LIVE

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός - «Κόκκινος συναγερμός» για την αύξηση των κρουσμάτων - Μάσκες (σχεδόν) παντού από σήμερα

koronoios___news

Τι θα γίνει με τις εκκλησίες - Πώς διαμορφώνεται το ισοζύγιο εισαγόμενων – εγχώριων κρουσμάτων - Τι προβληματίζει τους ειδικούς - 64 ανήλικοι θετικοί στην Covid-19 σε ένα μήνα

Με αρνητικό πρόσημο σε ό,τι αφορά τον απολογισμό της εγχώριας πορείας του κορωνοϊού ολοκληρώνεται ο Ιούλιος στη χώρα μας. Ενώ μέχρι και την περασμένη εβδομάδα οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έβλεπαν μια διαφαινόμενη σταθεροποίηση της πορείας του κορωνοϊού στην επικράτεια, τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουν ελαφρά αύξηση της διασποράς των εγχώριων κρουσμάτων. Αντίθετα, η πορεία των εισαγόμενων κρουσμάτων δεν έχει ιδιαίτερες ανατροπές και αιφνιδιασμούς για τους ειδικούς - κάτι στο οποίο θεωρείται ότι έχει συμβάλλει ο ειδικός αλγόριθμος EVA που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των τουριστών στις πύλες εισόδου.

Αυτό αποτυπώνεται και στον αριθμό των περιστατικών, εγχώριων και εισαγόμενων, όπως έχουν διαμορφωθεί κατά τις 28 ημέρες του Ιουλίου. Με βάση τα στοιχεία, τα εγχώρια κρούσματα ξεπερνούν για πρώτη φορά τα εισαγόμενα.
Covid-19_Mask

Τα εισαγόμενα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 483 - σε αυτά περιλαμβάνονται τα 11 κρούσματα από τον χθεσινό απολογισμό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Και τα κρούσματα που αφορούν σε κατοίκους -και όχι σε επισκέπτες της χώρας- είναι 491.

Τα 41 θετικά κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν χθες σε 9 Περιφερειακές ενότητες της χώρας εκτίναξαν τον αριθμό των εγχώριων κρουσμάτων, πλησιάζοντας το φράγμα των 500 κρουσμάτων σχεδόν σε έναν μήνα.

64 ανήλικοι θετικοί στην Covid-19 σε ένα μήνα

Την ευρεία κυκλοφορία του κορωνοϊού στη χώρα μας για τον Ιούλιο αποτυπώνουν και τα στοιχεία που αφορούν παιδιά που εμφάνισαν τη λοίμωξη Covid-19. Οι ανήλικοι με κορωνοϊό είχαν ήπια συμπτώματα στην πλειονότητα των περιπτώσεων, επιβεβαιώνοντας τις επιστημονικές παρατηρήσεις για την ελαφριά μορφή της νόσου στα παιδιά. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ελάχιστα παιδιά χρειάστηκαν νοσηλεία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σήμερα δύο παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Πρόκειται για ένα 11χρονο κορίτσι και ένα 10χρονο αγόρι, τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του παιδιατρικού νοσοκομείου. Κατά πληροφορίες, για το ένα παιδί έχει δρομολογηθεί το εξιτήριο.

Ωστόσο, δεκάδες παιδιά καταγράφηκαν θετικά στον κορωνοϊό τον τρέχοντα μήνα. Από την αρχή του Ιουλίου μέχρι και σήμερα έχουν εντοπισθεί 64 ανήλικοι ασθενείς σε όλη τη χώρα.

Συνολικά 265 παιδιά έχουν καταγραφεί ως κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έχουν νοσήσει από την αρχή της περιόδου της πανδημίας στη χώρα μας, τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, είναι 265, με τα περισσότερα να καταγράφονται μετά την καραντίνα.

Στις 4 Μαΐου τα παιδιά που είχαν επιβεβαιωθεί ως θετικά κρούσματα κορωνοϊού κατά το διάστημα Φεβρουάριος - Μάρτιος - Απρίλιος ήταν 103. Ωστόσο, τα κρούσματα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα υπερδιπλασιάστηκαν από τότε μέχρι σήμερα.

Την 1η Ιουνίου ο αριθμός των παιδιών έως 17 χρόνων που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό ήταν 159. Έναν μήνα αργότερα τα παιδιά είχαν αυξηθεί στα 201.

Σε αυτά προστίθενται τα 64 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στον τρέχοντα μήνα, ανεβάζοντας τον αριθμό συνολικά στα 264 περιστατικά.

Το άνοιγμα των σχολείων δεν επιβεβαιώνει αύξηση των κρουσμάτων

Πάντως, με δεδομένο ότι τα σχολεία είχαν ανοίξει το δεύτερο 15νθήμερο του περασμένου Ιουνίου και υπήρχε συγχρωτισμός παιδιών, τόσο εντός του σχολείου όσο και εκτός σε πάρκα και πλατείες -είτε πήγαιναν σχολείο είτε όχι- αυτό δεν φαίνεται να αποτυπώνεται στα κρούσματα.

Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου, οι οποίες φωτογραφίζουν επιδημιολογικά το τέλος Ιουνίου που έκλεισαν και τα σχολεία, καταγράφηκαν 33 νέα κρούσματα. Ανάλογος αριθμός -31 κρούσματα- καταγράφηκαν και το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου.

Τι σχεδιάζεται για τη χρήση της μάσκας στις εκκλησίες

Η αυξημένη κυκλοφορία του κορωνοϊού στη χώρα, και ιδίως στην Αττική, κρατά σε εγρήγορση τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές. Στόχος τους είναι να περιοριστεί η κινητικότητα του κορωνοϊού, γι' αυτό και επιχειρούν να υψώσουν εμπόδια στο πέρασμά του. Η επέκταση των κλειστών χώρων όπου θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας είναι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μάλιστα, οι εκκλησίες αποτελούν τους επόμενους κλειστούς χώρους - μετά τις δημόσιες υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης, τις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες και τα εμπορικά καταστήματα- όπου θα γίνει απαραίτητη η χρήση μάσκας. Κατά πληροφορίες, το θέμα έχει ήδη απασχολήσει την Ιερά Σύνοδο όπως και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, με δεδομένο το έντονο θρησκευτικό και λατρευτικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τον ερχόμενο μήνα. Ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου -από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας- αλλά και το πλούσιο εορτολόγιο του Αυγούστου έχουν ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά όλων ώστε να διασφαλιστεί και το προσκύνημα και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Ωστόσο, ο συναγερμός για τους αρμόδιους θα χτυπήσει όταν δουν να καταγράφεται σταθερά συνεχόμενη αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα συνολικά ή κατά περίπτωση, π.χ. στην Αττική όπου ήδη ο κορωνοϊός κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με άλλες περιοχές.

Μέχρι τώρα καταγράφεται κυματοειδής η πορεία του κορωνοϊού, με αυξομειώσεις στον ημερήσιο απολογισμό. Όταν ο αριθμός των κρουσμάτων κινηθεί σταθερά ανοδικά, τότε θα ενταθούν και τα μέτρα αναχαίτισης του κορωνοϊού.

Η Αττική πλέον μετρά 174 κρούσματα από τα 491 που έχουν καταγραφεί στη χώρα τον Ιούλιο. Κρούσματα έχουν εμφανιστεί την τελευταία εβδομάδα στις εξής περιοχές: Ξάνθη, Εύβοια, Μαγνησία, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθος, Πέλλα, Πιερία, Ημαθία, Σάμος, Αχαϊα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Καβάλα, Κοζάνη, Χαλκιδική, Λέσβος και Κάλυμνος.

Ειδήσεις σήμερα:

Το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna δοκιμάστηκε σε πιθήκους και παρείχε προστασία στην Covid-19

Τροχαίο στα Χανιά: Τραυματίστηκε οδηγός μηχανής σε σύγκρουση με ΙΧ

Κεραμέως: «Δέκα αλήθειες για το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (38)

ΕΛΕΟΣ

Έχετε κουράσει και αηδιάσει τον κόσμο με την τρομοκρατία και την τρομολαγνεια σας! Πείτε μας, το 90% των τουριστών που ΔΕΝ ελέγχονται, είναι καθαροι; Συγκρίνετε την Αττική των 5εκ. Κατοίκων και μιλάτε για κόκκινους συναγερμους με 500 κρούσματα στη χώρα ολη; Ο ιός υπάρχει, υπήρχε από πέρυσι και θα υπάρχει πάντα. Πάρτε προφυλάξεις και πείτε αυτό στον κόσμο, όχι να τον τρομοκρατειτε! Α! Και περάστε το. Δεν σας θίγω...

Μεσα στις προφυλαξεις που πρεπει να παρει ο κοσμος εινα:

ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ! Τι δεν καταλαβαινεις ; Καμμια τρομολαγνεια

takis

Εντός του κοινοβουλίου(αίθουσες,γραφεία, διάδρομοι,κλπ), μέγαρο Μαξίμου, προεδρικό μέγαρο, γραφεία υπουργών-βουλευτών, είναι υποχρεωτική η μάσκα; Οι τουρίστες θα φοράνε μάσκα;

ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΝΤΑΣ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ

Πριν μερικές εβδομάδες ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε Νόμο με τον οποίο κάθε Αμερικανός πολίτης, όπου και αν βρίσκεται στον κόσμο, όσο καιρό και αν λείπει από τις ΗΠΑ, δικαιούται 1200 δολάρια ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, προσαυξανόμενη κατά 500 δολάρια για κάθε ανήλικο παιδί του Αμερικανό υπήκοο.------------Το επίδομα των 1.200 δολαρίων έδωσε η αμερικανική κυβέρνηση σε 120.000 Έλληνες που μένουν στη χώρα μας και έχουν και την αμερικανική υπηκοότητα---ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΟΙ 10 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Toxic

Η νέα κορονοχούντα είναι εδώ

Bon Sens

Αυτή η "νέα κανονικότητα" της μάσκας και η καλλιέργεια της υποχονδριασης είναι ολοκληρωτισμος. Τίποτα λιγότερο...

Σούργελο

Όταν λέγαμε ότι το lockdown θα διαλύσει την οικονομία, ουρλιάζατε και μας ευχόσασταν θάνατο από κορονοϊό. Μετά τρέξατε και τα ανοίξατε όλα ακόμη και τους κλειστούς χώρους με συνωστισμό χωρίς μάσκες ! Τσίρκο !

πως θα καπνίζουμε με μάσκα

στα γραφεία μας? πως θα τρώμε λιχουδιες? πως θα ρουφάμε τον παπουτσίνο μας?

Χχ

Έρχεται το μεγάλο ξεπούλημα , ανοίγει μέτωπα μάσκα-εκκλησία-ματι-τρομοκρατια(παλιά έπαιζε και η Χ.Α) Τα μάτια σας ανοιχτά ενημερωθείτε για τα συνταγματικά σας δικαιώματα μήν φοβάστε! ΤΡΕΜΟΥΝ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ

nikos

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ,ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ,ΤΑ ΠΑΠΟΥΔΙΑ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΠΟΥΔΙΑ ΜΕΣΑ .ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ 1000 ΘΕΤΙΚΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ .ΤΟ ΠΑΠΟΥΔΙ ΑΝ ΚΟΛΗΣΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΧΕΡΑΙΤΗΣΕΙ.

...

Εχω βαρεθει να βλεπω ρεπορταζ στην τηλεοραση, οπου οι εργαζομενοι διαμαρτυρονται για τη χρηση μασκας γιατι ζεσταινονται, και κατι τετοια. Ρε μπαγλαμαδες, δε σας φορτωσανε και κανενα σακι στην πλατη να κουβαλατε, μια μασκα σας ειπανε να φορεσετε. Για το καλο σας, και για το καλο ολων. Καντε υπομονη και μην πετατε μπουρδες. Και για να προλαβω, κι εγω απο σημερα κανονικα τη φορω στην εργασια μου...

Ημίμετρα

Και γιατί μόνο μάσκα; Είναι αρκετή η προστασία με τη μάσκα; Και γιατί να φοράμε μόνο μάσκα; Επρεπε να καθιερωθεί η στολή. Από πάνω μέχρι κάτω. Υποχρεωτικά και παντού. Οπως φορούν τη μπούργκα οι μουσουλμάνες. Δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς και καμμία από τους ζηλωτές τής μάσκας δεν προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία. Δεν φοβούνται; Πιστεύουν οτι προστατεύονται αρκετά μόνο με μιά μάσκα από τα μολυσμένα, ψεκασμένα ζόμπι που κυκλοφορούν γύρω τους και αρνούνται να φορέσουν μάσκα; Αν δεν σκέφτονται τον εαυτούλη τους ας σκεφτούν οτι εκτός από (Μέτοχος με 5% στην Larisa Face Cover (LFC), που παράγει χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης, στην οποία ελέγχουν από 47,5% ο ιδιοκτήτης της Lariplast Γιάννης Τσερέπας και ο Αχιλλέας Νταβέλης της Animus, είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita. Η βιομηχανία από τη Λάρισα, που ιδρύθηκε στις 26 Μαρτίου, δηλαδή εν μέσω της πανδημίας και υλοποιεί επένδυση 11,5 εκατ. ευρώ, μέσα στον Αύγουστο θα πενταπλασιάσει την παραγωγή της, δηλαδή θα παράγει μηνιαίως 60 εκατομμύρια μάσκες μιας χρήσης, ή 2 εκατ. την ημέρα, από 500.000 μάσκες ημερησίως που είναι η σήμερα η παραγωγή της) τη μάσκα, να γίνει και καμμία επενδυσούλα σε στολές. Φαστ τρακ και ανάπτυξη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης