Διάλογος Εκκλησίας - Πολιτείας: Νέα συνάντηση στις 22 Ιουλίου

 Θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την  Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, τις Οργανικές θέσεις των Ιερέων καθώς και την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας

ekklisia
Στις 22 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ της Εκκλησίας και της Πολιτείας, με τη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής διαλόγου Εκκλησίας - Πολιτείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο του διαλόγου Εκκλησίας - Πολιτείας θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, στις Οργανικές θέσεις των Ιερέων καθώς και στην αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

«Υπάρχει όρεξη και από εμάς και από την πολιτεία. Θα κάνουμε έναν αγώνα, θα κάνουμε μια προσπάθεια. Πάντοτε είμαστε υπέρ του αγώνα και τις προσπάθειας» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης τη Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Από πλευράς Εκκλησίας της Ελλάδος θα συμμετάσχουν οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας, Σάμου και Καισαριανής, ο επίσκοπος Ωρεών καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, η ΔΙΣ ενημερώθηκε για την πρόσκληση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή θα παραστούν: Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ως εκπρόσωπος της ΔΙΣ, ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος ως Πρόεδρος της ΕΚΥΟ, ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού, κ. Δανιήλ ως Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και της επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ως Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, και ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου ως Νομικός Σύμβουλος αυτής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι υπάρχει καλή θέληση τόσο από την πλευρά της Εκκλησίας όσο και από την πλευρά της πολιτείας για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Ερωτηθείς για την παράταση των περιοριστικών μέτρων για τις Εκκλησίες ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Η Εκκλησία κάνει ό,τι μπορεί. Αν αδικείται η Εκκλησία, οι άνθρωποι αδικούνται. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σωθεί ο άνθρωπος. Αν πεθάνει ο άνθρωπος, τίθεται το ερώτημα: "Τι θέλουμε την Εκκλησία; Την χρειαζόμαστε;"».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με την Αγία Σοφία ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι είναι ένα θέμα «που αγγίζει τα εσώτερα όχι μόνο τα δικά μου και των θρησκευομένων, αλλά όλων των πολιτισμένων ανθρώπων. Η Αγία Σοφία δεν είναι ένα μόνο χριστιανικό μνημείο που το έφτιαξε ο Ιουστινιανός, είναι ένα παγκόσμιο μνημείο με μεγάλη θέση στην πολιτιστική ιστορία. Και όπου πολεμιέται ο πολιτισμός πέφτει η ανθρώπινη αξία και αυτό είναι ένα δείγμα ότι η ανθρωπιά χάνει κάθε μέρα και περισσότερο» τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Αρκίτσα: Αντί για πρώτη έβαλε... όπισθεν και έπεσε στη θάλασσα

«Καμπάνα κινδύνου» για την χαλάρωση: Ξεκινούν εκτεταμένοι έλεγχοι για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό

Δολοφονία Μακρή: Με δάκρυα στα μάτια αναγνώρισε τον έναν κατηγορούμενο η Βικτώρια Καρύδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης