Θεσσαλία: Δέκα οι συλλήψεις για τις σπείρες που διακινούσαν ηρωίνη

Θεσσαλία: Δέκα οι συλλήψεις για τις σπείρες που διακινούσαν ηρωίνη

Υπενθυμίζεται ότι οι «αρχηγοί» των εγκληματικών ομάδων έχουν ήδη συλληφθεί 

Larisa-narkwtika
Άλλα πέντε μέλη των δύο εγκληματικών ομάδων οι οποίες από τις 14 Ιανουαρίου διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και έκαναν ληστείες και διαρρήξεις σε περιοχές της Θεσσαλίας συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων σε δέκα.

Πρόκειται για κάποια από τα 24 μέλη των δυο συμμοριών που ταυτοποιήθηκαν όταν συνελήφθησαν οι δυο «αρχηγοί» τους ηλικίας 38 και 41 χρόνων με μια οργανωμένη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε περιοχή του Τύρναβου, ενώ την επόμενη ημέρα ακολούθησαν άλλες τρεις συλλήψεις. Ήδη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας με κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων και του Τελωνειακού Κώδικα κατά περίπτωση.

Στα σπίτια των πέντε συλληφθέντων κατασχέθηκαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 220,7 γραμμαρίων σε μορφή «βράχου», ηρωίνη βάρους 30,9 γραμμαρίων, αποξηραμένη κάνναβη βάρους 15,6 γραμμαρίων, μικροποσότητα βουπρενορφίνης, κάνναβης και καπνού, 330,5 ναρκωτικά χάπια, μια ζυγαριά με υπολείμματα κοκαΐνης, ένα μαχαίρι, 25 πακέτα τσιγάρων, 850 ευρώ, 12 κινητά και τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι όταν συνελήφθησαν οι «αρχηγοί» των δυο ομάδων, είχαν βρεθεί θαμμένα στο έδαφος τρία κιλά και 41,2 γραμμάρια ηρωίνης σε στερεά μορφή, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη 77 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή, τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα, δυο ζευγάρια πινακίδων αυτοκινήτων, ένας ανιχνευτής μετάλλων, δέκα λαθραία πακέτα τσιγάρων, 17 κινητά και μετρητά ύψους 11.745 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας είχε εξιχνιαστεί η ληστεία που είχαν διαπράξει οι δράστες σε βάρος μιας ηλικιωμένης στις 16 Μαΐου, όταν εισέβαλαν στο σπίτι της στο νομό Λάρισας και άρπαξαν με την απειλή βίας χρήματα και άλλα αντικείμενα. Επιπλέον, είχε διαπιστωθεί ότι, από τις 23 Νοεμβρίου του 2019 ως τις 5 Ιουνίου φέτος, τα μέλη των δυο συμμοριών είχαν διαπράξει και 17 διαρρήξεις σπιτιών στην πόλη της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Θα διακινούσε κάνναβη και μεθαδόνη στη Χερσόνησο

Μόσιαλος: «Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα θα αποφύγουμε τη μεγάλη διασπορά»

Μπούκαραν σε βενζινάδικο για να πάρουν... 30 ευρώ σε κέρματα! - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης