Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως «το σημείο-κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά».
Όπως είπε, το θέμα θα συζητηθεί και σήμερα στην επιτροπή για να αποφασιστεί με σιγουριά τι ακριβώς πρόκειται να γίνει.
«Υπάρχει όλο το τελευταίο 15νθημερο αυξημένη επιδημιολογική εικόνα», δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης, προσθέτοντας ότι «εγώ θα έκλινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία και σήμερα θα ακουστούν όλες οι απόψεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 14η Σεπτεμβρίου θεωρείται ως η πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων και αυτό επισημάνθηκε στη σημερινή τακτική επικοινωνία που είχε με τους λοιμωξιολόγους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςμετά το υπουργικό συμβούλιο.
Επίσημα, η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς θα ανακοινωθεί αύριο, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η υπουργός Παιδείας,Νίκη Κεραμέως.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.