LIVE

Κορωνοϊός

Ο απατεώνας «γιατρός» είχε απλώσει «δίχτυ» σε Άγιο Όρος, μοναστήρια και διαγνωστικά κέντρα

koropi-giatros-maimoy-arthro

Τον πρόδωσε ένα... ξύσιμο στο μέτωπο σε χειρουργείο - Από τις πράξεις του έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά και ένας 76χρονος - Έστηνε εικονικές κλήσεις σε δήθεν αντικαρκινικά κέντρα - Αναμένεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων του

Αδίστακτος με την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου φαίνεται οτι ήταν ο 47χρονος ψευτογιατρός που συνελήφθη την Τρίτη καθώς δεν δίσταζε να στήνει καρτέρι στα υποψήφια θύματά του ακόμα και στο Άγιο Όρος και μοναστήρια την ώρα που αυτά αναζητούσαν τη βοήθεια του Θεού για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν είτε τα ίδια είτε συγγενικά τους πρόσωπα.

Παράλληλα φρόντιζε να απλώνει το «δίχτυ» του και σε διαγνωστικά κέντρα έχοντας καταφέρει να εξαπατήσει γιατρούς πείθοντάς τους ότι είναι «ειδικός» στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Στους γιατρούς έλεγε ότι μπορεί να συνεργαστούν για τις θεραπείες ασθενών και ότι «θα μοιράζονταν τα χρήματα». Ορισμένες φορές, δε, εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών προκειμένου να βρει νέα θύματα για την απάτη που είχε στήσει.

Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε υπολογίζεται σε τουλάχιστον 45, εκ των οποίων οι τρεις έχασαν τη ζωή τους: Ένα 14χρονο αγόρι από τις Σέρρες, ένα 16χρονο κορίτσι από την Κω και ένας 76χρονος άντρας.

Το πόσο ανάλγητος ήταν ο εν λόγω «γιατρός» φαίνεται και από το περιστατικό που περιγράφει ο Ελεύθερος Τύπος, σύμφωνα με το οποίο το 14χρονο αγόρι λίγες ημέρες πριν να φύγει από τη ζωή θέλησε να φάει ένα σουβλάκι και όταν οι γονείς του επικοινώνησαν με τον 47χρονο αυτός μελέτησε το «πρόγραμμα διατροφής» και απάντησε αρνητικά.

Ο αδίστακτος ψευτογιατρός δεν δίσταζε να στήνει και εικονικές κλήσεις στο κινητό του δήθεν για να δώσει συμβουλές σε εξειδικευμένα αντικαρκινικά νοσοκομεία.

Τα λάθη

Οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν να τον εντοπίσουν αφού δεν είχαν το πραγματικό του όνομα. Όμως ένας γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο άτομο, όταν είδε πως δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν το χειρουργείο. Στο ίδιο χειρουργείο, μάλιστα ο ψευτογιατρός κάποια στιγμή έξυσε το μέτωπό του με το γάντι, κίνηση που δεν κάνει κανείς σε χειρουργείο με αποτέλεσμα ο κανονικός γιατρός να τον πετάξει έξω από την αίθουσα.

Αυτό ήταν το πρώτο στοιχείο που οδήγησε τους αστυνομικούς στον «Νίκο Κοντό» όπως συστηνόταν ο 47χρονος με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το δεύτερο ήταν μια επιταγή από αυτές που χρησιμοποιούσε για να ξεπλένει τα χρήματα που εισέπραττε και την οποία χρησιμοποίησε για να πληρώσει το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στο οποίο φοιτούν τα δύο του παιδιά.

Οι μαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων

Πατέρας ενός εκ των θυμάτων του μαϊμού-γιατρού μίλησε στο Open TV. «Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin» ανέφερε αρχικά. «Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες. Δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρούργου, του παιδοογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων» συμπλήρωσε.

«Άλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε την άλφα θεραπεία μας είπε ότι είναι "άχρηστη" και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση» πρόσθεσε ο πατέρας του θύματος. «Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί και όταν συζητούσαν με συναδέλφους τους έλεγαν "δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν"» κατέληξε.

Ανακουφισμένος δήλωσε από την πλευρά του συγγενής του 16χρονου κοριτσιού. «Νιώθουμε δικαιωμένοι που πιάστηκε μετά από τόσο καιρό. Βέβαια θα πεις ότι το παιδί δεν γυρίζει. Όμως να μην υπάρξουν και άλλα θύματα» λέει στον Ελεύθερο Τύπο και προσθέτει: «όταν παρουσιάστηκε αυτός σαν γιατρός αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μας. Τέλος πάντων, το παιδί μας χάθηκε». Άλλος συγγενής του ίδιου παιδιού λέει «εκείνο που θέλω είναι κι άλλοι υποψήφιοι τέτοιοι γιατροί να μην εμφανίζονται και παίζουν με τον πόνο του καθενός».

Πώς έστησε την θανατηφόρα απάτη

Ο «Νίκος Κοντός» υποστήριζε ότι μπορεί να γιατρέψει ανίατες ασθένειες, κυρίως καρκίνο, φυσικά έναντι αδράς αμοιβής. Στη συνέχεια έπειθε τα θύματά του να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τη δική του, η οποία περιελάμβανε σκευάσματα, με άγνωστες ουσίες που περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης.

Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Στα θύματά του δήλωνε άλλοτε γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός και άλλοτε ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδο-ογκολογία και σπουδές στην Αμερική με γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Για να ενισχύει περαιτέρω το «κοινωνικό - επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για τις «υπηρεσίες» του κατάφερε να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του πάνω από 53.000 ευρώ. Τα χρηματικά ποσά τα ελάμβανε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος.

Εκτός από τα σκευάσματα, στην οικία του κατασχέθηκαν ακόμα δύο όπλα-αεροβόλα, δύο μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα - πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

Όπως προέκυψε, ο 47χρονος ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, την περίοδο 2005-2007 είχε επιχειρήσει να εξαπατήσει και τουλάχιστον έναν επιχειρηματία, εμφανιζόμενος ως… πράκτορας της CIA που θα μεσολαβούσε για επενδύσεις εκατομμυρίων στην Κίνα.

Ως συνεργός του «γιατρού» φέρεται να είναι η σύζυγός του, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, όπως και δυο ακόμη γιατροί. Ωστόσο, ο ρόλος των δυο τελευταίων ερευνάται ακόμη καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι πιθανόν και αυτοί να έχουν εξαπατηθεί.

Σε βάρος του μαϊμού-ογκολόγου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη. Οδηγήθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί, ζήτησε όμως και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την έρευνα για την απίστευτη αυτή υπόθεση επόπτευε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και γι' αυτό δεν αποκλείεται αριθμός των θυμάτων του 47χρονου να αυξηθεί ενώ αναμένεται εισαγγελική διάταξη γνωστοποίησης των στοιχείων του προκειμένου να εντοπιστούν και άλλες πιθανές περιπτώσεις ασθενών που εξαπατήθηκαν από τον κατηγορούμενο.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: 11 φορές μίλησε η 35χρονη με το θύμα - Όλες ρωτούσε εμμονικά για τον Νώντα!

Ρεσιτάλ αλυτρωτισμού από Ζάεφ: «Όσο υπάρχει Μακεδονική γλώσσα, οι Μακεδόνες θα υπάρχουν»

Μελάνια και Ντόναλντ Τραμπ: Οι έπαινοι για τον ανδρισμό, τα χωριστά δωμάτια και η... παρέλαση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (26)

@

Φυσικά ήταν γνωστός από άλλες απάτες στο παρελθόν, αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος..... Σε κανένα εξάμηνο θα είναι και πάλι ελεύθερος να συνεχίσε..... ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ!!!!!!

Χάχάχάχάάά

σιγά μην τον πρόδωσε και ένα ελαφρύ πετάρισμα του βλεφάρου του,ταίστε σανό

Γιώργος

Το 2007 είχα την μάνα μου με καρκίνο στους Αγίους Αναργύρους (αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Κάτω Κηφισιά). Πολλά νέα παιδιά τότε νοσηλευόντουσαν. Απέκτησα φιλικές σχέσεις με ιατρούς και νοσηλεύτριες. Τα νέα παιδιά ήταν τα παιδιά του Τσέρνομπιλ. Τα πιο πολλά θα θεραπεύονταν, κάποια δεν είχαν ελπίδες, συνήθως διότι είχαν διακόψει την θεραπεία τους και είχαν ακολουθήσει εναλλακτικές θεραπείες.

sd

πως ξερεις οταν τα παιδια του Τσερνομπιλ?

@

Βλέπω ότι το Τσερνόμπιλ σε έχει βαρέσει κανονικά. Το βλέπεις και στον ύπνο σου.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

Ή το άλλο, που γράφετε: Ότι τον ανακάλυθψε ένας ''κανονικός'' ιατρός κατά τη διάρκεια χειρουργείου. Ρε παίδες, πώς μπήκε στο χειρουργείο, με ποιές διαπιστεύσεις και την άδεια ποιού; Δηλαδή ''αν δεν έξυνε το αυτί του κατά τη διάρκεια του χειρουργείου'' θα τον άφηνε -και πώς, άραγε;- ο ''κανονικός'' ιατρός να συγχειρουργήσει μαζί του; Πλάκα μου κάνετε τώρα. Εδώ υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και αυτών των - ιατρών κυρίως, αλλά και διοικητικών υπαλλήλων- που συνεργαζόταν ιατρικά μαζί του...

Ε.Β

Πολύ σωστά. Αυτό ακριβώς αναρωτήθηκα και εγώ μόλις το διάβασα. Όποιος θέλει μπαίνει στο χειρουργείο ; Ούτε καφενείο έτσι...

Ορθόδοξος Χριστιανός

Κώστα-Δράμα, βεβαίως και γίνεται και εδώ και στις ΗΠΑ. Υπάρχει καταγεγραμμένο θαύμα στο Μεμόριαλ που η Αγία Μαρίνα της Άνδρου, μεταμορφωμένη σε γιατρό μπήκε στο χειρουργείο και υπέδειξε στους χειρουργούς πως να εγχειρήσουν ένα παιδάκι. Στην συνέχεια υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών ως marina from andros! Για ψάχτο λίγο πριν πλανηθείς και γράψεις ανακρίβειες.

Alexis

Καλά, οι γονείς είχαν τον πόνο τους και μια ελπίδα, στα ιατρικά κέντρα και στα χειρουργεία πως έμπαινε; Δηλαδή μπορεί να μπαίνει ο καθένας και να δηλώνει γιατρός και δεν τρέχει τίποτα; Στη δουλειά μας αν έρθει κάποιος που δεν τον ξέρουμε και δηλώσει ότι είναι συνάδελφος, θα πούμε όλα καλά; Δε θα ψαχτούμε λίγο; Μάλλον δεν ήταν μόνος του, αλλά θέλει ψάξιμο το ρεπορτάζ.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

Αυτοί που τον εμπιστεύτηκαν (άκου εκεί μέσω Εκκλησίας και σκευάσματα που συνιστούσε ο ίδιος και ερχόταν από Ελβετία ή ποιός ξέρει από πού αλλού, αντικείμενα στην παγκοσμίως κλασικη και παραδεδεγμένη ιατρική!!!) μου θυμίζουν λίγο αυτούς που αποδέχονται συμβουλές ''ιατρών'' να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους....

123

Το προφίλ του υπάρχει στο LinkedIn και μέσα σε 30 δευτερόλεπτα καταλαβαίνει κανείς ότι είναι ψεύτικο. Δεν υπάρχει φωτογραφία, δεν υπάρχουν νοσοκομεία-εργοδότες, μόνο κάποιες υποτιθέμενες δημοσιεύσεις χωρίς να αναφέρεται journal ή συνέδριο.

@

Σαν βιογραφικό συριζαιου βουλευτή

bill

Απο χθες <<διορίστηκε>> στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

@

Ναι περίμενε να πάει φυλακή με τόν νόμο Σύριζα Παρασκευοπουλου,εδω δεν πανε φυλακή βιαστές δολοφόνοι και ληστες θα πάει ένας πού παρίστανε τον γιατρό και τον πράκτορα της CIA

Νομικό πλαίσιο

Υπάρχει κάποιο, προφανώς απαράδεκτο, νομικό πλαίσιο που απαγορεύει τη δημοσίευση της φωτογραφίας του καθώς και όλων των ονομάτων του, αληθινό και ψεύτικα; Πρέπει όλα αυτά να δημοσιευτούν άμεσα, ώστε να μπορέσουν να τον αναγνωρίσουν και αλλά, πιθανόν πολλά, θύματά του. Αλλιώς, προκειμένου να προστατευτεί ο κακούργος, η αστυνομία δυστυχώς εμποδίζεται φοβερά στο ερευνητικό και ανακριτικό της έργο.

dim

Νομίζω ότι με τα ηλεκτρονικά μέσα πλέον μπορούν να λυθούν όλα αυτά. Μέχρι σήμερα κυριαρχούσε σε αυτή τη ταλαίπωρη χώρα "ότι δηλώσεις, είσαι". Χρειάστηκε να έρθει ο δανειστής να σου πει πόσες συντάξεις δίνεις σε πεθαμένους, πόσους Δ.Υ. πληρώνεις, να ελέγχεις τα χαρτιά των υποψηφίων κλπ κλπ. Χρειάστηκε να έρθει ο κορονοιός για να ανακαλύψουμε ότι οι μισές πράξεις μπορούν να γίνουν πλέον ψηφιακές ... καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν είχε τέτοια πρόθεση γιατί αυτό θα οδηγήσει αναγκαστικά σε περικοπές του δημοσίου, οι εξασφαλισμένες ψήφοι δηλαδή. Είναι δεδομένο ότι δεν μπορούμε να πάμε μπροστά όταν δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε, να ελέγξουμε, να επιβάλλουμε κυρώσεις και να εισπράξουμε πρόστιμα. Δες τι γίνεται με τα αυθαίρετα, ένας νόμος ο οποίος δεν μπορεί να τελειώσει ποτέ, δες τι γίνεται με το κτηματολόγιο, αν τολμήσεις να πας να βγάλεις άκρη την πάτησες. Όλα τυχαία, έτσι και αυτός εδώ ... αντίστοιχο δημοσίευμα πριν μερικά χρόνια ένα φιντάνι στη Σκύρο με ferari μόνο που εκεί δεν υπήρξαν νεκροί ... όλα τυχαία

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης