Φωτογραφία: Το superyacht «Olivia Ο» αξίας 200 εκατ. δολαρίων «επισκέφθηκε» την Ιθάκη

Φωτογραφία: Το superyacht «Olivia Ο» αξίας 200 εκατ. δολαρίων «επισκέφθηκε» την Ιθάκη

Ανήκει  στον μεγιστάνα Εγιάλ Οφέρ της πιο ισχυρής οικογένειας στο Ισραήλ

olivia-oa
Την Ιθάκη επισκέφθηκε εχθές το εντυπωσιακό superyacht Olivia Ο, εξίας 200 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο superyachtfan.com, το Olivia Ο ανήκει στον Ισραηλινό μεγιστάνα Εγιάλ Οφέρ. Έχει μήκος 88 μέτρα και διαθέτει 7 καμπίνες επισκεπτών, για την πολυτελή διαμονή 14 ατόμων. Οι καμπίνες πληρώματος είναι 15 και μπορούν να φιλοξενήσουν 30 άτομα. Η μέγιστη ταχύτητα του εντυπωσιακού σκάφους είναι 15 κόμβοι.

Το σκάφος βρισκόταν επί μέρες στον κόλπο του Σκίνου και δεν μπήκε στο Βαθύ. Έμεινε στην Ιθάκη για 3 μέρες, έφυγε για εξορμήσεις και έπειτε επέστρεψε για άλλο ένα τριήμερο. 


olivia-o
To Olivia-O στην Ιθάκη



Το σκάφος κατασκευάστηκε από την Ulstein Verft AS, ενώ τα εύσημα για τη σχεδίαση ανήκουν στην Espen Øino International.

Δείτε βίντεο από το εντυπωσιακό σκάφος

Κλείσιμο
OLIVIA O | Ulstein X-Bow Explorer Yacht


Olivia O Yacht in the Gulf of La Spezia | Italy

Η διάσημη οικογένεια Οφέρ

Ο Σάμι Οφερ γεννήθηκε το 1922 στη Ρουμανία και όταν ήταν 2 ετών η οικογένειά του μετακόμισε στην Παλαιστίνη, και συγκεκριμένα στη Χάιφα. Η πρώτη του δουλειά ήταν αυτή του delivery boy για μια ναυτιλιακή επιχείρηση. Με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατατάγηκε στο Βασιλικό Βρετανικό Ναυτικό, αφού τότε η Παλαιστίνη ανήκε στη Βρετανική Αυτοκρατορία. Με το τέλος του πολέμου, εμπλέκεται σε έναν ακόμα: αυτόν με τους Αραβες το 1948, όταν οι Εβραίοι επιδίωξαν να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος. Τότε, ο μετέπειτα επιχειρηματίας υπηρέτησε στα επονομαζόμενα Israeli Sea Corps. Με το τέλος του πολέμου κατορθώνει να αγοράσει το πρώτο του πλοίο κι από τότε πηγαίνει ολοένα και καλύτερα.

Αποκτά δυο γιούς, τον Εγιάλ και τον Ιντάν, και οι ναυτιλιακές του επιχειρήσεις σύντομα γίνονται από τις μεγαλύτερες του πλανήτη και φτάνουν σε έσοδα τα 2 δισ. δολάρια. Μερικές από τις επιχειρήσεις του είναι οι ZIM, Royal Caribbean International, Israel Corp., Israel Chemicals, Oil Refineries, Mizrahi Tefahot Bank και Tower Semiconductor.

eyal-offer
Ο Εγιάλ Οφερ


Σε ηλικία 89 ετών, τον περασμένο Ιούνιο, ο ιδρυτής της δυναστείας φεύγει από τη ζωή. Ενας Iσραηλινός ονόματι Αλόν Ουζιέλ, για να διαμαρτυρηθεί για τη φημολογούμενη απόκτηση εθνικών γαιών παράνομα από την οικογένεια του αποθανόντος, άρχισε να χορεύει πάνω από τον τάφο του, σε μια απρεπή κίνηση που προκάλεσε πολλά σχόλια στο Ισραήλ. Πάντως, το όνομα της οικογένειάς του μπλέχτηκε στη δίνη ενός περίεργου σκανδάλου πριν από μερικά χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου καλούσε από το βήμα του Αμερικανικού Κογκρέσου τη διεθνή κοινότητα να ενισχύσει τις διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να θέσουν τον ισραηλινό όμιλο Οφερ και τη θυγατρική του με έδρα τη Σιγκαπούρη Tanker Pacific στη μαύρη λίστα τους. Κι αυτό διότι για την Ουάσινγκτον η ισραηλινή εταιρεία είχε εμπλακεί τον Σεπτέμβριο του 2010 στην πώληση ενός δεξαμενόπλοιου για 8,6 εκατ. δολάρια στην ιρανική ναυτιλιακή εταιρεία IRISL (Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν-Ναυτιλιακές Γραμμές), παραβιάζοντας το διεθνές εμπάργκο που επιβλήθηκε για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Αρχικά, ο ισραηλινός όμιλος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είπε ότι ήταν μια παρεξήγηση, όμως αργότερα η ισραηλινή κρατική τηλεόραση αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 13 πλοία της εταιρείας είχαν δέσει σε λιμάνια του Ιράν κατά την τελευταία δεκαετία. Πάντως, κατόπιν φάνηκε πως αυτή η ενέργεια δεν ήταν αντεθνική - κι αυτό διότι αποκαλύφθηκε ότι τα πλοία πήραν άδεια από το γραφείο του πρωθυπουργού κ. Νετανιάχου. Με άλλα λόγια, η ομάδα πετρελαίου ασχολούνταν με την κατασκοπεία...

Πρόσωπο-κλειδί της εταιρείας είναι ο κ. Ιντάν Οφερ, ένας διεθνούς εμβέλειας επιχειρηματίας με επιτυχίες για πάνω από 30 χρόνια στον επιχειρηματικό στίβο. Αποτελεί μέλος της ισχυρότερης επιχειρηματικής οικογένειας στη χώρα, με μεγάλες διασυνδέσεις στις ΗΠΑ και την Ασία. Πεδία δραστηριότητάς του είναι οι νέες τεχνολογίες, η ενέργεια (η οποία διακαώς τον ενδιαφέρει ως προς την πατρίδα μας), η ναυτιλία (η οικογένειά του είναι μια από τις ισχυρότερες σε αυτόν τον τομέα στο Ισραήλ), οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα πετροχημικά κ.ά.

Ο κ. Οφερ διαχειρίζεται μαζί με τον αδελφό του την εταιρεία Quantum Pacific, που είναι μάλιστα εισηγμένη στον NYSE. Παράλληλα, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το αμερικανικό κατεστημένο, ενώ εκτός των άλλων είναι ένας από τους συνιδρυτές του της πρωτοβουλίας Carbon War Room, που εστιάζει στην καθοδηγούμενη από την αγορά επιβολή λύσεων για την αλλαγή του κλίματος και την ανάπτυξη ενός ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα και οικονομίας. 

Ειδήσεις σήμερα: 
 
Ελληνοτουρκικά - Πόλεμος νεύρων με το Oruc Reis: Πλέει σε ελληνική υφαλοκρηπίδα

Κώστας Τσιμίκας: Το «χρυσό» project του Ολυμπιακού, ο Γεωργάτος και η Λίβερπουλ
 
Δυστύχημα στη Μύκονο: Ποιος φταίει για τον θάνατο της Καρλότας;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης