Στόλτενμπεργκ: Διερευνώ δυνατότητες για μηχανισμό πρόληψης θερμών επεισοδίων

Στόλτενμπεργκ: Διερευνώ δυνατότητες για μηχανισμό πρόληψης θερμών επεισοδίων

Νωρίτερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια - Επί τάπητος το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας

NATO
Σε μια περίοδο τεταμένου κλίματος στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, γνωστοποίησε, μιλώντας στο Reuters, την πρόθεσή του για διερεύνηση των δυνατοτήτων, ώστε ο Οργανισμός να αναπτύξει μηχανισμούς πρόληψης επεισοδίων και ατυχημάτων.

Ειδικότερα, ο Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο για έναν μηχανισμό για την πρόληψη και την καταστολή εντάσεων που θα μπορούσε να δημιουργηθεί στο πλαίσιο της συμμαχίας.

«Διερευνώ τις δυνατότητες, ώστε το ΝΑΤΟ να αναπτύξει μηχανισμούς πρόληψης επεισοδίων και ατυχημάτων,μια δέσμη μηχανισμών πρόληψης συγκρούσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το παραπάνω, σημαίνει ειδικότερα, το να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και μόνιμος μηχανισμός πρόληψης ή αποκλιμάκωσης ενδεχόμενων εντάσεων.

ΥΠΕΞ: Η τουρκική παραβατικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Στόλτενμπεργκ

Κατά τη συνάντησή του με τον Στόλτενμπεργκ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα.

Τόνισε ότι η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία, αλλά παράλληλα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανέχεται παρόμοιες συμπεριφορές οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές και υπονομεύουν τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της συμμαχίας. Από πλευράς ΓΓ ΝΑΤΟ εκφράστηκε η πρόθεση να καταβληθεί προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.


Ειδήσεις σήμερα

Και δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη: Τον ενημέρωσε για όσα συζήτησε με τον Ερντογάν

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση τουλάχιστον 50 μεταναστών στα ανοικτά της Ρόδου

NBA: Τέλος στο «μποϊκοτάζ» - Οι παίκτες αποφάσισαν την επανέναρξη των πλέι οφ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης