ΔΙΣ: Κανένα ενδεχόμενο έξωσης του Ασκληπιείου Βούλας

ΔΙΣ: Κανένα ενδεχόμενο έξωσης του Ασκληπιείου Βούλας

Διευκρινήσεις από την Ιερά Σύνοδο για την προσφυγή της Εκκλησίας για την έκταση στην περιοχή του Ασκληπιείου

4216906
Η προσφυγή της Εκκλησίας δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με ενδεχόμενο έξωσης του Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας, ξεκαθαρίζει η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος  η οποία συνήλθε σήμερα και συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει με αφορμή την ανακοίνωση του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης , σχετικά με δικαστική υπόθεση μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ελληνικού Δημοσίου για έκταση στην περιοχή του Ασκληπιείου Βούλας.

Η ΔΙΣ λέει ότι ο «τοπικός Δήμαρχος διατηρεί και προσωπική αντιπαλότητα με την ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος και επιχειρεί να ακυρώσει δικαστικώς την εκλογή του ορθόδοξου Μητροπολίτη της περιοχής του».

Η ΔΙΣ επισημαίνει ότι πολλές νοσηλευτικές και λοιπές κρατικές δομές συνεχίζουν και λειτουργούν επί μοναστηριακών εκτάσεων, για τις οποίες ουδέποτε καταβλήθηκε η νόμιμη αποζημίωση.

Σχετικά με δικαστική υπόθεση μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ελληνικού Δημοσίου για έκταση στην περιοχή του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας διευκρινίζει ότι: «Η Ιερά Σύνοδος διευκρινίζει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ως νόμιμη διαχειρίστρια της περιουσίας της Ιεράς Μονής Πετράκη προσέφυγε προς επίλυση μίας χρονίζουσας υποθέσεως, η οποία δεν κατέστη δυνατόν να τακτοποιηθεί εξωδίκως και όχι με ευθύνη της Εκκλησίας».

Τέλος, η ΔΙΣ με πνευματική χαρά έλαβε το μήνυμα της αγιοκατατάξεως του μακαριστού μητροπολίτη Εδέσσης κυρού Καλλινίκου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατόπιν προτάσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος. «Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι ο ενάρετος αυτός ιεράρχης ανεδείχθη ένα πραγματικό κόσμημα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Χαρδαλιάς: Καμία έκπτωση για τα πρωτόκολλα στα αεροδρόμια - Δεν θα ανοίξουν άμεσα τα χερσαία σύνορα

Κορωνοϊός: 22 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Τα 10 «εισαγόμενα»

Καιρός: Ζέστη με 35άρια το Σάββατο - Δείτε σε χάρτες τις περιοχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης