Ιερόσυλοι διέρρηξαν εκκλησίες σε Μαγνησία και Μεσολόγγι
Ο δράστης στο Βελεστίνο Μαγνησίας άρπαξε περίπου 500 ευρώ από το παγκάρι
Μάνος Τσαγκαράκης
Φαίνεται πως ήταν πολλά χρήματα που βρήκε μέσα στο παγκάρι ο άγνωστος ιερόσυλος που εισέβαλε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βελεστίνο Μαγνησίας, καθώς φεύγοντας... σκόρπισε αρκετά κέρματα τόσο μέσα στο ναό όσο και στον δρόμο!
Ο δράστης είχε προκαλέσει ζημιές στην κλειδαριά και την εσωτερική πόρτα του ναού, της οποίας είχε σπάσει το τζάμι για να μπει μέσα και να κάνει άνω- κάτω τους χώρους ανοίγοντας ντουλάπια και συρτάρια για να βρει αντικείμενα αξίας. Ωστόσο, δεν υπήρχε κάτι κι έτσι αρκέστηκε να διαρρήξει το παγκάρι στο οποίο υπολογίζεται ότι υπήρχαν περί τα 500 ευρώ. Την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια Βόλου, ενώ η Εγκληματολογική υπηρεσία πήρε αποτυπώματα από τους χώρους όπου κινήθηκε ο εισβολέας.
Ιερόσυλοι «χτύπησαν» για δεύτερη φορά και την εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Μεσολόγγι, λίγες ημέρες πριν από την εορτή του ναού που είναι την ερχόμενη Δευτέρα. Οι δράστες έκοψαν την σιδερένια κατασκευή που ασφάλιζε το παράθυρο, μπήκαν στον ναό και άρπαξαν τα χρήματα για την πληρωμή λογαριασμών που υπήρχαν στο γραφείο του εφημέριου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των εισβολέων, που φαίνεται πως άφησαν αρκετά αποτυπώματα.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.