εκδρομέων που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα, νομίζω ότι κρίνεται καλύτερη ημερομηνία η 14η Σεπτεμβρίου για την έναρξη των σχολείων». Την ίδια άποψη διατύπωσε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Αθανάσιος Σκουτέλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Σκουτέλης στον ΑΝΤ1: Εκτιμώ ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου

Ειδήσεις σήμερα: 

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα σχολεία - Στις 14 το άνοιγμα

Ο Σεπτέμβριος θα κρίνει την εξέλιξη της πανδημίας και τα μέτρα - Γιατί αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων

Νέος γύρος ενισχύσεων 500 εκατ. ευρώ για επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης