Καιρός: Συνεχίζεται ο μίνι καύσωνας - Πού θα «χτυπήσει» 38αρι σήμερα

Καιρός: Συνεχίζεται ο μίνι καύσωνας - Πού θα «χτυπήσει» 38αρι σήμερα

Ανεβαίνουν περισσότερο οι θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές της χώρας - Δείτε σε χάρτη που θα «χτυπήσει» 38αρι ο υδράργυρος - Μέχρι πότε θα κρατήσει ο μίνι καύσωνας

alimos_kausonas
Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη οι συνθήκες καύσωνα στη χώρα, με τη θερμοκρασία να αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλία.  
 
Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουλίου, αναμένεται εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο (με εντάσεις που μόνο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ), και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας (με εξαίρεση τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη).

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν την Τρίτη 30/06, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες.


Ο καιρός, πάντως, έδειξε τις διαθέσεις από τη Δευτέρα, με την υψηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται στα Τρίκαλα (36,6 βαθμοί Κελσίου).

Κλείσιμο


Για ένα ήπιο κύμα καύσωνα που θα χτυπήσει την Ελλάδα από σήμερα Τρίτη μέχρι και την Κυριακή, έκανε λόγο ο Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή από σήμερα και τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή ο καιρός θα πλησιάσει στα επίπεδα του ήπιου καύσωνα με 36-37 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν τοπικά μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου» είπε χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με τον ίδιο οι περιοχές που θα επηρεαστούν με θερμοκρασίες έως 38 βαθμούς Κελσίου είναι οι πεδιάδες της κεντρικής Μακεδονίας, ο θεσσαλικός κάμπος, τμήματα της πεδινής Φθιώτιδας, η πεδιάδα του Αγρινίου, ο αργολικός κάμπος, ο λακωνικός κάμπος, η νότια Κρήτη αλλά και περιοχές της Ρόδου.

«Στην Αττική, την Τρίτη, η θερμοκασία θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου και εκεί θα είναι η μέγιστη τιμή, όχι κάτι τρομερό αλλά αρκετή ζέστη».

Εξηγώντας γιατί θα υπάρχει ζέστη τα επόμενα 24ωρα ο Γιάννης Καλλιάνος είπε ότι «όταν εξασθενεί το μελτέμι, οι βορειάδες, δηλαδή, στο Αιγαίο, οι ζεστές αέριες μάζες βρίσκουν την ευκαιρία από τη νότια Αφρική να ανέβουν βορειότερα. Γίνεται μάχη με το μελτέμι και τις θερμές μάζες από τη βόρεια Αφρική όλο το καλοκαίρι».

Η πρόγνωση για σήμερα Τρίτη

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικοί όμβροι τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά. Μελτέμι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Ανατολική Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 37 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 38, στην Ήπειρο από 15 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και στα νοτιοδυτικά ηπειρωτικά από 16 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 37, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 36 βαθμούς αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 και μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και κατά περιόδους στις Κυκλάδες, την Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς άνεμοι και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα

Περισσότερες δόσεις για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος: Πώς θα πληρώσουμε - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση

Μύδροι Μακρόν για Τουρκία: «Έχει εγκληματική ευθύνη για τη Λιβύη»

17Ν: Όταν έσκασε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης