Ευνοϊκή ρύθμιση Τσιάρα για τους πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας

Ευνοϊκή ρύθμιση Τσιάρα για τους πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας

Με τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης, τα δεδουλευμένα, οι πρόσθετες απαιτήσεις τα επιδόματα και κάθε άλλη απαίτηση των πρώην εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας πρέπει να ικανοποιούνται κατ' απόλυτη προτεραιότητα

elefherotypia_ergazomenoi
Με ερμηνευτική αλλά και ευνοϊκή τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας στη Βουλή οι απαιτήσεις των πρώην εργαζόμενων στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» από δεδουλευμένες αποδοχές, πρόσθετες απαιτήσεις, επιδόματα, κ.λπ. ικανοποιούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα από τα εκπλειστηριάσματα, έναντι των απαιτήσεων των Τραπεζών.

Η τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά τις ρυθμίσεις για την διασφάλιση της ποιότητας της υγείας, κ.λπ., προβλέπει ευεργετικό προνόμιο υπέρ των εργαζομένων που είχε καταργηθεί νομοθετικά μετά το 2015 και έτσι δεν ήταν πρώτες στην κατάταξη οι εργατικές απαιτήσεις έναντι των λοιπών πιστωτών μιας επιχείρησης η οποία είχε πτώχευση. Στο μεσοδιάστημα ανέκυψαν διάφορες ερμηνευτικές διχογνωμίες και αμφισβητήσεις πάνω στο θέμα αυτό, τι οποίες λύνει η επίμαχη τροπολογία.

Ειδικότερα, η τροπολογία αυτή αποσαφηνίζει ότι «οι νέες διατάξεις για το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων θα εφαρμοστούν μόνο για όσους πλειστηριασμούς στηρίζονται σε διαδικασία εκτέλεσης που ξεκίνησε μετά την 1.1.2016 ή σε πτωχεύσεις που κηρύχθηκαν μετά την 19.8.2015».

Κατόπιν αυτών, οι πρώην εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία, όπου η εκδοτική εταιρεία πτώχευσε προ του 2015, είναι πρώτοι στην κατάταξη των πιστωτών, έναντι των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Φυλή - Συναγερμός στην Πυροσβεστική


Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν με τα αναδρομικά - Δείτε παραδείγματα


Μητσοτάκης προς επιδημιολόγους: Πείτε μας να πάρουμε νέα μέτρα εάν το κρίνετε αναγκαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης