Ο ψευτογιατρός έλεγε «μη φοβού» στα θύματα που οδήγησε στον θάνατο - Σοκ από τη δικογραφία

Ο ψευτογιατρός έλεγε «μη φοβού» στα θύματα που οδήγησε στον θάνατο - Σοκ από τη δικογραφία

Ο 47χρονος «Νίκος Κοντός» εμφανιζόταν ως θεοσεβούμενος με σχέσεις με το Βατικανό και τη... Σαουδική Αραβία - Απατεώνας ολκής έδινε και κτηματομεσιτικές συμβουλές

pseutogiatros534
Μιας πρώτης τάξεως «επιχείρηση» εμπορευόμενος την ελπίδα είχε στήσει ο γιατρός-μαϊμού εξαιτίας του οποίου έχασαν τη ζωή τους δυο ανήλικα παιδιά και ένας ηλικιωμένος.

Ο 47χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, είχε καταφέρει να πείσει ανθρώπους της Εκκλησίας, αλλά και επιστήμονες, να τον εμπιστευτούν ενώ τον συνέστηναν και σε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο γιατρός «Κοντός Νικόλαος» εκμεταλλευόμενος την πίστη προς τον Θεό εμφανιζόταν ως ένας θεοσεβούμενος πολίτης με μοτο ζωής «Μη φοβού» με το οποίο έπειθε για τις ιατρικές του γνώσεις οι οποίες όμως βασίζονταν σε βότανα και ναρκωτικά.

Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός - το οποίο ερευνούν οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές - πώς ο άνθρωπος αυτός είχε καταφέρει να εμφανίζεται ως ένας σημαντικός συνεργάτης μεγάλων ιατρικών κέντρων τα οποία και παρουσίαζε στους ανυποψίαστους ασθενείς του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο γιατρός-μαϊμού κινείτο με μεγάλη ευκολία στους χώρους διαγνωστικών κέντρων με τα οποία όμως δεν είχε καμία σχέση είτε εξαρτημένης εργασίας είτε παροχής υπηρεσιών. Ωστόσο και σύμφωνα με τη δικογραφία από το 2016 έως το 2019 συνολικά 43 ασθενείς του «Κοντού» είχαν πραγματοποιήσει εξετάσεις ιατρικής θερμογραφίας τα αποτελέσματα των οποίων οι ασθενείς ενημέρωναν το πολυιατρείο να τα αποστέλουν και στον «Κοντό».

Κλείσιμο
Ο ίδιος μάλιστα την άνοιξη του 2018 είχε επισκεφθεί με ασθενείς μοναχές το γνωστό πολυιατρέιο συστηνώμενος ως ιατρός ογκολόγος από τη Ζυρίχη. Από την πλευρά του το πολυιατρείο αρνήθηκε την οποιαδήποτε επαγγελματική ή άλλου φύσεως σχέση με τον κατηγορούμενο ενώ το μόνο που είπαν στην αστυνομία άνθρωποι του ιατρικού αυτού κέντρου ήταν ότι ο «Κοντός» είχε έρθει ως συνοδός κάποιων ατόμων των οποίων παρουσιαζόταν ως ο ογκολόγος που τους παρακολουθούσε.

Αλλά και γνωστό διαγνωστικό κέντρο της Αττικής αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση με τον κατηγορούμενο. Το σημαντικό είναι ότι στο ένα υποκατάστημα του ιατρικού κέντρου ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη δικογραφία, συνόδευε ασθενείς του ενώ εκεί εργαζόταν και ένας γιατρός τον οποίο είχε γνωρίσει στα τέλη του 2014.

Ο γιατρός ο οποίος εργαζόταν για ένα διάστημα στο διαγνωστικό κέντρο είχε λάβει από τον «Κοντό συνταγή με βότανα για τη μητέρα του. Τα βότανα αυτά τα είχε λάβει από άθρωπο στο Πήλιο Μαγνησίας έναντι εκατοντάδων ευρώ. Σύμφωνα με τη δικογράφια ο «Κοντός» είχε συστηθεί στον εν λόγω γιατρό ότι είναι συνάδελφός του με ειδικότητα παιδονευροχειρούργου με καταγωγή από το Πήλιο και με γυναίκα Ελληνοαμερικανίδα μικροβιολόγο, ενώ του είχε δώσει την εντύπωση ενός βαθιά θεοσεβούμενου ανθρώπου ο οποίος είχε πρόσβαση και στο Άγιο Όρος αλλά και στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης όπως του είχε παρουσιαστεί ο «Κοντός».

Ο χειρουργός, ο Κοντός, το Βατοπέδι και η εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας

Αξιοσημείωτα είναι τα στοιχεια που προκύπτουν μέσα από τη δικογραφία για το πώς ο «Κοντός» είχε προσεγγίσει χειρούργο γιατρό της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών προσπαθώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ώστε να του πηγαίνει ασθενείς του για να τους χειρουργεί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο «Κοντός Νικόλαος» του συστήθηκε όταν γνωρίστηκαν ως γιατρός νευροογκολόγος στην Ελβετία και ο οποίος ήταν ανηψιός μεγάλου Έλληνα εφοπλιστή ενώ ο πατέρας του ήταν αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και η σύζυγός του ανηψιά άλλου μεγάλου Έλληνα εφοπλιστή.

Ο κατηγορούμενος είπε στον χειρούργο οτι έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με το Άγιο Όρος και με Μονές του Πηλίου απ’οπου είναι η καταγωγή του, ενώ ισχυριζόταν ότι ήταν και υψηλόβαθμο στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού επιδεικνύοντάς του μάλιστα και μια ταυτότητα. Επίσης ο «Κοντός» ισχυριζόταν ότι είχε ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις αλλά και διασυνδέσεις στην αστυνομία ενώ είχε και σχέσεις με το Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας αλλά και με το Βατικανό.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, έλεγε στον γιατρό της Κεντρικής Κλινικής ότι το Βατικανό πρόκειται να φτιάξει κλινική στη Γλυφάδα όπου θα μεσολαβούσε ώστε να γίνει διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής εκεί.

Ο συγκεκριμένος γιατρός ο οποίος κατέθεσε στην αστυνομία ότι ο «Κοντός» τον είχε προσκαλέσει και στο σπίτι του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου ουδέποτε είχε οποιαδήποτε οικονομική ή ιατρική σχέση με την κλινική την οποία εργάζεται. Μάλιστα έδωσε και περιγραφή για το σπίτι του «Κοντού» το οποίο είναι μια διώροφη μονοκατοικία με πισίνα υπό κατασκευή και γήπεδο τένις ενώ το ακίνητο αγοράστηκε σύμφωνα με τον «Κοντό» προς 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία ο «Κοντός» εκτός από ιατρικές έδινε και κτηματομεσητικές συμβουλές. Σύμφωνα με τη δικογραφία ισχυριζόταν ότι μπορούσε να βοηθήσει στην αγοραπωλησία οικοπέδου 1200 στρεμμάτων στο Ηράκλειο της Κρήτης το οποίο ανήκει σε γιο ασθενή του γιατρού της Κεντρικής Κλινικής, όπου λόγω των υψηλών γνωριμιών του μπορούσε να επισπεύσει τις διαδικασίες, ενώ όπως ισχυριζόταν είχε μεσολαβήσει και σε αγοραπωλησίες της Μονής Βατοπεδίου με τον ηγούμενο Εφραίμ ως διοικητικό στέλεχος μεγάλης αμερικάνικης εταιρείας επενδύσεων.

Μάλιστα ο «Κοντός» ίδρυσε εταιρεία με έδρα στη Σαουδική Αραβία και κατάφερε με πληρεξούσιο να αναλάβει την πώληση του οικοπέδου 1200 στρεμμάτων το Ηράκλειο Κρήτης με τον ιδιοκτήτη της έκτασης να αξιώνει μέσω συμβολαίου το ποσό των 100 εκατομμύριων ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα από την αγοραπωλησία θα πήγαιναν στην νεοσύστατη εταιρεία του «Κοντού» με εδρα τη Σαουδική Αραβία.

Στην εταιρεία αυτή ο «Κοντός» θα διατηρούσε το 20%, ένα 20% είχε δώσει στον γιατρό ο οποίος του είχε γνωρίσει τον Κρητικό ασθενή του με τα στρέμματα και το 60% θα δίνονταν σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιας και τότε κυβέρνηση ήταν η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει γίνει καμία αγοραπωλησία.

Οι εταιρείες του «Κοντού»

Σύμφωνα με τη δικογράφια, εκτός από την εταιρεία που σύστησε με έδρα τη Σαουδική Αραβία για την αγοραπωλησία του οικοπέδου 1200 στρεμμάτων στο Ηράκλειο της Κρήτης ο «Κοντός» ήταν διαχειριστής της εταιρείας «MILSPAIR ENTERPRISES ΕΠΕ» με έδρα τη Νέα Σμύρνη και με αντικείμενο δραστηριότητας «υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης όπλων και οπλικών συστημάτων» ενώ είναι και ιδρυτής της «ΕΤΙ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» με έδρα το κέντρο της Αθήνας και αντικείμενο δραστηριότητας «Χονδρικό εμπόριο μερών άλλου οικιακού ηλεκτρικού εξοπλισμού, ηλεκτρικών μερών οικιακών μηχανημάτων ή συσκευών Π.Δ.Κ.Α».

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία ο «Κοντός» δεν υπέβαλε φορολογική δήλωση από το 2015 και μέχρι και το 2019. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο «Κοντός» απαγορευόταν να ταξιδέψει εκτός Ελλάδος λόγω του ότι είχε κατηγορηθεί για πλαστογραφία και απάτη αδικήματα τα οποία είχε τελέσει από το 2005 έως το 2008 εις βάρος πολύ γνωστού επιχειρηματία».

Ειδήσεις σήμερα:

«Σεισμός» στη Βουλγαρία για τον Μπορίσοφ: Κοιμάται με ένα πιστόλι, χαρτονομίσματα των €500 και ράβδους χρυσού

Επίθεση με βιτριόλι: Νέες χειρόγραφες σημειώσεις της 35χρονης για τον Νώντα - «Αν φύγει η λευκή μαγεία…»

Λέσβος: Τραγωδία στην άσφαλτο - Δύο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο με μηχανές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης